Το «σήμερα» και το «χθές» του ΟΦΗ…

  Του Γιώργου Κορτσιδάκη Μέσα από τα μηνύματα των ακροατών του Athetic Radio 104,2 στην καθημερινή ραδιοφωνική επικοινωνία που έχουμε, διαπιστώνω  με έκπληξη από κάποιους -ευτυχώς όχι από όλους- μια τρομερή «αποστροφή» στους παίκτες που «ανέβασαν» κατηγορία τον ΟΦΗ! Μου θυμίζει τη φράση «τα άλογα τα σκοτώνουν όταν γεράσουν», η νοοτροπία ορισμένων, που ξεπερνάει κατά […]

 

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Μέσα από τα μηνύματα των ακροατών του Athetic Radio 104,2 στην καθημερινή ραδιοφωνική επικοινωνία που έχουμε, διαπιστώνω  με έκπληξη από κάποιους -ευτυχώς όχι από όλους- μια τρομερή «αποστροφή» στους παίκτες που «ανέβασαν» κατηγορία τον ΟΦΗ!

Μου θυμίζει τη φράση «τα άλογα τα σκοτώνουν όταν γεράσουν», η νοοτροπία ορισμένων, που ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της ποδοσφαιρικής λογικής. Γιατί πριν από λίγο καιρό οι ίδιοι φίλαθλοι έτρεχαν στα αεροδρόμια και σήκωναν τους παίκτες αυτούς στα χέρια.

Σήμερα «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» τους προδίδουν και τους πετάνε -ποδοσφαιρικά- στο καλάθι των αχρήστων.

Είναι εντυπωσιακό το πώς μέσα σε λίγους μήνες τα πάντα έχουν «σαρωθεί» στα μυαλά ορισμένων, οι οποίοι λίγο-πολύ χαρακτηρίζουν «άχρηστους» τους παλιούς και αποθεώνουν τους νέους!

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση για τον ΟΦΗ του σήμερα. Οι μεταγραφές που έχει κάνει η κρητική ομάδα, έδωσαν ποιότητα και δυναμική στον ΟΦΗ. Τον ανέβασαν σε επίπεδο, προσωπικότητα, αγωνιστική λειτουργία και θέμα. Τον ανέβασαν ως ομάδα συνολικά.

Ο ΟΦΗ δεν είχε παίκτη σαν τον Μάντζιο. Δεν είχε παίκτη σαν τον Σουμπίνιο και τον Σίσιτς. Δεν είχε παίκτη σαν τον Ταυλαρίδη. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι κάθε τι νέο θα πρέπει να «σκοτώσει» και το παλιό. Ο Καμπάνταης δεν έπαψε να είναι ένας καλός  παίκτης για τον ΟΦΗ. Έτοιμος να μπει στο γήπεδο και να προσφέρει. Ούτε ο Ρόβας ή ο Βερόν, ακόμη και ο Βεζυρίδης, που έχουν χάσει τη θέση τους στην ενδεκάδα. Αλλά και άλλοι που πέρσι είχαν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, λόγω και της ποιότητας του υλικού που είχε ο ΟΦΗ.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι σήμερα είναι άχρηστοί, επειδή δεν είναι βασικοί.

Άλλωστε, πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι για το γεγονός ότι ο ΟΦΗ του σήμερα, πηγαίνει «ρολόι» αγωνιστικά, έχει σοβαρό μερίδιο ευθύνης και το «χθες» της ομάδας.

Καθώς  και σήμερα ακόμη, αποτελεί τον κορμό της ομάδας! Ο Γεωργίου, ο Μπουλούτ, ο Γαλανόπουλος, ο Κάλαϊτζιτς, ο Παπουλής, είναι παίκτες που μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά ανέβασαν τον ΟΦΗ εκεί που είναι σήμερα και συνεχίζουν να αποτελούν «πρωτοκλασάτες» επιλογές του τεχνικού επιτελείου.

Αυτός ο κορμός συμπληρώθηκε με κάποιους πολύ καλούς παίκτες και ο ΟΦΗ είναι η ομάδα που σήμερα όλοι βλέπουμε και χαιρόμαστε.

Κάθε ομάδα έχει πάντα τους «πρωταγωνιστές» αλλά κρίνεται κυρίως ως σύνολο, στο οποίο όλοι έχουν ρόλο και θέση. Στις καλές, αλλά και στις κακές στιγμές. Αυτό θα πρέπει να σκεφτόμαστε και στον σημερινό ΟΦΗ. Με σεβασμό σε εκείνους που κατάφεραν να ανεβάσουν την ομάδα εκεί που είναι σήμερα, αλλά και δέος στους παίκτες εκείνους, που συνεχίζουν να του δίνουν την ώθηση για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα  Athleticpress στις 14/11.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook