Ο ΟΦΗ και τα… όρνια!

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Το σκηνικό στον ΟΦΗ αυτήν την εποχή, με τις προσφυγές, τις κατασχέσεις και την κατάπτωση της εγγυητικής επιταγής που ζητούν επίμονα εκείνοι στους οποίους ο σύλλογος οφείλει, μου φέρνει στο μυαλό μακάβριες εικόνες, όπου τα όρνια κάνουν… γύρους πάνω από τους ετοιμοθάνατους, μυρίζοντας τροφή για να επιβιώσουν. Σε αυτό το νόμο της […]


Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το σκηνικό στον ΟΦΗ αυτήν την εποχή, με τις προσφυγές, τις κατασχέσεις και την κατάπτωση της εγγυητικής επιταγής που ζητούν επίμονα εκείνοι στους οποίους ο σύλλογος οφείλει, μου φέρνει στο μυαλό μακάβριες εικόνες, όπου τα όρνια κάνουν… γύρους πάνω από τους ετοιμοθάνατους, μυρίζοντας τροφή για να επιβιώσουν.

Σε αυτό το νόμο της ερήμου (ή της ζούγκλας κατά περίπτωση), ο ΟΦΗ παίζει το ρόλο του θύματος. Και οι οφειλέτες του, το ρόλο του μακάβριου πτηνού, που μυρίζει θάνατο και περιμένει την κατάλληλη ώρα για να επιτεθεί.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μέρες, όπου έρχεται στο προσκήνιο η πιθανότητα ο ΟΦΗ να εισπράξει έσοδα από τον ΟΠΑΠ ή τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Εκεί από τα… όρνια, γίνεται το έλα να δεις!

Το σύνθημα για «φουλ επίθεση», επειδή όποιος προλάβει θα ευνοηθεί για να εισπράξει τη «δόση», ακούγεται δυνατά από εκείνους που ζητούν τα λεφτά τους και τους δικηγόρους τους, που στήνουν καρτέρι για να λάβουν εκείνοι πρώτοι για λογαριασμό των πελατών τους.

Όποιος προλάβει και «δεσμεύσει» τα μοναδικά «γκαραντί» χρήματα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή σε ό,τι έχει να κάνει με τον ΟΦΗ, νοιώθει τυχερός. Όποιος δεν… προλάβει, γιατί πολύ απλά τους έχει προλάβει κάποιος άλλος, γίνεται… Τούρκος! Γιατί θα πρέπει να περιμένει την επόμενη φορά. Και να δούμε αν…

Κάποιοι επιλέγουν και τον πιο επικίνδυνο δρόμο. Δεν μένουν στην αναμονή. «Χτυπούν» απευθείας στην «εγγυητική», η οποία όμως αν «εκπέσει», θα σημάνει και το τέλος αυτής της ομάδας. Και τότε δεν θα πάρουν ούτε ευρώ. Αν σήμερα έχουν μια πιθανότητα, στην περίπτωση του «θανάτου» της ομάδας, δεν θα έχουν καμία.

Εκείνοι που βασανίζονται σήμερα με το δίλημμα να δώσουν τη «χαριστική βολή» στην ομάδα αυτή ή να κάνουν και άλλη υπομονή, ακόμα περισσότερη από αυτή που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, μήπως κάποια στιγμή, εξοφληθεί ο λογαριασμός, θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, ότι η μοναδική ελπίδα να δουν κάποτε στους τραπεζικούς λογαριασμούς τα χρήματα που διεκδικούν, είναι να μείνει αυτή η ομάδα «όρθια». Μόνο έτσι θα μπορέσει κάποια στιγμή να εξοφλήσει. Να ξεχρεώσει, όλους αυτούς που σήμερα την καταδιώκουν.

Ο ΟΦΗ οφείλει. Είναι ασυνεπής. Έχει υποχρεώσεις και είναι εκτεθειμένος. Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια που γίνεται, μια τρύπα κλείνει και δέκα ανοίγουν. Αποτελεί δικαίωμα εκείνων που θέλουν να πάρουν τα χρήματά τους, να επιστρατεύσουν όλα τα μέσα για να πετύχουν το σκοπό τους. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο καθένας κρίνει πώς θα πράξει και αν πρέπει να εξαντλήσει τα περιθώρια που του δίνει ο νόμος για να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις  που τα δικαστήρια έχουν αναδείξει.

Και τώρα που ήρθε η ώρα του κρίσιμου για την επιβίωση της ομάδας, μήνα της αδειοδότησης παίζουν τα ρέστα τους, βάζοντας το μαχαίρι στο λαιμό, για να πιέσουν ασφυκτικά τη διοίκηση να βάλει στους λογαριασμούς κάποια «έναντι», κάτι που ούτως ή άλλως υποχρεούται να κάνει, αν θέλει να πάρει τις «υπογραφές» εκείνων που οφείλει και να παρουσιάσει τακτοποιημένη την «εκκρεμότητα» στο φάκελο της αδειοδότησης.

Διαφορετικά, είπαμε. Ο ΟΦΗ θα χαθεί. Και εκείνοι που διεκδικούν χρήματα, πρέπει να είναι και εκείνοι έτοιμοι να κλάψουν με μαύρο δάκρυ στην «κηδεία» της ομάδας, για τα χρέη που θα μείνουν γραμμένα στο χιόνι…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athleticpress (12/3)

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook