Η πρώτη «απάντηση» στους νεκροθάφτες του ΟΦΗ!

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Το μεγάλο πρόβλημα στον ΟΦΗ δεν είναι η  κριτική εκείνων που είναι μακριά από τα συμβαίνοντα της ομάδας. Αυτούς τους δικαιολογείς. Λες, ότι δεν ξέρουν. Το πρόβλημα είναι  εκείνοι οι οποίοι  παρότι ξέρουν τι συμβαίνει ή έχουν μαλώσει με την αλήθεια ή φορούν παρωπίδες. Ζούν στην πόλη, διαβάζουν εφημερίδες και site,  ακούν […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Το μεγάλο πρόβλημα στον ΟΦΗ δεν είναι η  κριτική εκείνων που είναι μακριά από τα συμβαίνοντα της ομάδας. Αυτούς τους δικαιολογείς. Λες, ότι δεν ξέρουν.

Το πρόβλημα είναι  εκείνοι οι οποίοι  παρότι ξέρουν τι συμβαίνει ή έχουν μαλώσει με την αλήθεια ή φορούν παρωπίδες. Ζούν στην πόλη, διαβάζουν εφημερίδες και site,  ακούν ραδιόφωνα. Είναι ενήμεροι για το «θέμα ΟΦΗ» τα προβλήματα και τις αδυναμίες της ομάδας.

Παρότι γνωρίζουν, κάνουν πως δεν γνωρίζουν. Κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά στην πραγματικότητα. Δεν τους αρέσει, δεν την θέλουν, δεν λένε να την αποδεχθούν.

Κοροιδεύουν τους εαυτούς τους και «ζητούν» από μια ομάδα  με τόσα προβλήματα αγωνιστικά και οικονομικά, που πρίν από μερικές ημέρες  πάλευε στα μπαράζ της Β’ Εθνικής,  να μεταμορφωθεί ξαφνικά σε ομάδα-φόβητρο της Σούπερ Λίγκ!

Και ασκούν και κριτική για τις μεταγραφές που γίνονται σε χρόνο ρεκόρ, για τις επλογές των παικτών, αλλά και για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ δεν «χτυπάει» παίκτες που έχουν κασέ περί τις 200 και βάλε χιλιάδες ευρώ ετησίως, αλλά αναλώνεται σε δοκιμές.

Φίλαθλοι που σήκωναν στους ώμους  τους,  τον Αναστόπουλο και τους παίκτες του ΟΦΗ στο αεροδρόμιο, μετά την ηρωική άνοδο στην Σούπερ  Λίγκ,  τους έκαναν ήρωες και έπιναν νερό στο όνομα τους, τους μετέτρεψαν αιφνιδίως σε «άχρηστους».

«Με αυτήν την ομάδα θα παίξουμε Σούπερ Λίγκ;», «είμαστε καταδικασμένοι», «που είναι οι μεταγραφές;», «με δανεικούς από τον Ολυμπιακό θα την βγάλουμε;» και άλλα… πολλά παρέλασαν από τον υπολογιστή του Athletic Radio 104,2 στην καθημερινή επικοινωνία που έχω τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοι με τους ακροατές, μέσα από τα e-mail  που καταφθάνουν.

Στο μάτι του κυκλώνα από κάποιους και ο Μαχλάς. Για τις μεταγραφικές επιλογές, για τους δανεικούς, για τις δοκιμές των παικτών που έρχονται.

Πρίν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο υπήρχαν κάποιοι που θεωρούσαν βέβαιο τον διασυρμό της ομάδας. «Θα φάμε τρία μπαλάκια και λίγα θα είναι » έλεγαν και ίσως πήγαν και στο γήπεδο με την προοπτική ότι θα δικαιωθούν!

Ο ΟΦΗ του Σαββάτου έδωσε  την πρώτη απάντηση της σεζόν σε αυτούς τους «νεκροθάφτες». Ο ΟΦΗ σε τούτη την χρονική στιγμή, με τα προβλήματα που κουβαλάει και τον τιτάνιο αγώνα που γίνεται από διοίκηση, προπονητή, παίκτες και ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,  δεν χρειάζεται  υψηλή κριτική.

Χρειάζεται πίστη και υπομονή σε ένα επιτελείο ανθρώπων που καταθέτουν και την ψυχή τους στο γήπεδο. Χρειάζεται γερό στομάχι και όχι γκρίνια γιατί τα προβλήματα είναι μεγάλα και εξακολουθούν να απειλούν την βιωσιμότητα του συλλόγου.

Χρειάζεται φιλάθλους που θα στηρίξουν τον πρώτο στόχο που έχει τεθεί  και είναι πρώτα η οικονομική εξυγίανση, για να μπορέσει να βαδίσει με ασφάλεια στο μέλλον.

Ο ΟΦΗ του σήμερα είναι μια ομάδα με χτυπητές αγωνιστικές αδυναμίες. Ελλειπή προετοιμασία και μεταγραφές που άλλες δεν έχουν ακόμη προλάβει να μπουν στο κλίμα της ομάδας και άλλες που είναι στον …δρόμο.

Είναι όμως μια ομάδα με καρδιά και ψυχή, η οποία έχει ποτιστεί» με πείσμα και δύναμη από  τα «βάσανα»  της  «σκληροτράχηλης» Β’ Εθνικής και  είναι βέβαιο ότι θα πουλήσει  πολύ ακριβά το τομάρι της, όπως έδειξε και στο παιχνίδι του Σαββάτου.

Η εικόνα του ΟΦΗ στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν ήταν η πρώτη «απάντηση» σε αυτούς που  τον είχαν «θάψει» και θα πρέπει σύντομα να αναθεωρήσουν γιατί αυτή η ομάδα, με αυτό το πάθος και αυτόν τον κόσμο στο πλευρό της, μόλις ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, θα είναι ένας μεγάλος «μπελάς» για πολλές  ομάδες της Σούπερ Λίγκ…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athleticpress στις 29 Αυγούστου.

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook