Ας απολαύσουμε τον ΟΦΗ του σήμερα…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Ηταν μια «απόλαυση» κάθε λεπτού του αγώνα, βλέποντας  από την τηλεόραση το παιχνίδι του ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη. Απόλαυση για τη νίκη. Απόλαυση, για το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. Απόλαυση για την δυναμική της επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία ,όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στα λόγια. Απόλαυση, για το γεγονός ότι ο […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ηταν μια «απόλαυση» κάθε λεπτού του αγώνα, βλέποντας  από την τηλεόραση το παιχνίδι του ΟΦΗ στη Νέα Σμύρνη. Απόλαυση για τη νίκη. Απόλαυση, για το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας. Απόλαυση για την δυναμική της επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία ,όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στα λόγια. Απόλαυση, για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ  πέρασε από 40 κύματα, βρέθηκε στην κόλαση και επανήλθε. Απόλαυση γιατί ο σημερινός ΟΦΗ έχει ξεφύγει από την λάσπη και τον βούρκο της Β’ Εθνικής, έχει παίκτες με ποιότητα  και προσωπικότητα και βαδίζει  σε καλό δρόμο  στο μονοπάτι της καταξίωσης, που  επιβάλει το παρελθόν του.

Εγγύηση για το μέλλον

Ο ΟΦΗ που είδαμε με την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ και τον Πανιώνιο είναι αυτό που ονειρευόταν ο κάθε φίλαθλος της ομάδας, βλέποντας πέρσι και πρόπερσι τον σύλλογο να «χαροπαλεύει» στην Β’ κατηγορία. Είναι ένας ΟΦΗ, με δύναμη, προοπτική, αγωνιστικό πλάνο και μέλλον. Είναι  ένας ΟΦΗ που έχει παίκτες που χαίρεσαι να τους βλέπεις, είναι μια ομάδα με ομοψυχία και ένα «δέσιμο» μεταξύ τους, που αποτελεί εγγύηση για το μέλλον. Είναι μια ομάδα που νοιάζεται ο ένας για τον άλλον και αυτό βγαίνει στο γήπεδο. Είναι μια ομάδα- και σε αυτό έχει παίξει μεγάλο ρόλο ο προπονητής- που έχει κλείσει τα αυτιά της στα οικονομικά προβλήματα και ζητήματα και λειτουργεί λες και όλα δουλεύουν πρίμα.

Το όνειρο να μην κρατήσει λίγο…

Δεν ξέρω για πόσο θα διαρκέσει αυτή η ιδανική εικόνα  του ΟΦΗ. Αυτή η εικόνα μιας ομάδας που έχει «υγεία», ενώ όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που μοιάζουν με σαράκι που τρώει τα σωθικά της.

Ας απολαύσουμε τον ΟΦΗ του σήμερα, με την ευχή ότι αυτό το όνειρο δεν θα κρατήσει λίγο. Γιατί αυτό που μας παρουσιάζει ο Αναστόπουλος και τα παιδιά του, μόνο με «όνειρο» μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μια ομάδα που πριν από μερικούς μήνες την πολεμούσαν θεοί και δαίμονες στην Β’ Εθνική για να την «κρατήσουν»  φυλακισμένη στην αναξιοπιστία.

Μια ομάδα με προβληματική προετοιμασία και χωρίς πολλά φιλικά. Μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα και ένα σωρό προσφυγές. Μια ομάδα με γρήγορες, αλλά ευτυχώς πολύ πετυχημένες μεταγραφές.

Αυτή η ομάδα που βλέπουμε σήμερα, είναι ό,τι καλύτερο περιμέναμε να δούμε από τον ΟΦΗ στην επιστροφή του, εκεί που ιστορικά ανήκει…

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Athleticpress στις 7/11.

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook