Η «Ελπίδα» και οι (συγκεκριμένοι) αποδέκτες…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Η  «προσέγγιση» του ΟΦΗ στο ίδρυμα «Ελπίδα», έναν οργανισμό με μεγάλη κοινωνική δράση, που βρίσκεται κοντά στα παιδιά με καρκίνο και αποτελεί «δημιούργημα» της Μαριάνας Βαρδινογιάννη, είναι καταρχήν μια κίνηση με υψηλό δείκτη ευαισθησίας από τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Νίκο Μαχλά. Μια κίνηση που πρέπει να αποτελέσει «οδηγό» και για άλλες ποδοσφαιρικές […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Η  «προσέγγιση» του ΟΦΗ στο ίδρυμα «Ελπίδα», έναν οργανισμό με μεγάλη κοινωνική δράση, που βρίσκεται κοντά στα παιδιά με καρκίνο και αποτελεί «δημιούργημα» της Μαριάνας Βαρδινογιάννη, είναι καταρχήν μια κίνηση με υψηλό δείκτη ευαισθησίας από τον πρόεδρο του ΟΦΗ, Νίκο Μαχλά. Μια κίνηση που πρέπει να αποτελέσει «οδηγό» και για άλλες ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες – και ειδικά τις μεγάλες της χώρας – οι οποίες μέσα στον χορό εκατομμυρίων ευρώ που στήνουν μπορούν και πρέπει να διαθέσουν «χώρο» στην καμπάνια τους για συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη την βοήθεια μας και την προσοχή μας, όχι μόνο τις Χριστουγεννιάτικες μέρες…που καλή ώρα έρχονται, αλλά διαχρονικά.

Ο ΟΦΗ, λοιπόν, στην φανέλα του θα έχει μεταξύ των χορηγών και μια …υπενθύμιση για την «Ελπίδα». Ωστόσο, μόνο ένας αφελής δέχεται ότι η «κίνηση» αυτή του Νίκου Μαχλά επιδέχεται μηνύματα που έχουν να κάνουν μόνο με κοινωνικές ευαισθησίες. Η «επιλογή» του συγκεκριμένου ιδρύματος και ότι αυτό εκφράζει είναι αρκετή για να μας κάνει να σκεφτούμε και λίγο πιο…βαθιά για την προσωπική «έμπνευση» του προέδρου του ΟΦΗ, την οποία μάλιστα οι περισσότεροι από τους συνεργάτες του στην διοίκηση πληροφορήθηκαν από τον Τύπο.

Η «στόχευση» του προέδρου του ΟΦΗ σε «υψηλά κλιμάκια» της οικογένειας με την μεγάλη ιστορία στην κρητική ομάδα είναι σαφής. Και αποτυπώνεται στην μεγάλη και πασίγνωστη στο Πανελλήνιο, και όχι μόνο, φιλανθρωπική ευαισθησία της Μαριάνας και του Βαρδή Βαρδινογιάννη. Και όχι ασφαλώς στη «νεότερη γενιά» της οικογένειας, η οποία δεν έδειξε ανάλογη συναισθηματική σύνδεση με τον ΟΦΗ του Θόδωρα και ότι αυτός εκφράζει.

Πέρα από «φωνές» δίχως σκέψη, κραυγές φανατικών και ανθρώπων που γενικά βλέπουν τα πράγματα με παρωπίδες, η «προσέγγιση» αυτή του Μαχλά στην «Ελπίδα» έχω την αίσθηση ότι είναι μια κίνηση με πολύ βαθύ νόημα απέναντι σε συγκεκριμένα πρόσωπα της οικογένειας και με ότι αυτά εκφράζουν. Είναι –κατά την άποψη μου- μια κίνηση αναγνώρισης για ό,τι οι άνθρωποι αυτοί έχουν προσφέρει κατά καιρούς. Και τα οποία –δυστυχώς- δεν αναδείχθηκαν στον βαθμό που θα έπρεπε, είτε από τα πρόσωπα που είχαν επιλεγεί για να παίζουν το ρόλο του «αντ’ αυτού» είτε από αστοχίες και ολέθρια λάθη των νεότερων γενιών, που αντιμετώπισαν «στο πόδι» και όχι με κάποιο «σχέδιο» όλη αυτήν την υπόθεση που λέγεται «ΟΦΗ». Τα αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας του Μαχλά θα αναδειχθούν προσεχώς, με την… «Ελπίδα» ότι τα …μηνύματα της πρωτοβουλίας αυτής θα εκληφθούν όπως πρέπει από τους (συγκεκριμένους) αποδέκτες…

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Athleticpress στις 15/11

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook