Ο Σίσιτς «ανέβασε» και τον Αναστόπουλο…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη  Λένε ότι οι λεπτομέρειες σε κάθε μικρό ή μεγάλο γεγονός είναι εκείνες που κάνουν και τη διαφορά. Και στην περίπτωση του Σίσιτς, του «χρυσού σκόρερ» του ΟΦΗ στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη, δεν μπορεί να θεωρηθούν αμελητέες. Για παράδειγμα, πρέπει να θυμίσουμε, ότι ο Σλοβένος επιθετικός αποκτήθηκε  από… σπόντα από τον ΟΦΗ. […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

 Λένε ότι οι λεπτομέρειες σε κάθε μικρό ή μεγάλο γεγονός είναι εκείνες που κάνουν και τη διαφορά. Και στην περίπτωση του Σίσιτς, του «χρυσού σκόρερ» του ΟΦΗ στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη, δεν μπορεί να θεωρηθούν αμελητέες.

Για παράδειγμα, πρέπει να θυμίσουμε, ότι ο Σλοβένος επιθετικός αποκτήθηκε  από… σπόντα από τον ΟΦΗ. Μετά το «ναυάγιο» της υπόθεσης Μεντί, ο Αναστόπουλος αποφάσισε να «κινηθεί» για τον παίκτη που γνώριζε από την κοινή τους θητεία με τα Γιάννενα.

Για να γίνει η μεταγραφή, χρειάστηκε να τα «σπάσει» ο Μαχλάς με τους εκπροσώπους του Μεντί στο ξενοδοχείο «Metropolitan» στην Αθήνα, όταν του ζήτησαν «μετρητά» το 50% του ποσού της μεταγραφής. Έτσι άνοιξε ο δρόμος για την απόκτηση του Σίσιτς.

Πάμε στα πιο «φρέσκα». Την περασμένη Κυριακή ο Αναστόπουλος δέχθηκε κριτική επειδή προτίμησε να πάρει στην αποστολή τον «ανέτοιμο» Σίσιτς και να αφήσει εκτός του Ζορμπά και τον Ουκάρ, παίκτες με φουλ προετοιμασία και «συμμετοχή» στην άνοδο της ομάδας μέσα από τα πλέι-οφ του καλοκαιριού.

Είναι ο σαφές ότι ο Αναστόπουλος κόντρα στις «δικές» μας επιθυμίες προετοίμαζε τον παίκτη, γνωρίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα να εκμεταλλευτεί την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά του ως «εξτρέμ». Και μέσα από τις προπονήσεις της προηγούμενης εβδομάδας είχε δείξει από νωρίς την πρόθεσή του να του δώσει φανέλα βασικού στο ντέρμπι με τον Εργοτέλη.

Και δικαιώθηκε. Όχι για το γκολ που έβαλε ο Σλοβένος, ο οποίος πάντως ως εξτρέμ είχε «κλείσει» ως όφειλε μέσα στην περιοχή, μετά την κεφαλιά μισό-γκολ του Ταυλαρίδη. Αλλά κυρίως για τη συμπεριφορά του στην αναμέτρηση. Την τεχνική του, τις πάσες του, την ικανότητά του να παίξει το ένας εναντίον ενός και γενικά την παραγωγική του παρουσία από τη δεξιά πλευρά.

Το γκολ, το οποίο θα το έβαζε και ένα μικρό παιδί ήταν ίσως το… κερασάκι για το πετυχημένο ντεμπούτο του Σλοβένου, ο οποίος δίνει στον ΟΦΗ «στοιχεία» που του έλειπαν από τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσής του…

Ο Αναστόπουλος –που ορθά επικρίθηκε για το αμυντικό του πλάνο στην Ξάνθη- πρέπει να πάρει τα εύσημα, για την «έμπνευσή» του, να χρησιμοποιήσει τον Σλοβένο, ο οποίος ήταν η τελευταία μεταγραφή του ΟΦΗ και δεν είναι ακόμη στο επίπεδο ετοιμότητας των υπολοίπων. Η εικόνα του Σίσιτς, αλλά και η νίκη στο ντέρμπι, ήταν μια «ένεση» για τον «Αναστό» που πέρασε μια εβδομάδα «κρίσης», η οποία όμως είναι και «λογική» στον φετινό ΟΦΗ των προβλημάτων αλλά και των απαιτήσεων…

* To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην AthleticPress (3/10)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook