Οι παίκτες του ΟΦΗ βάζουν… πλάτη στο πρόβλημα

 Του Γιώργου Κορτσιδάκη Αυτήν την εποχή η ομάδα του ΟΦΗ αγωνιστικά, δεν  ξεχωρίζει για  τις επιδόσεις της. Περνάει μια «κάμψη», αν κρίνουμε από τα τελευταία αποτελέσματα της, αλλά και το πρόσωπο που παρουσιάζει.  Πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη, με τέσσερις ήττες (ΠΑΟΚ,Ολυμπιακός,Πανιώνιος, Αρης)  και μία (αλλά σημαντική) εκτός έδρας ισοπαλία  (με την ΑΕΚ), έχουν κρατήσει τον […]

 Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Αυτήν την εποχή η ομάδα του ΟΦΗ αγωνιστικά, δεν  ξεχωρίζει για  τις επιδόσεις της. Περνάει μια «κάμψη», αν κρίνουμε από τα τελευταία αποτελέσματα της, αλλά και το πρόσωπο που παρουσιάζει.  Πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη, με τέσσερις ήττες (ΠΑΟΚ,Ολυμπιακός,Πανιώνιος, Αρης)  και μία (αλλά σημαντική) εκτός έδρας ισοπαλία  (με την ΑΕΚ), έχουν κρατήσει τον ΟΦΗ «κολλημένο» στους 33 βαθμούς. Μακριά (τουλάχιστον μέχρι σήμερα) από κινδύνους, αλλά ακόμη πιο μακριά, για κάτι περισσότερο (θέσεις πλέι-όφ).

Την ίδια ώρα όμως που η ομάδα έχει ρίξει το «βάρος» στα παιχνίδια γεμάτα προκλήσεις  κόντρα στον Ολυμπιακό, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ είναι πρωταγωνιστές και… εκτός γηπέδου. Για ένα θέμα επιβίωσης της ομάδας, με …φόντο την αδειοδότηση.

Αυτήν την εποχή κορυφώνονται οι συζητήσεις παικτών-διοίκησης για να υπογράψουν οι ποδοσφαιριστές, την «τακτοποίηση» της οφειλής που υπάρχει προς αυτούς, μέχρι τις 31/12/2011. Ο ΟΦΗ για να περάσει το σταυροδρόμι της αδειοδότησης, οφείλει εκτός από τις προσφυγές και όλους αυτούς στους οποίους οφείλει, από το παρελθόν,  να έχει τακτοποιήσει και αυτούς  με τους οποίους σήμερα συνεργάζεται.

Η Διοικούσα του ΟΦΗ μέσα από  «εκχωρήσεις» που αφορούν στο τηλεοπτικό συμβόλαιο της επόμενης σεζόν, προσπαθεί να καλύψει  τους ποδοσφαιριστές. Με λίγα λόγια τους προτείνει την «μετάθεση» της οφειλής που υπάρχει προς αυτούς μέχρι τις 31/12/2011, για την επόμενη χρονιά, ζητώντας τους ουσιαστικά να βάλουν για μια ακόμη φορά «πλάτη», για την επιβίωση αυτής της ομάδας.

Η «διασφάλιση» της οφειλής που υπάρχει προς τους παίκτες, γίνεται μέσα από ιδιωτικά συμφωνητικά, με τα οποία οι παίκτες κατοχυρώνονται ότι όταν έρθει η ώρα της πληρωμής από τη NOVA, θα λάβουν έστω και καθυστερημένα τα χρήματα τους.

Η αίσθηση των ανθρώπων  του ΟΦΗ από τις επαφές με τους ποδοσφαιριστές, είναι ότι «θα υπογράψουν. Γιατί  οι παίκτες κατανοούν ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά». Και αν για τους νέους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα, το ποσό της οφειλής, δεν είναι τόσο μεγάλο, εκείνοι που θα χρειαστεί να βάλουν ακόμη περισσότερη «πλάτη» από τους υπόλοιπους, είναι οι παίκτες από το περσινό ρόστερ, για τους οποίους η οφειλή είναι πολύ μεγαλύτερη.

Οι παίκτες  δηλαδή που ανέβασαν τον ΟΦΗ στην Α’ Εθνική, θα χρειαστεί να κάνουν ακόμη …μεγαλύτερη υπομονή, μήπως και μπορέσουν κάποια στιγμή, να ανταμοιφθούν οικονομικά (γιατί ηθικά στην συνείδηση του κόσμου το έχουν πετύχει) για αυτά που κατάφεραν με τον ΟΦΗ.

Συνολικά το ποσό που θέλουν να «μεταφέρουν» για την επόμενη χρονιά, οι Διοικούντες του ΟΦΗ αγγίζει το 1 εκ. ευρώ, όπως μου μεταφέρουν άνθρωποι εκ των έσω που έχουν την γνώση της οικονομικής κατάστασης της ΠΑΕ. Στο ποσό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι προσφυγές, για τις οποίες ο ΟΦΗ πρέπει να βρεί άμεσα ένα ποσό κοντά στις 400 χιλ. ευρώ, μέχρι το τέλος του μήνα. Ενώ στο «σχέδιο»  αυτό  είναι  καθοριστική η αίσια ολοκλήρωση της αδειοδότησης, καθώς χωρίς αυτήν δεν υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο για τη νέα σεζόν.

Στον ΟΦΗ ευελπιστούν ότι μέσα από  την υπομονή των παικτών, στους οποίους δίνεται υπόσχεση ότι θα λάβουν την οφειλή του …δευτέρου εξαμήνου (1/1/2012 έως 30/6/2012) μέσα από το μπόνους των βαθμών που θα κατακτήσει η ομάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς (κάθε βαθμός αποτιμάται περίπου 18 χιλιάδες ευρώ, οπότε ο ΟΦΗ θα λάβει κάτι περισσότερο από 500 χιλ. ευρώ),  για να  καταφέρουν να βγάλουν σε πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή.

Ωστε τη νέα περίοδο με ένα μπάτζετ που θα είναι σαφώς μικρότερο από το φετινό, αλλά και με ένα καλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο (θα εξαρτηθεί από την τελική  θέση που θα καταλάβει ο ΟΦΗ), να μπορέσουν να μετριάσουν  την ζημιά.  Με την ευχή ότι στο… δρόμο, θα βρούν και άλλους συμπαραστάτες, πέρα από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αν οριστικά αποδεχθούν την «ρύθμιση», δείχνουν έμπρακτα  για μια ακόμη φορά ότι για εκείνους η παρουσία στον ΟΦΗ, είναι κάτι περισσότερο από μια συνεργασία με μια ομάδα…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Athleticpress (19/3)

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook