Η «δεύτερη» αλλά και «τελευταία» ευκαιρία του ΟΦΗ

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Η  Πρωτοβάθμια Επιτροπή αδειοδότησης θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση της για την αίτηση που έχει καταθέσει ο ΟΦΗ. Οι ενδείξεις, αλλά και οι πληροφορίες τόσο εκ των έσω της Επιτροπής (υπάρχει απορριπτική εισήγηση από τον υπεύθυνο Αδειοδότησης κ. Δημητρίου), όσο και από τους νομικούς της ΠΑΕ ΟΦΗ (έχουν εκφράσει ανοιχτά και δημόσια […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Η  Πρωτοβάθμια Επιτροπή αδειοδότησης θα ανακοινώσει σήμερα την απόφαση της για την αίτηση που έχει καταθέσει ο ΟΦΗ. Οι ενδείξεις, αλλά και οι πληροφορίες τόσο εκ των έσω της Επιτροπής (υπάρχει απορριπτική εισήγηση από τον υπεύθυνο Αδειοδότησης κ. Δημητρίου), όσο και από τους νομικούς της ΠΑΕ ΟΦΗ (έχουν εκφράσει ανοιχτά και δημόσια την απαισιοδοξία τους), αναφέρουν ότι ο ΟΦΗ σε πρώτο βαθμό δεν αδειοδοτείται. Οπότε θα πρέπει να παίξει τα… ρέστα του στην Επιτροπή Εφέσεων, στην οποία θεωρείται δεδομένο ότι θα προσφύγει, μέσα στις 5 μέρες που του δίνει την δυνατότητα ο νόμος να καταθέσει την έφεση του, αφού πρώτα λάβει στα χέρια του το σκεπτικό της απόφασης.

Η απόρριψη του ΟΦΗ σε πρώτο βαθμό δεν πρέπει να σκορπά πανικό, από τη στιγμή που υπάρχει μια «δεύτερη ευκαιρία» στην Επιτροπή Εφέσεων. Αλλά δεν πρέπει ταυτόχρονα να κάνει τους παράγοντες της ΠΑΕ να «εφησυχάζουν» και να αντιμετωπίζουν με την αλαζονεία του «θα αδειοδοτηθούμε σίγουρα» μια υπόθεση  που ήδη έχει εκθέσει πρόσωπα και καταστάσεις στον ΟΦΗ.

Ένα ΟΦΗ που ασχολήθηκε καθυστερημένα με το «κεφάλαιο αδειοδότηση» πήγε «ξυπόλητος στα αγκάθια» σε μια υπόθεση που γνώριζε εκ των προτέρων ότι αποτελεί μια μεγάλη απειλή στην φετινή προσπάθεια και χωρίς να φροντίσει να έχει «καβάτζα» ρευστού, για να συλλέξει με μεγαλύτερη ευκολία και έγκαιρα τις «υπογραφές» από το «βουνό» των προσφυγών που βρίσκονταν στα γραφεία της ΠΑΕ.

Επιβεβαιώνεται και από τους ανθρώπους που χειρίστηκαν την υπόθεση της αδειοδότησης το τελευταίο 15νθήμερο ότι με ένα ποσό κοντά στις 250-300 χιλ. ευρώ ο ΟΦΗ θα μπορούσε-κόντρα στις προβλέψεις-να κάνει την έκπληξη και από τον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης. Να πάρει την άδεια και να έχει σήμερα το κεφάλι του ήσυχο.

Γιατί από τα όσα διαπιστώνει κανείς από την μελέτη της υπόθεσης, σχεδόν κανείς από τους «πρόσφυγες» δεν είπε «όχι» στην τακτοποίηση της οικονομικής εκκρεμότητας, αλλά για να υπογράψει ζήτησε ένα ποσό cash, κάτι θεμιτό και λογικό, για να διαπιστώσει επί του πρακτέου την «καλή πρόθεση» της ΠΑΕ ΟΦΗ προς το πρόσωπο του. Ακόμη και στις υποθέσεις των Ψωμά και Πόποβιτς, τους παίκτες που βρίσκονται στο στόμα του λύκου (Λεβαδειακός-Κομπότης), ο οποίος παρακολουθεί με περίσσια «ευαισθησία» το πρόβλημα του ΟΦΗ, θα μπορούσε να έχει γίνει ένας καλύτερος χειρισμός για να μην είναι σήμερα ο ΟΦΗ εκτεθειμένος ενώπιον της Επιτροπής. Και αυτό το θέμα θα μπορούσε να έχει τακτοποιηθεί , αν δεν υπήρχε προηγούμενα σίγουρα ένας δόλος από τους ίδιους τους παίκτες αυτούς, αλλά δεδομένα και μια εγκληματική αφέλεια που χαρακτηρίζει τον ΟΦΗ σε μια σειρά από υποθέσεις μικρής ή μεγάλης σημασίας.

Στο δευτεροβάθμιο όργανο ο ΟΦΗ έχει τύχη. Δεν είναι χαμένος από χέρι. Όπως μου λέει γνωστός αθλητικός νομικός, με γνώση της διαδικασίας της αδειοδότησης, η Επιτροπή εφέσεων που θα εξετάσει ξανά τον φάκελο του ΟΦΗ δίνει περισσότερο έμφαση στην «ουσία» και όχι στον «τύπο», όπως συμβαίνει με το πρωτοβάθμιο όργανο.

Ενώ η καθυστέρηση στις καταβολές των οφειλών προς τους παίκτες που έχουν προσφύγει δημιουργεί μεν πρόβλημα, αλλά όπως λέει «είναι υπερβολή μια τυπική  προθεσμία να αποτελέσει και τη θηλιά στο λαιμό μιας ομάδας, η οποία έστω και με μερικές μέρες καθυστέρηση κατάφερε να τακτοποιήσει τις οφειλές της».

Εκείνο που είναι βέβαιο όμως είναι το ότι η επιτροπή εφέσεων αποτελεί μια δεύτερη ευκαιρία στον ΟΦΗ για να δικαιωθεί, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και η τελευταία του ευκαιρία! Για το λόγο αυτό οφείλει στην Επιτροπή Εφέσεων να πάει πιο δυνατός και πιο οργανωμένος για να διεκδικήσει το δίκιο του.

Οφείλει ο ΟΦΗ να αφυπνίσει από σήμερα κιόλας τις πολιτικές δυνάμεις του νησιού και να ξεκινήσει ένα «ξεσηκωμό», ώστε να μην θα αποτελέσει «εύκολη λεία» για καμία διορισμένη Επιτροπή, που θα κρίνει την ύπαρξη και το μέλλον αυτής της ιστορικής ομάδας.

Στην Ελλάδα «που όλα γίνονται», όπως είδαμε και πέρσι στο θέμα της αδειοδότησης, ο ΟΦΗ θα είναι πολλαπλά αφελής αν θα πάει με το «σταυρό στο χέρι» και όχι όπως επιτάσσει η σοβαρότητα αυτής της διαδικασίας…

Και αναμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις πρωτοβουλίες που, εκτός από το λογιστήριο της ΠΑΕ στο οικονομικό κομμάτι, θα αναπτύξουν και οι πολιτικοί άρχοντες της περιοχής μας, ο δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης, οι βουλευτές, για τον μεγάλο δικαστικό αγώνα που θα δώσει ο ΟΦΗ, για να του επιτραπεί να διεκδικήσει στο γήπεδο αυτό που δικαιούται…

*To  άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athletic Press ( Δευτέρα 2/5)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook