Το Παγκρήτιο στην «μπλάκ-λίστ»

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Ο αγωνιστικός χώρος του Παγκρητίου Σταδίου απασχόλησε τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού πριν, αλλά και μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Όπως και πέρσι όταν οι παίκτες των δυο ομάδων «πνίγηκαν» σε ένα γήπεδο-πισίνα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Φέτος όμως ο λόγος ήταν διαφορετικός. Αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο. Το Παγκρήτιο μπήκε στην […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ο αγωνιστικός χώρος του Παγκρητίου Σταδίου απασχόλησε τους ρεπόρτερ του Ολυμπιακού πριν, αλλά και μετά το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Όπως και πέρσι όταν οι παίκτες των δυο ομάδων «πνίγηκαν» σε ένα γήπεδο-πισίνα λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Φέτος όμως ο λόγος ήταν διαφορετικός. Αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο. Το Παγκρήτιο μπήκε στην «μπλάκ-λίστ» των αρθρογράφων για την εικόνα των ελληνικών γηπέδων.

Στο Ηράκλειο, το θέμα δεν το «αναδείξαμε» δυνατά, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εικόνα που εισπράξαμε όλοι από τον χλοοτάπητα του σταδίου ήταν αποκαρδιωτική.

Αυτά τα «μπαλώματα» σε διάφορα σημεία του γηπέδου, αλλά και τα πανοραμικά πλάνα του σκηνοθέτη της ΝOVA ήταν «μαχαιριές» για εκείνους που έχουν αναλάβει τη φροντίδα. Ήρθε  και η τοποθέτηση από πλευράς Εργοτέλη ότι «και εμείς παίζουμε σε αυτό το γήπεδο μόνο στα παιχνίδια, καθώς δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα» και το «γλυκό έδεσε».

Οι «εξηγήσεις» που δόθηκαν από τους υπεύθυνους για τον «δίχρωμο» χλοοτάπητα του σταδίου έχουν ενδιαφέρον. Από τη μια οι «υψηλές θερμοκρασίες» του καλοκαιριού, που επιτάσσουν το συχνό πότισμα, σε καιρικές συνθήκες όπως τις δικές μας στην Κρήτη, που δεν ευνοούν καμία αμέλεια.

Από την άλλη, το… χαμηλό κούρεμα που έχει γίνει σε κάποια σημεία του σταδίου αποτελεί σύμφωνα με κάποιους ειδικούς την αιτία για την εικόνα που δεν δικαιώνει αισθητικά τους εμπνευστές. Όπως επίσης και η αιτιολογία (μπορεί να είναι και υπαρκτή γιατί εμείς γεωπόνοι δεν είμαστε!) ότι η ποικιλία του χόρτου στα «επίμαχα» σημεία είναι διαφορετική από τα υπόλοιπα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την υπόθεση με τους χλοοτάπητες των ελληνικών γηπέδων έχει αναλαμβάνει πλέον η αρμόδια υπηρεσία της Σούπερ Λιγκ. Γιατί, όπως πληροφορούμαι ο Συνεταιρισμός έχει αναθέσει εργολαβία σε συγκεκριμένη εταιρεία την επιμέλεια!

Ενδιαφέρον θα έχει πέρα από το οικονομικό κομμάτι της συμφωνίας να παρακολουθήσουμε και τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας και αν θα αξίζουν τον κόπο τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί.

Στην Ελλάδα της κρίσης ό,τι ξοδεύεται πλέον ακόμα και από αυτόν τον ιδιωτικό Συνεταιρισμό των ΠΑΕ, θα πρέπει να συνοδεύεται και με τις ανάλογες αποδείξεις.

Έτσι δεν είναι;

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην AthleticPress (26/9)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook