Πρόσωπα-κλειδιά στο Γεντί Κουλέ…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Ας δούμε (μαζί) κάποια πρόσωπα «κλειδιά» της αναμέτρησης του ΟΦΗ με τα Γιάννενα. Πρώτος ο Καμπάνταης: Σε ένα ακόμη παιχνίδι κορυφαίος. Κερδίζει το πέναλτι σχεδόν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και βάζει ένα εκπληκτικό γκολ εκμεταλλευόμενος το δώρο του Κώτσιου, οδηγώντας τον ΟΦΗ στην ολική ανατροπή(2-1). Ο Καμπάνταης ήταν (σίγουρα) ο παίκτης […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ας δούμε (μαζί) κάποια πρόσωπα «κλειδιά» της αναμέτρησης του ΟΦΗ με τα Γιάννενα.

Πρώτος ο Καμπάνταης: Σε ένα ακόμη παιχνίδι κορυφαίος. Κερδίζει το πέναλτι σχεδόν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου και βάζει ένα εκπληκτικό γκολ εκμεταλλευόμενος το δώρο του Κώτσιου, οδηγώντας τον ΟΦΗ στην ολική ανατροπή(2-1). Ο Καμπάνταης ήταν (σίγουρα) ο παίκτης του αγώνα. Και έβγαλε φάσεις γεμάτες ποιότητα! Στα αξιοσημείωτα το …σάλτο του στα κάγκελα της 1, στο εκπληκτικό του «τελείωμα» στην φάση του 2-1. Κίνηση και εκτέλεση ενός κλασικού φορ Σούπερ Λιγκ.

Δεύτερος ο Αναστόπουλος: Ο ΟΦΗ έμεινε αήττητος στην έδρα του φέτος και μπορεί ο ίδιος να μην ήταν προπονητής από το ξεκίνημα, αλλά πιστώνεται το ρεκόρ, καθώς  φρόντισε και αυτός να το διατηρήσει μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας της περιόδου. Ο ΟΦΗ  είχε να επιδείξει αήττητο στο γήπεδο του από τα καλά χρόνια του Γκέραρντ, εδώ και μια 20ετία και αυτό καταγράφεται στα υπέρ του «Αναστό».

Συνεχίζω με Αγρίτη: Κοντά στο 20λεπτο συνέλαβα τον εαυτό μου να ψιθυρίζει ότι ο Ανέστης δεν είναι στην μέρα του. Ακολούθησε μια μεγάλη ευκαιρία που είχε, η οποία τον αφύπνισε. Ήταν ψύχραιμος στην εκτέλεση του πέναλτι που κέρδισε ο Καμπάνταης και με το οποίο έγινε το 1-1. Ενώ βάζει και ένα εκπληκτικό γκολ, εκμεταλλευόμενος μια απίστευτη πάσα του Παπουλή στο τέταρτο τέρμα του ΟΦΗ!

Επόμενος ο Γιακούμπου: Το επιθετικό ρίσκο του Αναστόπουλου στο δεύτερο ημίχρονο του βγήκε. Ο Γκανέζος, με την ποιότητα και την ταχύτητα του, ταλαιπώρησε πολλές φορές την  άμυνα του ΠΑΣ Γιάννενα. Το γκολ του Γιακούμπου θα τον βοηθήσει και ψυχολογικά ενόψει των πλέι-οφ, στα οποία η παρουσία του είναι πολύτιμη. Είδαμε επίσης ότι μπορεί να συνυπάρξει στην ενδεκάδα με τον Παπουλή, στοιχείο που δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο.

Γεωργίου: Βράχος! Δεν περνάει τίποτα από τον παίκτη, που με τον ερχομό του στον ΟΦΗ, η άμυνα της ομάδας απέκτησε δύναμη και ύψος.

Προχωράω με τον Κώτσιο: Τα δάκρυα του Ηλία ήταν το σημείο αναφοράς στο ..τρίτο ημίχρονο του αγώνα στα αποδυτήρια. Ήταν ένα ανθρώπινο ξέσπασμα ενός παίκτη που ανδρώθηκε στο Ηράκλειο, έχει οικογένεια στην πόλη και για όσους τον ξέρουν από αμούστακο παιδί όταν πρωτοήρθε στο Ηράκλειο, γνωρίζουν τι σημαίνει ο ΟΦΗ για τον ίδιο. Τα υπόλοιπα περιττεύουν και δεν συνάδουν με το υψηλό επίπεδο αθλητικής συμπεριφοράς που έδειξε η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου του ΟΦΗ στο γήπεδο…

Και κλείνω με Παμπορίδη: Όταν ορίστηκε οι άνθρωποι του ΟΦΗ είπαν ότι θυμούνται την …συμπάθεια του στο Γεντί Κουλέ, από το παιχνίδι Κυπέλλου με το Βόλο. Ο ρέφερι έδειξε ότι η ατμόσφαιρα του γηπέδου τον «γεμίζει» ως άνθρωπο του ποδοσφαίρου και έκανε το παν για να «σβήνει» κάθε εστία «φωτιάς» που πήγαινε να δημιουργηθεί στο παιχνίδι και η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα. Ήταν ένας διαιτητής 100% στο πνεύμα του αγώνα…

*Το  άρθρο αυτό δημοσιεύεται στην Athletic Press (16/5)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook