ΟΦΗ-Εργοτέλης: Υπερβάσεις και εφιάλτες…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Τι Σαββατοκύριακο και αυτό! Ο Εργοτέλης έπιασε πάτο, ο ΟΦΗ χάνει έδαφος. Η αγωνιστική εικόνα και των δυο κακή. Το ίδιο και τα αποτελέσματά τους. Χαμένοι και απογοητευμένοι. Οι ομάδες, οι παράγοντες, οι οπαδοί τους. Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Ο ΟΦΗ συμπλήρωσε γρήγορα-γρήγορα 4 παιχνίδια χωρίς νίκη. Έχει να κερδίσει από […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Τι Σαββατοκύριακο και αυτό! Ο Εργοτέλης έπιασε πάτο, ο ΟΦΗ χάνει έδαφος. Η αγωνιστική εικόνα και των δυο κακή. Το ίδιο και τα αποτελέσματά τους. Χαμένοι και απογοητευμένοι. Οι ομάδες, οι παράγοντες, οι οπαδοί τους.

Ας ξεκινήσουμε από τα εύκολα. Ο ΟΦΗ συμπλήρωσε γρήγορα-γρήγορα 4 παιχνίδια χωρίς νίκη. Έχει να κερδίσει από το τοπικό ντέρμπι με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο όπου πήρε τους τρεις βαθμούς και από τότε κααααάθισε! Ήρθαν οι ήττες από ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Πανιώνιο στο Γεντί Κουλέ και στο ενδιάμεσο η ισοπαλία με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Ο ΟΦΗ υποχώρησε στην όγδοη θέση, αλλά σε αντίθεση με τον Εργοτέλη, έχει την «άνεση» να λέει ότι η ομάδα θα μείνει μακριά από κινδύνους. Οι 33 βαθμοί δείχνουν έναν ΟΦΗ σωσμένο, όμως τα τελευταία αποτελέσματα, έβαλαν φρένο στις προσδοκίες των οπαδών για μια θέση στα πλέι-οφ, που ήταν η «υπέρβαση» που ζητούσε ο κόσμος από παίκτες και προπονητή, σε μια χρονιά πάντως έτσι και αλλιώς πετυχημένη, με τον ΟΦΗ να έχει στην τσέπη τον αντικειμενικό στόχο της σωτηρίας, αλλά και την είσοδο στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ΟΦΗ στα έξι παιχνίδια με Άρη, Τρίπολη, Κέρκυρα έξω και ΠΑΟ, Παναιτωλικό και Γιάννενα μέσα, έχει τη δυνατότητα να προσφέρει και άλλες συγκινήσεις στους οπαδούς του. Αλλά να αυξήσει και το μπόνους των εισπράξεων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα στο τέλος της σεζόν, που είναι σε συνάρτηση με τους βαθμούς που η κάθε ομάδα θα έχει κατακτήσει. Με τα σημερινά δεδομένα λέγεται πως ο κάθε βαθμός αποτιμάται περίπου 18 χιλιάδες ευρώ, οπότε καταλαβαίνει κανείς τη σημασία ο ΟΦΗ με τις οικονομικές ανάγκες που έχει να επιδιώξει την καλύτερη δυνατή συγκομιδή, για να προσδοκά και στα αντίστοιχα έσοδα από τη NOVA, όταν θα γίνει ο λογαριασμός μετά τη λήξη του πρωταθλήματος και την επικύρωση της βαθμολογίας.

Ο Εργοτέλης έχει αυτήν την εποχή, πολύ μεγαλύτερα άγχη από τον ΟΦΗ. Και πιο σοβαρά. Με κυριότερο αυτό της επιβίωσης. Η παρουσία του Εργοτέλη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, μετά και την ήττα στο Αγρίνιο, απογοητεύει τους πάντες και αποτελεί την κατά τεκμήριο καταστροφή του αγωνιστικού σχεδιασμού της φετινής σεζόν.

Η εικόνα του Εργοτέλη στο προτελευταίο σκαλοπάτι κάνει θρύψαλα το πλάνο της ομάδας. Απογοητεύει και αποκαρδιώνει. Ο Εργοτέλης δεν άξιζε την τύχη αυτή. Ούτε τη θέση που σήμερα βρίσκεται στην κατάταξη. Έγιναν σοβαρά λάθη αξιολόγησης του έμψυχου δυναμικού από την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση της ομάδας και ο σύλλογος πληρώνει σήμερα έναν υπεροπτισμό που υπήρχε πριν από μερικές εβδομάδες, ότι ο στόχος θα επιτευχθεί άνετα! Αμ, δε! Η ομάδα ξέχασε πια τι θα πει νίκη. Έχει να κερδίσει από τις 7 Ιανουαρίου και μετράει 8 ματς χωρίς νικηφόρο αποτέλεσμα και ο κατήφορος δείχνει να μην έχει σταματημό.

Ό,τι έγινε-έγινε όμως. Τίποτε-τώρα- δεν αλλάζει. Τα λάθη και οι ευθύνες θα αξιολογηθούν το καλοκαίρι. Τώρα όλοι στον Εργοτέλη θα πρέπει να βρουν τον τρόπο για να μπορέσει αυτή η ομάδα να «επανέλθει». Στο Αγρίνιο η εμφάνιση δεν ήταν τόσο κακή όπως σε άλλα παιχνίδια, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετή για το αποτέλεσμα. Αυτό που ο σύλλογος έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από το κάθε τι.

Έξι στροφές πριν το φινάλε, η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου θα χρειαστεί μπόλικη δόση τύχης για να μπορέσει να ξυπνήσει με χαμόγελο από τον εφιάλτη που βιώνει. Ήδη βλέπει την πλάτη του ΠΑΣ, του Λεβαδειακού, του Παναιτωλικού και της Κέρκυρας και πίσω του έχει μονάχα το απόλυτο φαβορί του υποβιβασμού, τη Δόξα Δράμας!

Το Σάββατο ο Εργοτέλης δίνει τον πρώτο μεγάλο τελικό για την επιβίωσή του στη μεγάλη κατηγορία κόντρα στην Κέρκυρα. Και έχει ακόμη τον Ατρόμητο και τον Λεβαδειακό μέσα και έξω τα Γιάννενα, τη Δόξα Δράμας και την Ξάνθη στην τελευταία αγωνιστική. Έξι παιχνίδια που όλα παίζονται. Ο Εργοτέλης «ζητάει» τρεις νίκες για να «πιάσει» τους 32 βαθμούς (σήμερα έχει 23) και ίσως «κάτι περισσότερο» με βάση τη λογική που λέει ότι η σωτηρία θα κριθεί στους 30-33 βαθμούς. Εύκολο δεν είναι. Ούτε όμως και αδύνατο.

Παρά τα ολέθρια λάθη που έχουν γίνει σε αυτήν την ομάδα, είναι κρίμα να τιναχτεί στον αέρα μια προσπάθεια ετών. Ας ελπίσουμε ότι και αυτή τη φορά -όπως συνέβη και τις προηγούμενες- ο Εργοτέλης που ήδη παίζει με τη φωτιά, δεν θα καεί…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Athleticpress (12/3)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook