Ο Σουλεάπ και τα οικονομικά άγχη της ΠΑΕ ΟΦΗ

Του Γιώργου Κορτσιδάκη   Στον ΟΦΗ η περασμένη  εβδομάδα κύλησε με τα γνωστά οικονομικά άγχη και τις νέες αγωνίες που έφερε στην επιφάνεια η υπόθεση Σουλεάπ. Ενός άσημου και αγωνιστικά ανεπαρκή Ρουμάνου ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρέθηκε στον δρόμο του ΟΦΗ σε μια περίοδο αγωνιστικού πανικού, όταν Ματζουράκης και Βατσινάς κατάστρωναν δήθεν το αγωνιστικό πλάνο της […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

 

Στον ΟΦΗ η περασμένη  εβδομάδα κύλησε με τα γνωστά οικονομικά άγχη και τις νέες αγωνίες που έφερε στην επιφάνεια η υπόθεση Σουλεάπ.

Ενός άσημου και αγωνιστικά ανεπαρκή Ρουμάνου ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρέθηκε στον δρόμο του ΟΦΗ σε μια περίοδο αγωνιστικού πανικού, όταν Ματζουράκης και Βατσινάς κατάστρωναν δήθεν το αγωνιστικό πλάνο της σωτηρίας της ομάδας, αλλά αποδείχθηκε ότι πόνταραν σε «σαπάκια» και «κουτσά άλογα».

Ένα από αυτά ήταν και ο Σουλεάπ. Κανείς δεν μπορεί να θυμάται τι πρόσφερε ο άνθρωπος αυτός αγωνιστικά σε μια εποχή που για τον ΟΦΗ η λέξη «ποδόσφαιρο» ήταν έτσι και αλλιώς δύσκολη υπόθεση.

Ο Σουλεάπ θα μείνει σε κάποια σελίδα από το βιβλίο του μέλλοντος για την ποδοσφαιρική ιστορία του ΟΦΗ, ως εκείνος που έκανε το «μεγάλο κόλπο», όπως συνηθίζουμε να λέμε για κάποιες μεγάλες ληστείες τραπεζών.

Ήρθε στον ΟΦΗ «απένταρος» σύμφωνα με τις μαρτυρίες ακόμη και των συμπαικτών του εκείνη την εποχή και κατάφερε, δίχως να ακουμπήσει… μπάλα, να βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 177 χιλιάδες ευρώ! Θα πίνει και θα τρώει για πολλά χρόνια ακόμα στην υγεία των κορόιδων από το Ηράκλειο! Με τον νορμάλ μισθό στη Ρουμανία να μην ξεπερνάει τα 300 ευρώ, καταλαβαίνετε το… πάρτι που έχει στήσει ο άνθρωπος, στην πλάτη εκείνων από το Ηράκλειο, που τον αντιμετώπισαν υποτιμητικά και με αφέλεια. Τους πήρε και τα… σώβρακα!

Αναφέρω το παράδειγμα του Σουλεάπ, για να επισημάνω τους λόγους που ο ΟΦΗ βρίσκεται σήμερα στο σημείο της οικονομικής εξαθλίωσης! Αδέξιοι χειρισμοί και επιλογές που δεν μπορούν να ξεχαστούν από εκείνους που τον έφεραν, αλλά και από εκείνους που με ανεπάρκεια χειρίστηκαν την υπόθεση τα τελευταία δυο χρόνια.

Και έφτασε ο ΟΦΗ στο σημείο να πληρώσει 177 χιλιάδες ευρώ σε έναν ποδοσφαιριστή, που δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του. Και το χειρότερο: Απείλησε τον ΟΦΗ με αγωνιστικό αφανισμό, αν έστω και την ύστατη ώρα δεν πληρωνόταν η τελευταία δόση των 68 χιλιάδων, ώστε να ζητήσει ο παίκτης να αποσύρει η FIFA την απόφαση αφαίρεσης βαθμών, που βρίσκεται από τις 18 Οκτωβρίου στο γραφείο του Πιλάβιου στην ΕΠΟ.

Για μια ακόμη φορά, για μια ακόμη εβδομάδα ο ΟΦΗ τη γλύτωσε φθηνά. Το «τι» και το «πώς» καμιά φορά δεν είναι τόσο σημαντικό όσο το αποτέλεσμα. Το οποίο ευτυχώς για τον ΟΦΗ ήταν και πάλι θετικό.

Μέχρι την επόμενη φορά. Που θα χτυπήσει και πάλι ο «συναγερμός» για μια άλλη υπόθεση που θα έρθει στην επιφάνεια. Είναι τόσες πολλές οι υποθέσεις των προσφυγών, παλιών και νέων, που θα πρέπει ο κόσμος του ΟΦΗ να συνηθίσει.

Θα πρέπει να μάθει να ζει με το «πρόβλημα» που έχει ο σύλλογος. Όπως ένας άρρωστος που έχει μάθει να διαχειρίζεται ανάλογα τη ζωή του με το πρόβλημα που έχει.

Για τον ΟΦΗ, η «αρρώστια» αυτή, δεν περνάει με φάρμακα. Η μόνη λύση ώστε να φύγουν αυτά τα «βάσανα» των προσφυγών που «σκάνε» σχεδόν καθημερινά στα γραφεία της ΠΑΕ, είναι η εξεύρεση ενός επενδυτή. Ενός ανθρώπου που θα βάλει μπροστά το «ζεστό» του χρήμα και ο ΟΦΗ θα αποχαιρετήσει οριστικά αυτούς που οφείλει. Και για να συμβεί αυτό χρειάζεται στην παρούσα φάση «ζεστό», ένα ποσό κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

Την ίδια ώρα που Άραβες, Ρώσοι, Αμερικάνοι και κάθε λογής Ευρωπαίοι επενδυτές εμφανίζονται «υποψήφιοι» για τις ελληνικές ομάδες (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ), με πρόσχημα το ποδόσφαιρο, καθώς παραδέχονται ότι το θέλουν ως «όχημα» για άλλα σχέδιά τους, η Κρήτη, με τα γεωγραφικά της πλεονεκτήματα και τα αναπτυξιακά έργα (αεροδρόμιο, λιμάνι Νότου κ.λπ.) που περιμένουν αναδόχους, είναι έκπληξη να μένει απέξω. Και πρέπει να «πλασαριστεί» αναλόγως….

Για το θέμα αυτό όμως, το οποίο είναι -κατά την άποψή μου-και το σημαντικότερο στον ΟΦΗ του σήμερα, θα τα πούμε κάποια άλλη φορά…

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athletic Press (24/10)

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook