Δυστυχώς είδαν λίγοι την «παράσταση» του Βερπακόφσκις…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Το όνομα του Βερπακόφσκις στην σύνθεση του Εργοτέλη, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την Κέρκυρα στο Παγκρήτιο στάδιο, έμοιαζε  –σχεδόν- με έκπληξη από το Νίκο Καραγεωργίου. Όχι επειδή ο Λετονός δεν δικαιούται να είναι βασικός, αλλά περισσότερο επειδή τα προγνωστικά δεν ήταν υπέρ του, αν αξιολογήσουμε την εμπιστοσύνη που τυγχάνει […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το όνομα του Βερπακόφσκις στην σύνθεση του Εργοτέλη, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με την Κέρκυρα στο Παγκρήτιο στάδιο, έμοιαζε  –σχεδόν- με έκπληξη από το Νίκο Καραγεωργίου. Όχι επειδή ο Λετονός δεν δικαιούται να είναι βασικός, αλλά περισσότερο επειδή τα προγνωστικά δεν ήταν υπέρ του, αν αξιολογήσουμε την εμπιστοσύνη που τυγχάνει από το τεχνικό επιτελείο.

Ο τραυματισμός του Λεάλ στο πέλμα αποδείχθηκε σοβαρός και ο «Βερπα» βρήκε θέση στο βασικό σχήμα για τον «τελικό» του Εργοτέλη με την Κέρκυρα. Δεν ξέρω αν ο Λεαλ ήταν «μάχιμος» κατά πόσο ο Καραγεωργίου θα τον εμπιστευόταν, αλλά ας είναι… Έστω και από το… παράθυρο ο Εργοτέλης (και ο προπονητής του…) θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που είχαν αυτόν τον παίκτη στην σύνθεση τους στην χθεσινή κρίσιμη αναμέτρηση.

Γιατί ο «Βερπα» έδωσε στον Εργοτέλη αυτό που του έλειπε σε προηγούμενα παιχνίδια στο Παγκρήτιο. Ταχύτητα στα άκρα της επίθεσης και δημιουργία. Ο Λετονός με το γνωστό στυλ παιχνιδιού του «μπούκαρε» αρκετές φορές από τα πλάγια, δημιουργώντας σοβαρά «ρήγματα» στην αντίπαλη άμυνα, την οποία όχι μόνο την «τρύπησε» με την ταχύτητα και την ποιότητα του (στο πρώτο γκολ όπου σκοράρει ο Ολίσε), αλλά την εξέθεσε κιόλας στο δεύτερο γκολ, όπου ο Λετονός θυμίζει κάτι από… Μέσι! Περνάει σαν …σταματημένο τον αντίπαλο του και πλασάρει ιδανικά, κάνοντας το 2-0.

Αν αυτό το γκολ που έβαλε ο Βερπακόφσκις το έβαζε ο Σισέ ή ο Μιραλας είναι βέβαιο ότι για καμιά εβδομάδα θα ασχολείτο σύσσωμη η οικογένεια των μεγάλων ΜΜΕ της χώρας! Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα γκολ που έχουμε δει ποτέ στο Παγκρήτιο στάδιο και πιθανότατα στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Και είναι από τις στιγμές που αξίζει κανείς να απαρνηθεί την ζεστασιά και την άνεση του καναπέ και να πει «ναι» στο κρύο, κατηφορίζοντας στο Παγκρήτιο στάδιο.

Και για αυτό το λόγο ασφαλώς και θα έπρεπε να σχολιάσει ο Νίκος Καραγεωργίου το μοναδικό αυτό παιχνίδι ενός παίκτη που στον Εργοτέλη θα πρέπει να προσεύχονται οι Κυριακές του να είναι όπως η χθεσινή.

Από την άλλη, είναι πραγματικά κρίμα που αυτή την ποδοσφαιρική παράσταση του Λετονού στο Παγκρήτιο στάδιο, αλλά και την καλύτερη φετινή εντός έδρας εμφάνιση του Εργοτέλη την είδαν τόσοι λίγοι.

Με εννέα βαθμούς θερμοκρασία και το «τσουχτερό» κρύο να «τρυπάει» εκείνους που δεν είχαν φροντίσει να «καλυφθούν» με γάντια, σκούφο και «γεμάτα» μπουφάν χθες στο Παγκρήτιο στάδιο, η πρόβλεψη για την προσέλευση του κόσμου δεν ήταν αισιόδοξη. Όχι μόνο λόγω …κρύου, αλλά επειδή ο Εργοτέλης φέτος δίνει μάχη με τα αρνητικά ρεκόρ στην εξέδρα. 590 χθες, 568 με τη Λάρισα και πάει λέγοντας.

Ίσως ορισμένοι που είδαν από την TV τα …κέφια του Βερπακόφσκις να αναθεωρήσουν την επόμενη φορά και να πάνε στο γήπεδο.

Δεν βλέπουμε και κάθε Κυριακή τόση δόση ποιότητας και τεχνικής…

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται στην Athleticpress στις 13 Δεκεμβρίου.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook