Τα πάθη του Γεντί Κουλέ…

Toυ Γιώργου Κορτσιδάκη Στο Γεντί Κουλέ έχουμε ζήσει φέτος μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές. Υπήρξαν παιχνίδια που η εικόνα ήταν πράγματι ιδανική.  Ωραία ατμόσφαιρα, κόσμος, πάθος, συνθήματα και σε κάποια παιχνίδια και καλό ποδόσφαιρο από τον ΟΦΗ , που ορθά επέστρεψε στην φυσική του έδρα. Ηταν αυτό που όλοι περιμέναμε να δούμε με την επιστροφή της ομάδας […]

Toυ Γιώργου Κορτσιδάκη

Στο Γεντί Κουλέ έχουμε ζήσει φέτος μεγάλες ποδοσφαιρικές στιγμές. Υπήρξαν παιχνίδια που η εικόνα ήταν πράγματι ιδανική.  Ωραία ατμόσφαιρα, κόσμος, πάθος, συνθήματα και σε κάποια παιχνίδια και καλό ποδόσφαιρο από τον ΟΦΗ , που ορθά επέστρεψε στην φυσική του έδρα. Ηταν αυτό που όλοι περιμέναμε να δούμε με την επιστροφή της ομάδας εκεί που ανήκει.

Αρωμα ποδοσφαίρου ζήσαμε όλοι στο Γεντί Κουλέ, στο τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη, στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, αλλά και σε άλλους αγώνες, όπου οι φίλαθλοι έβαλαν την ομάδα πάνω από τους προσωπικούς εγωισμούς. Κατάπιαν τα πάθη τους, συνετίστηκαν και αρκέστηκαν στη δυνατή φωνή και τα σωστά συνθήματα, που δεν μπορούν να σε στείλουν στο …σκαμνί του δικαστή.

Στο Γεντί Κουλέ, ένα από τα λίγα εναπομείναντα αμιγώς  ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας, ζήσαμε όμως φέτος και αίσχη. Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ μάλλον τη… γλίτωσε, καθώς  θα μπορούσε να τιμωρηθεί και με αποκλεισμό της έδρας, αν αποτυπωνόταν στο χαρτί  του φύλλου αγώνα και την έκθεση του παρατηρητή, το σύνολο των συμβάντων και η πραγματική έκταση τους.

Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τα “έκτροπα” δεν ήταν το ίδιο σοβαρά, όμως θα περίμενε κανείς μετά από αυτά που είχαν προηγηθεί με τον Ολυμπιακό, κάποιοι να συνετιστούν. Δεν το έκαναν. Και  “έστειλαν” τον ΟΦΗ στον αθλητικό δικαστή, για να έρθει το πρόστιμο των 41 χιλ. ευρώ, που είναι και το μεγαλύτερο που έχει επιβληθεί  μέχρι σήμερα στην κρητική ομάδα.

Αν θέλουμε  να μιλήσουμε  με απλά μαθηματικά, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι  πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο ΟΦΗ είχε πληρώσει στα πρόστιμα 67 χιλιάδες ευρώ. Μαζί με τις 41 χιλ. ευρώ που επέβαλε  η πειθαρχική για το παιχνίδι με τους “πράσινους”, ο… λογαριασμός ανεβαίνει  στις 108 χιλ. ευρώ. Το ποσό αυτό  διπλασιάζεται με βάση τη ρήτρα βίας που οι ομάδες έχουν υπογράψει με τον ΟΠΑΠ και τα χρήματα αυτά θα παρακρατηθούν από τη χορηγία που έχει υπογραφεί. Σε μια εποχή όπου ο ΟΦΗ έχει ανάγκη και το ένα… ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς τη σοβαρότητα του ζητήματος. Η ομάδα “αιμμοραγεί” εκ των έσω και δυστυχώς τα χτυπήματα αυτά την οδηγούν σε ένα αργό θάνατο.

 Δεν έχει για μένα τόση σημασία αν η “ευθύνη” ανήκει στους οργανωμένους  που ανάβουν καπνογόνα ή αν ανήκει σε κάποιον από τη θύρα 8 ή τις θύρες 2-3 που πετούν καφέδες στους αντίπαλους ποδοσφαιριστές. Η ευθύνη είναι συνολική.

Το Γεντί Κουλέ στις πειθαρχικές επιτροπές  που επιβάλλουν ποινές ήδη αντιμετωπίζεται ως “απρόσιτη” έδρα. Τα τελευταία περιστατικά αναβίωσαν την καχυποψία για το κατά πόσο το γήπεδο αυτό πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας. Σε τέτοιο βαθμό, που όπως δήλωσε στον Athleticradio 104,2 ο νομικός της ΠΑΕ Ντίνος Μανταδάκης , να είναι πολύ πιθανόν να τεθεί ξανά το καλοκαίρι “ζήτημα γηπέδου” στον ΟΦΗ.

Και το χειρότερο είναι  ότι η αφορμή για εκείνους που για διάφορους λόγους δεν θέλουν τον ΟΦΗ στο γήπεδο του, δίνεται απλόχερα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μέσα από την ίδια  την ομάδα.

Τα τελευταία παιχνίδια της σεζόν αναμένεται να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τη νέα σεζόν…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athleticpress (2/4).

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook