Το «γυμνό» ρόστερ του ΟΦΗ

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Το έχω γράψει αρκετές φορές-ακόμα και στις καλές μέρες του ΟΦΗ-ότι στο χτίσιμο της ομάδας αυτής το καλοκαίρι έγιναν κάποιες καλές προσθήκες, αλλά και σοβαρά λάθη στο σχεδιασμό, όπου αντί να αποκτηθούν παίκτες σε θέσεις που «πονούσε» ο ΟΦΗ και είχε λίγες επιλογές, τελικά αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές σε θέσεις όπου το πρόβλημα δεν […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το έχω γράψει αρκετές φορές-ακόμα και στις καλές μέρες του ΟΦΗ-ότι στο χτίσιμο της ομάδας αυτής το καλοκαίρι έγιναν κάποιες καλές προσθήκες, αλλά και σοβαρά λάθη στο σχεδιασμό, όπου αντί να αποκτηθούν παίκτες σε θέσεις που «πονούσε» ο ΟΦΗ και είχε λίγες επιλογές, τελικά αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές σε θέσεις όπου το πρόβλημα δεν ήταν τόσο μεγάλο.

Οι μεταγραφές δεν έγιναν-δυστυχώς-με το σκεπτικό της πρόσθεσης στην ομάδα στοιχείων αναγκαίων στον πρωταθλητισμό, σε μια κατηγορία όπως η Β’ Εθνική. Απουσίασε παντελώς, για παράδειγμα, στις επιλογές η δύναμη στην άμυνα και την μεσαία γραμμή, αλλά και παίκτες με χαρακτηριστικά που θα έχουν μέσα τους την «απρόβλεπτη ενέργεια» και θα κάνουν πιο εύκολη την υπόθεση του «γκολ», που αποτελεί ένα μεγάλο βραχνά στον φετινό ΟΦΗ, ο οποίος σκοράρει με… αίμα.

Το πρόβλημα διογκώθηκε με τις σφοδρές ατυχίες και  τους σοβαρούς τραυματισμούς των Ουκάρ, Ρόβα, Σταυρακάκη, Μπαρτζώκα, την αποχώρηση των Μονιάκη, Λιαπάκη, Σοϊλέδη και εσχάτως την «κοπάνα» του Ψωμά.

Ο ΟΦΗ-όπως τον είδαμε και στο παιχνίδι με την Βέροια-είναι «γυμνός» σε υλικό. Μια ομάδα που έτσι και αλλιώς είχε τα προβλήματα της, τώρα με τις αποχωρήσεις-για διάφορους λόγους-βασικών στελεχών και το «ψαλίδισμα» στο ρόστερ, κάνει μοιραία πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη ενίσχυσης στις 15 μέρες που απομένουν για την λήξη της μεταγραφικής περιόδου.

Ο ΟΦΗ όπως είναι τώρα δεν έχει καμία τύχη. Χρειάζεται εκτός από τον Ρούσεφ πάση θυσία 3-4 ακόμη βασικές προσθήκες για να μπορέσει να μείνει ανταγωνιστικός στο κυνήγι της ανόδου. Σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση να κάνεις μεταγραφές χωρίς χρήματα, αλλά σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται η ομάδα γενικότερα δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Το υφιστάμενο ρόστερ του ΟΦΗ όχι μόνο δεν εγγυάται την άνοδο, αλλά θέτει και σε αμφιβολία το κατά πόσο η ομάδα αυτή θα μπορέσει να μπει στα μπαράζ! Και αν οι «αλχημείες» του Αναστόπουλου αλλά και η τύχη στο παιχνίδι με την Βέροια ήταν με το μέρος του ΟΦΗ, όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν θα είναι κάθε φορά το ίδιο…

 

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athletic Press (17/1)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook