Ο «χρηματοδότης» που εμφανίστηκε στο προσκήνιο…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Μετά από καιρό η λέξη «επενδυτής» ή «χρηματοδότης» ακούγεται ξανά στο ρεπορτάζ του ΟΦΗ, για τον άνθρωπο εκείνο, «γύρω στα πενήντα», που παρακολούθησε το παιχνίδι ΟΦΗ-Παναιτωλικός, έπαθε πλάκα με την ατμόσφαιρα του γηπέδου, ο Μαχλάς τον σύστησε σε κάποιους συνεργάτες του ως «ο κύριος που θα βοηθήσει την προσπάθειά μας» και η […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μετά από καιρό η λέξη «επενδυτής» ή «χρηματοδότης» ακούγεται ξανά στο ρεπορτάζ του ΟΦΗ, για τον άνθρωπο εκείνο, «γύρω στα πενήντα», που παρακολούθησε το παιχνίδι ΟΦΗ-Παναιτωλικός, έπαθε πλάκα με την ατμόσφαιρα του γηπέδου, ο Μαχλάς τον σύστησε σε κάποιους συνεργάτες του ως «ο κύριος που θα βοηθήσει την προσπάθειά μας» και η επαγγελματική του «ταμπέλα» είναι οι «μπίζνες» με ανακύκλωση απορριμμάτων, εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

Παρότι καμία από τις δυο πλευρές (ΟΦΗ και επιχειρηματίας) δε δείχνουν κάποια διάθεση να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του ανθρώπου που τείνει χείρα βοηθείας προς τον ΟΦΗ σε αυτήν την κρίσιμη ώρα, διοικητικοί κύκλοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το προφίλ του.

Έχει την δυνατότητα και το επιχειρηματικό εύρος να βοηθήσει τον ΟΦΗ στον βαθμό που έχει υποσχεθεί; Υπάρχει… φώς (δηλαδή ρευστό), με βάση αυτά που έχει υποσχεθεί στις συζητήσεις;

Είναι ένας «δανειστής», ένας «διευκολυντής», ένας «εγγυητής» αν θέλετε της κρίσιμης ώρας ή μήπως κάτι περισσότερο, καθώς με βάση την εικόνα του σημερινού ΟΦΗ, είναι σαφές ότι ο άνθρωπος που «βάζει» στο ταμείο της ομάδας ένα ποσό κοντά στο ένα «-μύριο», αποκτά και ένα σημαντικό «κομμάτι» του πλειοψηφικού πακέτου και κάτω από κάποιες συνθήκες ενδεχομένως και την «ιδιοκτησία» της ομάδας.

Ο ΟΦΗ, στην πιο κρίσιμη φάση της σεζόν αγωνιστικά και οικονομικά καθώς η «αδειοδότηση» μπορεί να εξελιχθεί σε «λαιμητόμο» για τις ομάδες που δεν έχουν καλύψει επαρκώς τα νώτα τους, αναζητά χρηματοδότηση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, για να μπορέσει μέχρι τις 11 Απριλίου να «κλείσει» το φάκελό του με σαφή μεγαλύτερη προοπτική επιτυχίας από ότι μέχρι σήμερα.

Αυτή η «ανάγκη» για την άμεση έλευση κάποιου «σωτήρα» δημιουργεί μοιραία τους γνωστούς κινδύνους που έχουμε βιώσει και σε άλλες ομάδες της Ελλάδος, στις οποίες κάποιοι εμφανίστηκαν ως «μεγάλη ελπίδα», αλλά τους έδωσαν τη «χαριστική βολή».

Στον ΟΦΗ η λογική «όποιος να είναι μωρέ, αρκεί να βάλει και τα λεφτά για να σωθούμε» είναι μια άποψη, με τα θετικά και τα αρνητικά της σημεία. Ωστόσο, είναι σαφές ότι παρά τη μέγιστη ανάγκη για βοήθεια, απαιτείται προσοχή. Ο ΟΦΗ μπορεί να μην έχει την ευχέρεια να επιλέξει σε τούτη τη φάση το «ποιος είναι» αυτός που εκφράζει βούληση βοήθειας, αλλά παρά (και) αυτό το «ντεζαβαντάζ» οφείλει να βαδίσει προσεκτικά σε κάποια «μονοπάτια» που αν δεν έχουν φώς και ορατότητα, μπορούν να του προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά.

Ας περιμένουμε όμως. Η εβδομάδα αυτή αναμένεται κρίσιμη. Ο άνθρωπος αυτός, που έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της συμμετοχής στον αγώνα του ΟΦΗ, είναι υπαρκτός. Δεν είναι «μύθος». Εμφανίστηκε στο Γεντί Κουλε, τον είδαν και τους είδε στα «επίσημα», ενώ κατά μία πληροφορία, δικοί του άνθρωποι επί των οικονομικών συμμετέχουν τις τελευταίες μέρες σε μια προσπάθεια «ενημέρωσης» για την κατάσταση της ΠΑΕ.

Η εβδομάδα αυτή θα καταδείξει ακριβώς τις προθέσεις του. Και εδώ είμαστε να τις καταγράψουμε και να σχολιάσουμε πάνω σε αυτές.

Την ίδια ώρα κάποιοι στον ΟΦΗ επαναφέρουν το ζήτημα της χρηματοδότησης του ΟΦΗ μέσω τραπέζης. Και έχουν στείλει μηνύματα για μια «γενική» προσπάθεια με τη συνδρομή των πολιτικών αρχών του τόπου.

Αλήθεια, το ζήτημα αυτό, έχω την αίσθηση έχει αντιμετωπιστεί–κάπως-επιδερμικά.Ο ΟΦΗ, η κορυφαία ομάδα του νησιού και ότι αυτή εκφράζει αθλητικά και κοινωνικά, κινδυνεύει με αφανισμό και οι τραπεζικοί οργανισμοί του νησιού που «ζουν» και «κινούνται» από τα χρήματα της Κρήτης, σφυρίζουν αδιάφορα και έχουν τις πόρτες κλειδαμπαρωμένες; Είμαστε σοβαροί;

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται στην Athletic Press (4/4).

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook