Έρχεται νέα… «Διαβολοβδομάδα»

Στο άρθρο της ημέρας ο Μανώλης Θέμελης γράφει για τα τρία συνεχόμενα ματς, που έρχονται στην Φούτμπολ Λγικ και θα κρίνουν τα πάντα για Εργοτέλη και Ηρόδοτο.

Ο Εργοτέλης επικράτησε με 4-1 του Ηροδότου στο ντέρμπι της πόλης για την 22η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ και τώρα αμφότερες οι ομάδες μας, προετοιμάζονται για τον… Γολγοθά της επόμενης βδομάδας.

Σε  οκτώ μέρες καλούνται να δώσουν τρία σημαντικά ματς, που θα κρίνουν εν πολλοίς τους στόχους τους.

Ο Εργοτέλης βρίσκεται σε τροχιά 2ης θέσης, αφού αν υπολογίσουμε και τους δύο ακόμα βαθμούς που θα πάρει στο ματς με την Σπάρτη, τότε είναι στο -4 από τον 2ο Απόλλωνα Λάρισας (40 – 36 βαθμοί).

Να θυμίσουμε οτι ο πρώτος της βαθμολογίας ανεβαίνει στη Super League. Ο δεύτερος δίνει αγώνα μπαράζ με τον 13ο της Super League.

Οι “κιτρινόμαυροι” παίζουν το προσεχές Σάββατο (23/3) στην Κέρκυρα, κόντρα σε μία ομάδα με τον ίδιο στόχο, για την 23η αγωνιστική και μετά υποδέχονται τον ουραγό Αιγινιακό (27/3) για την 24η και στο.. καπάκι πάει στην Πάτρα για το ματς – Τελικό με την Παναχαϊκή για την 25η αγωνιστική στις 31/3. Αν όλα πάνε καλά, τότε θα τα δώσει όλα στον “νυν υπέρ πάντων αγώνα” με τον Απόλλωνα στην Λάρισα στις 7 Απρίλη για την 26η αγωνιστική.

Ο Ηρόδοτος, βρίσκεται σε δεινή βαθμολογική θέση και κάθε ματς από δω και πέρα… ζεματάει. 

Βρίσκεται στην 13η θέση με 22 βαθμούς. Να αναφέρουμε οτι οι ομάδες από την 3η έως τη 10η θέση θα συμμετάσχουν στη Super League 2 και βάσει αναδιάρθρωσης οι 4 τελευταίοι υποβιβάζονται στη Δ’ εθνική. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12 θα είναι στη Γ’ (Football League του χρόνου). Ουσιαστικά υποβιβάζονται κατηγορία και οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, απλά οι 4 τελευταίοι πέφτουν 2 κατηγορίες.

Αυτό σημαίνει οτι θα γίνει.. Πόλεμος μέχρι το τέλος. 

Ο Ηρόδοτος στην… “Διαβολοβδομάδα” που έρχεται υποδέχεται τα Τρίκαλα, που έχουν 25 βαθμούς, το προσεχές Σάββατο σε ένα ματς έξι βαθμών για την 23η αγωνιστική. Την 24η παίζει εκτός έδρας με τον πρωτοπόρο Βόλο ενώ την 25η έχει το Κρητικό ντέρμπι με τον Πλατανιά στην Ν. Αλικαρνασσό για την 25η αγωνιστική το Σάββατο 30/3.

Μία βδομάδα, τρία ματς – Τελικοί και μετά θα μπούμε στην τελική ευθεία του Πρωταθλήματος με τους Εργοτέλη και Ηρόδοοτο να έχουν ναι μεν διαφορετικούς στόχους αλλά με… κοινό παρονομαστή. Νίκες και βαθμούς. 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook