Η πρώτη φετινή τρικλοποδιά προς τον ΟΦΗ…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Για τον ΟΦΗ, η πρώτη τρικλοποδιά της σεζόν είναι αυτή η ιστορία με την «οφειλή» του Αναστόπουλου προς την Καλλιθέα και την δικαστική οδό που έχει λάβει η υπόθεση αυτή, η οποία …κρατάει από το 2001. Τότε, ο σημερινός τεχνικός του ΟΦΗ, κάνοντας χρήση ένα όρο που είχε στο συμβόλαιό του, άφησε […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Για τον ΟΦΗ, η πρώτη τρικλοποδιά της σεζόν είναι αυτή η ιστορία με την «οφειλή» του Αναστόπουλου προς την Καλλιθέα και την δικαστική οδό που έχει λάβει η υπόθεση αυτή, η οποία …κρατάει από το 2001. Τότε, ο σημερινός τεχνικός του ΟΦΗ, κάνοντας χρήση ένα όρο που είχε στο συμβόλαιό του, άφησε την Καλλιθέα και πήγε στα Γιάννενα. Ο Σαλευρής προσέφυγε στα δικαστήρια καταγγέλλοντας την σύμβαση και η υπόθεση αυτή τελεσιδίκησε πριν από μερικές εβδομάδες (μετά από 9 χρόνια!).

Ο προπονητής του ΟΦΗ σύμφωνα με την τελευταία δικαστική απόφαση, οφείλει να καταβάλει ένα ποσό κοντά στις 12 χιλιάδες ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις) προς την Καλλιθέα. Και όπως λέει θα το κάνει σε συνάντηση που θα έχει -ίσως και σήμερα- με τους νομικούς της Καλλιθέας και τον πρόεδρο της ομάδας κ. Σαλευρή.

Από πού –αλήθεια-προκύπτει «εμπλοκή» του ΟΦΗ στο ζήτημα αυτό, ώστε ο υπερευαίσθητος πρόεδρος του Λεβαδειακού (Κομπότης) να καταθέτει ένσταση για να του κατακυρωθεί το παιχνίδι που έχασε από τον ΟΦΗ στο γήπεδο με 1-0, μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

Αυτό είναι όμως το Ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτοί-δυστυχώς-είναι και οι παράγοντες που υποτίθεται ότι το υπηρετούν. Να διεκδικούν χαμένα παιχνίδια στα χαρτιά και να μην έχουν την αξιοπρέπεια και την ηθική ώστε να αποδεχτούν την ανωτερότητα του αντιπάλου. Έτοιμοι πάντα να επιστρατεύσουν όλα τα μέσα για να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα, χωρίς να λογαριάζουν το παραμικρό…

Επικαλείται λοιπόν μέσα από την ένσταση που κατέθεσε στην προσφιλή προς αυτόν ΕΠΟ, ο κ. Κομπότης, ότι ο Αναστόπουλος από τη στιγμή που το δικαστήριο τον είχε καταδικάσει και μάλιστα τον έχει τιμωρήσει και με κάποιες ημέρες απαγόρευσης από τους αγωνιστικούς χώρους, ότι δεν είχε το δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο στο παιχνίδι του Γεντί Κουλέ. Άρα-όπως σκέφτεται η πλευρά του Λεβαδειακού-το παιχνίδι πρέπει να κατακυρωθεί υπέρ τους και να …μηδενιστεί ο ΟΦΗ για μια υπόθεση που όχι μόνο δεν τον αφορά (αφορά τον Αναστόπουλο και ότι είχε αυτός υπογράψει συμβάσεις περίπου δέκα χρόνια πριν), αλλά δεν έχει –όπως επιβεβαιώνει και με δηλώσεις του ο Μαχλάς-καμία ενημέρωση από κάποια αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή (ΕΠΟ ή ΕΠΑΕ) περί τιμωρίας Αναστόπουλου, ώστε να μην έχει αυτός δικαίωμα να καθίσει στον πάγκο του ΟΦΗ.

Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει με την υπόθεση αυτή, για την οποία ο Κομπότης ,που βλέπει ότι το τρένο της ανόδου για τον Λεβαδειακό χάνεται νωρίς και θα πρέπει λοιπόν να επιστρατεύσει όλα τα μέσα για να ανακάμψει, το μήνυμα προς τον ΟΦΗ είναι σαφές. Δεν αρκεί μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, που είναι βέβαιο ότι έχει «τρομάξει» φίλους και εχθρούς. Είναι και το εξωαγωνιστικό, που δεν πρέπει επουδενί να περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Πέρσι ο Μπέος, ο Καλογιάννης, ο Θεοδωρίδης και όλη αυτή η όμορφη «παρέα» έπαιξαν τα παιχνίδια τους στην πλάτη του ΟΦΗ και δυστυχώς κέρδισαν. Το «φρέσκο» περιστατικό έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι και φέτος κάποια άλλα «ονόματα» και «φίρμες» του ποδοσφαίρου μας, δεν θα παραδοθούν αμαχητί, αλλά με τις «λαμογιές» και τις λοβιτούρες τους, θα παλέψουν μέχρι τέλους για να πετύχουν τα βρώμικα σχέδιά τους. Έχει από αυτούς αρκετούς αυτή η κατηγορία η οποία «στεγάζει» κάθε καρυδιάς, καρύδι…

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athleticpress (1/11)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook