Μαζεύουν «υπογραφές» για την αδειοδότηση…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Όσο πλησιάζει η 31η Μαρτίου, ημέρα που έχει επιλεχθεί από την αρμόδια Επιτροπή ως το «dead line» για την κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης των ομάδων, τόσο τα σενάρια «φουντώνουν» για το περιεχόμενο της διαδικασίας. Ο ΟΦΗ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των ομάδων που η λέξη «πρόβλημα» εμφανίζεται στα χείλη εκείνων που παρακολουθούν […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Όσο πλησιάζει η 31η Μαρτίου, ημέρα που έχει επιλεχθεί από την αρμόδια Επιτροπή ως το «dead line» για την κατάθεση του φακέλου αδειοδότησης των ομάδων, τόσο τα σενάρια «φουντώνουν» για το περιεχόμενο της διαδικασίας.

Ο ΟΦΗ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ των ομάδων που η λέξη «πρόβλημα» εμφανίζεται στα χείλη εκείνων που παρακολουθούν στενά την υπόθεση, προσπαθεί αυτό το διάστημα να καλύψει τα νώτα του και να μην αποτελέσει «εύκολο θύμα» σε μια ιστορία που ήδη έχει αρχίζει να παίζει δυνατά στο προσκήνιο και το παρασκήνιο.

Στον ΟΦΗ οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο της συμπλήρωσης του φακέλου αδειοδότησης, προσπαθούν εδώ και καιρό να μαζέψουν τις απαιτούμενες «υπογραφές». Αυτές αφορούν στην «τακτοποίηση» και όχι κατ’ ανάγκη και την εξόφληση των οφειλών που υπάρχουν σε τρίτους.

Και για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι, ο ΟΦΗ πρέπει μέσα στον φάκελο που θα καταθέσει να «αποδείξει» στην Επιτροπή όχι ότι δεν χρωστάει σε κανένα–καθώς αυτό δεν είναι εφικτό-αλλά ότι έχει πετύχει μια ρύθμιση με τους οφειλέτες του, πάνω στην οικονομική εκκρεμότητα που υπάρχει μεταξύ τους. Έτσι εκείνοι στους οποίους χρωστάει ο ΟΦΗ δίνουν ένα χαρτί, μέσα στο οποίο αναφέρουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και η ΠΑΕ είναι συνεπής απέναντί τους.

Στην κατηγορία αυτή, μέσα στη «βροχή» προσφυγών που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ, είναι οι περιπτώσεις των Ταραλίδη και Δημούτσου, τους οποίους ο ΟΦΗ «τακτοποίησε», έλαβε ήδη τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις «υπογραφές» από αυτούς, τις οποίες και θα χρησιμοποιήσει. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Είναι και μια σειρά ακόμη παίκτες που έχουν προσφύγει και έχουν δικαιωθεί νομικά. Η λίστα είναι ατελείωτη και–ενδεχομένως-αδιευκρίνιστη από τη στιγμή που καθημερινά «ξεφυτρώνει» και μια αμαρτία του πρόσφατου ή μακρινού παρελθόντος. Σουλεάπ, Κοστόφσκι, Πέερσμαν, Ερέρα και ένας Θεός ξέρει ποιοι και πόσοι άλλοι πρέπει να «υπογράψουν» ότι ο ΟΦΗ είναι συνεπής απέναντί τους και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 (μέχρι αυτήν την χρονική στιγμή θα διερευνήσει οικονομικά τις ομάδες η Επιτροπή), δεν εντοπίστηκε πρόβλημα στη συναλλαγή τους.

Μέσα σε αυτούς που πρέπει να «υπογράψουν» είναι και οι παίκτες που αφορούν τη φετινή «χρήση» της ομάδας, μέχρι 31 Δεκεμβρίου. Δηλαδή οι παίκτες από το φετινό ρόστερ, για τους οποίους επίσης γίνεται μια προσπάθεια να υπογράψουν ότι οι οφειλές της ομάδας προς αυτούς είναι «τακτοποιημένες».

Για αυτό και ο Μαχλάς αναζητά τους «εγγυητές» για το δάνειο ύψους 1 εκ. ευρώ, προκειμένου να δείξει σε αυτούς που οφείλει ο ΟΦΗ, ότι δε θα χάσουν τα χρήματά τους και έτσι πιο «εύκολα» ο σύλλογος να τους πείσει να «υπογράψουν» για να μη μείνει η ομάδα εκτεθειμένη και δώσει αφορμές.

Την ώρα που όλα λοιπόν δείχνουν να είναι σε τεντωμένο σχοινί όσον αφορά στο θέμα αυτό, ένα μπάχαλο σκεπάζει όλη αυτήν την ιστορία της αδειοδότησης. Την εβδομάδα που μας πέρασε «διοχετεύτηκε» η είδηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ότι 5 ιστορικές ομάδες του Ελληνικου ποδοσφαίρου (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Αρης, Ηρακλης και ΟΦΗ) αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την αδειοδότηση. Μάλιστα αν εξετάσουμε την υπόθεση με το «γράμμα του νόμου» θα διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν ομάδες με πολλαπλάσια χρέη από εκείνα που εμφανίζει ο ΟΦΗ. Και το ερώτημα που τίθεται είναι κατ’ αρχήν αν υπάρχει η πολιτική βούληση για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών σε ομάδες με την ιστορία των προαναφερθέντων.

Το δεύτερο και–εξίσου σοβαρό-έχει να κάνει με τη στάση της Σούπερ Λίγκ στο θέμα αυτό. Πέρσι που ξανά ο Ηρακλής εμφανιζόταν ως «αδύναμος κρίκος», η Λίγκα είχε κάνει δεκτό το αίτημα του Λεβαδειακού να ευνοηθεί εκείνος (αν και υποβιβασμένος) και όχι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα της Β’ Εθνικής, η οποία στην προκειμένη περίπτωση ήταν ο ΟΦΗ! Φέτος ο Κομπότης θέλει να ευνοηθεί αυτός σε βάρος του ΟΦΗ και του Διαγόρα, αλλά έχει απέναντί του τη Λάρισα, η οποία έχει εναποθέσει μόνο στην αδειοδότηση τις ελπίδες να ανατρέψει τα δεδομένα που τη φέρνουν πια στην Β’ Εθνική…

Ας κάνουμε όμως λίγη υπομονή. Μάρτης, Απρίλης, κοντά το… θέρος που λέει και η παροιμία. Αυτή η ιστορία έχει ακόμη πολλά επεισόδια μέχρι την ημέρα των αποφάσεων…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook