Ας δούμε λίγο (και) τα διοικητικά της ΠΑΕ ΟΦΗ…

Ο εφιάλτης της διεξαγωγής ή όχι των πλέι-οφ μέσα στο κατακαλόκαιρο και η επικύρωση της ανόδου του ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ,  έχει κρατήσει την προσοχή  μας μακριά από κάποιες διεργασίες που επιτελούνται αυτό το διάστημα στον ΟΦΗ και έχουν τη σημασία τους εν όψει της  Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που θα γίνει στις αρχές του […]

Ο εφιάλτης της διεξαγωγής ή όχι των πλέι-οφ μέσα στο κατακαλόκαιρο και η επικύρωση της ανόδου του ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ,  έχει κρατήσει την προσοχή  μας μακριά από κάποιες διεργασίες που επιτελούνται αυτό το διάστημα στον ΟΦΗ και έχουν τη σημασία τους εν όψει της  Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που θα γίνει στις αρχές του Αυγούστου(10/8).

Πρόκειται για διοικητικές ζυμώσεις, επαφές και συναντήσεις  που γίνονται επίσημα ή ανεπίσημα με στόχο τη στελέχωση ενός διοικητικού σχήματος, με μεγαλύτερες οικονομικές δυνατότητες από το υφιστάμενο, το οποίο θα παρουσιαστεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων και θα είναι σε θέση να «εγγυηθεί» μια πιο ασφαλή πορεία της ομάδας, για την επόμενη (τουλάχιστον) χρονιά.

Παρ’ ότι δεν έχουμε τις ενδείξεις ότι οι επαφές θα στεφθούν με επιτυχία ή αποτυχία, οφείλουμε να αναφερθούμε έστω και ακροθιγώς σε αυτά που επιτελούνται και συζητούνται πολύ τις τελευταίες μέρες στο παραγοντικό φάσμα του ΟΦΗ.

Ο Νίκος Μαχλάς στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ δήλωσε ανοιχτά κουρασμένος. Φθαρμένος από τα δυο πολύ  δύσκολα τελευταία  χρόνια  του ΟΦΗ, αλλά και προβληματισμένος από τη γενικότερη κατάσταση, καθώς είναι σαφές ότι το «Γολγοθά» της επόμενης σεζόν, δεν είναι δυνατόν να τον τραβήξουν οι ίδιοι άνθρωποι που βρίσκονται  σήμερα στο Δ.Σ. Άνθρωποι που αναμφίβολα πρόσφεραν, αλλά που είναι σαφές ότι ειδικά αν μιλάμε για ένα ΟΦΗ στη Σούπερ Λιγκ, θα πρέπει να γίνουν σημαντικές διαφοροποιήσεις τόσο στον τρόπο λειτουργίας της ΠΑΕ ΟΦΗ ως Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και τις δυνατότητες που αυτό θα έχει από την οικονομική επιφάνεια των ανθρώπων που θα απαρτίζουν το νέο σχήμα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ετοιμάζεται από ότι πληροφορούμαι να  τοποθετηθεί για το θέμα αυτό, δημόσια και να επαναλάβει ότι η πόρτα του ΟΦΗ είναι ανοιχτή, για όποιον θέλει να επενδύσει, να προσφέρει, ακόμη και να καθίσει στην «ηλεκτρική» καρέκλα του προέδρου. Δείχνοντας τη διάθεσή του ακόμη και να αποχωρήσει, ή να μείνει από κάποιο άλλο πόστο, αν κάποιος επενδυτής ή οικονομικός παράγοντας με επιφάνεια, κρίνει ότι δεν τον χρειάζεται στα σχέδιά του.

Ο Μαχλάς  -και σωστά- θεωρεί ότι το άνοιγμα (το πραγματικό και όχι το λογιστικό) των περίπου 3 εκατ. ευρώ που εντοπίζεται σήμερα στην ΠΑΕ  δεν είναι «τρομακτικό» και ο ΟΦΗ μπορεί να εξελιχθεί σε μια «βιώσιμη» επιχείρηση. Αν φυσικά υπάρξει ένα καλό σχέδιο και διαχείριση χωρίς τις σπατάλες και τους αδέξιους χειρισμούς, που σίγουρα έγιναν.

Με πρώτο στόχο την οικονομική εξυγίανση της ΠΑΕ , ένα «σφιχτό» οικονομικά μπάτζετ, και κριτήριο την παραμονή της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θεωρεί ότι ο ΟΦΗ έχει μέλλον.

Εκείνος που έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του μέχρι τώρα στα διοικητικά είναι ο Γιάννης Κουράκης. Ο δήμαρχος Ηρακλείου, ήταν η ασπίδα του ΟΦΗ στη «μάχη» της αδειοδότησης. Έτρεξε πολύ, πίεσε πολιτικά άλλο τόσο και με την προσωπικότητά του, αποτέλεσε ένα από τους καθοριστικότερους παράγοντες για την «εξαφάνιση» της καταδικαστικής απόφασης για τον ΟΦΗ. Έδειξε για μια ακόμη φορά ο δήμαρχος Ηρακλείου, τόσο την αγάπη του για το σύλλογο, όσο και την ικανότητά του να κουμαντάρει μια μεγάλη κρίση.

Η απουσία του για ένα μεγάλο διάστημα από τις διεργασίες στην ΠΑΕ (για τους λόγους που ο ίδιος έχει αναφέρει, λόγω τις εκλογικής μάχης και άλλων παραγόντων), αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα του ΟΦΗ στην προηγούμενη σεζόν. Παρότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα επιστρέψει ή αν θα είναι πιο κοντά από ότι ήταν πέρσι, στη νέα προσπάθεια είναι σαφές  ότι από τη στάση που θα κρατήσει, θα κριθούν πολλά.

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό που λένε κάποιοι ότι παρατηρούνται στον ΟΦΗ  δυο τάσεις. Μια του Κουράκη και μια του Μαχλά. Εκείνο που διαπιστώσαμε στη μεγάλη κρίση που πέρασε ο ΟΦΗ στο ζήτημα της αδειοδότησης, είναι ότι οι δυο τους (ο καθένας με τον τρόπο του) συνεργάστηκαν μια χαρά προς την επίτευξη του κοινού στόχου. Λάθη, παρεξηγήσεις, καλές και κακές στιγμές έμειναν στην άκρη μπροστά στη σωτηρία της ομάδας.

Γιατί να μην γίνει το ίδιο και αυτή τη φορά;

Όπως και να ‘χει και οι δυο πλευρές οφείλουν γρήγορα να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους, για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athletic Press  στις  18/7.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook