Κρίμα για τον Εργοτέλη, κρίμα για τον Μάριο…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Αν δεν έχει κάνει μέχρι τώρα μεταγραφή ο Μάριο Μπούντιμιρ, δεν είναι επειδή δεν είναι καλός φορ. Είναι επειδή δεν έχει κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια του Εργοτέλη, με τις μεγάλες ομάδες. Έχει ύψος, δύναμη, καλή τεχνική για το μπόι του. Τον ευνοεί και το παιχνίδι της ομάδας. Το πρόβλημά του είναι […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Αν δεν έχει κάνει μέχρι τώρα μεταγραφή ο Μάριο Μπούντιμιρ, δεν είναι επειδή δεν είναι καλός φορ. Είναι επειδή δεν έχει κάνει τη διαφορά στα παιχνίδια του Εργοτέλη, με τις μεγάλες ομάδες.

Έχει ύψος, δύναμη, καλή τεχνική για το μπόι του. Τον ευνοεί και το παιχνίδι της ομάδας.

Το πρόβλημά του είναι ότι δεν σκοράρει με ευκολία.

Πέρσι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ο Μάριο έδωσε ρεσιτάλ αστοχίας. Tην Κυριακή στο ίδιο γήπεδο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, μια από τα ίδια.

Τρεις φορές βρέθηκε απέναντι στον Αραμπατζή και αντί να γίνει ο ήρωας της ομάδας, έγινε ο μοιραίος.

Αν δεν πιάσεις την ευκαιρία από τα μαλλιά σε τέτοια παιχνίδια, είσαι άξιος της τύχης σου. Αυτό είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν παίκτες που έχουν κάνει «μεγάλη» μεταγραφή, επειδή απλά έκαναν αυτό που έπρεπε σε ένα «μεγάλο» ματς. Ο Μπούντιμιρ δεν το έχει κάνει. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνει στο μέλλον.

Κρίμα για τον Μάριο, κρίμα για τον Εργοτέλη. Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνει η μεγάλη ζημιά στην ΑΕΚ.

Υπήρχε η καλή ψυχολογία από την προηγούμενη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ, το άδειο γήπεδο, τα σοβαρά αγωνιστικά εξωαγωνιστικά προβλήματα του αντιπάλου.

Υπήρχαν (ακόμη) οι ευκαιρίες, για να μπει η κρητική ομάδα πρώτη μπροστά στο σκορ και να «βάλει» μεγαλύτερα προβλήματα στην ΑΕΚ.

Όλα ήταν ιδανικά, αλλά… πέρασαν στο ντούκου. Η ΑΕΚ παρά τα προβλήματά της παραμένει μια μεγάλη ομάδα και ειδικά όταν παίζει με αντιπάλους όπως τον Εργοτέλη, έχει τον τρόπο να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου.

Ο Εργοτέλης οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Χάθηκε μια ευκαιρία για ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα και τίποτε περισσότερο. Με την ΑΕΚ έπαιζε. Ακόμη και αυτή η «πληγωμένη» ΑΕΚ, είναι ένα παιχνίδι εκτός έδρας που δεν μπορεί να θεωρηθεί από αυτά που στο σχεδιασμό συγκαταλέγονται στα συν.

Αν πάρεις «κάτι» είναι χρυσός, αν όχι και πάλι καλά…

Η ομάδα του Καραγεωργίου οφείλει να κοιτάξει μπροστά. Την περιμένει δίχως ανάσα, ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι, το Σάββατο με τον Ολυμπιακό στο Παγκρήτιο Στάδιο.

Και  κάτι ακόμη. Στο ΟΑΚΑ η απουσία του πιο αξιόπιστου επιθετικού της ομάδας Σέρτζιο Λεάλ, έβγαζε μάτι.

Παρ’ όλα αυτά ο Κουτσιανικούλης στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε να «ξεμπουκώνει» και με ένα-δυο «σλάλομ» που έκανε μας θύμισε κάτι από τα παλιά, έστω και αν είναι ακόμη μακριά από τον καλό του εαυτό.

Μεγάλο πρόβλημα ήταν κόντρα στην ΑΕΚ η εικόνα του Εργοτέλη στις πτέρυγες της άμυνας, όπου υπήρχαν μεγάλα κενά, κάτι που πρέπει να προσεχθεί εν όψει του μεγάλου αγώνα που έρχεται…

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athletic Press (19/9).

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook