Καλή δύναμη για το (οικονομικά) δύσκολο 2011

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Το 2010 σηματοδοτήθηκε από την αποτυχία του ΟΦΗ να επανέλθει στην Σούπερ Λιγκ, τον υποβιβασμό του ΠΟΑ στο Περιφερειακό μετά από μια σταθερή διαδρομή στην Γ’ Εθνική, αλλά και την «χαμένη ευκαιρία» του μπασκετικού ΟΦΗ να κρατηθεί στην Α2 κατηγορία. Είχε όμως και καλές στιγμές. Ο Εργοτέλης πέτυχε για μια ακόμη σεζόν […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το 2010 σηματοδοτήθηκε από την αποτυχία του ΟΦΗ να επανέλθει στην Σούπερ Λιγκ, τον υποβιβασμό του ΠΟΑ στο Περιφερειακό μετά από μια σταθερή διαδρομή στην Γ’ Εθνική, αλλά και την «χαμένη ευκαιρία» του μπασκετικού ΟΦΗ να κρατηθεί στην Α2 κατηγορία.

Είχε όμως και καλές στιγμές. Ο Εργοτέλης πέτυχε για μια ακόμη σεζόν την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκ, ενώ το νέο «παλάτι» της Κρήτης, το κλειστό γυμναστήριο στα Δυο Αοράκια, φιλοξένησε μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Αll Star Game του μπάσκετ, αλλά και παιχνίδια για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Βόλεϊ, με την εθνική ομάδα να κατεβαίνει δυο φορές στο Ηράκλειο και να αγκαλιάζεται από το κρητικό κοινό.

Το οικονομικό ήταν  το μεγάλο «αγκάθι» για όλες τις ομάδες της Κρήτης. Ειδικότερα όμως για τον ΟΦΗ. Σοβαρά οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει και η Χερσόνησος, η οποία μετά από μια αξιοπρεπή παρουσία στην Γ’ Εθνική στην περσινή σεζόν πλήττεται φέτος από ανησυχίες και προβληματισμούς για το αύριο. Σοβαρά οικονομικά προβλήματα εντοπίζονται και στα Ερασιτεχνικά σωματεία του Ηρακλείου, τα οποία αναγκάζονται να κάνουν αποχή για να πιέσουν την Πολιτεία να καταβάλει μέρος των επιχορηγήσεων, που αγγίζουν τις 500 χιλ. ευρώ!

H Athleticpress, στην  ανασκόπηση της χρονιάς, που δημοσιοποίησε  σας υπενθύμισε τα σημαντικότερα γεγονότα του έτους που έφυγε. Με την ευχή το 2011,που  έχει ήδη μπεί στη ζωή μας, να φέρει υγεία και καλύτερες μέρες σε όλους.

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε το οικονομικό θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση σημαντικών αθλητικών συλλόγων της Κρήτης που διαχρονικά έχουν παίξει σοβαρό ρόλο στα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Δεν είναι μόνο ο ΟΦΗ που περνάει οπωσδήποτε το μεγαλύτερο ίσως σταυροδρόμι της ιστορίας τους. Είναι ένα σωρό σύλλογοι σε όλα τα αθλήματα που «μαραζώνουν» καθώς η Πολιτεία δεν βοηθάει πιά και οι παράγοντες που θα βάλουν το χέρι στην τσέπη μειώνονται διαρκώς. Πολλά είναι τα κρητικά σωματεία σε όλο το φάσμα του κρητικού αθλητισμού, που είναι πολύ πιθανό να κατεβάσουν τα ρολά.

Η ευχή μας για το 2011 δεν είναι άλλη λοιπόν από καλή δύναμη και καλό κουράγιο…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook