Η «διαφήμιση του μπάσκετ» και το «προδιαγεγραμμένο έγκλημα»…

 Του Γιώργου Κορτσιδάκη Εκείνοι που θεωρούν ότι το μπάσκετ είναι το άθλημα με τις μεγαλύτερες εναλλαγές συναισθημάτων, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά το περασμένο Σάββατο στο κλειστό του ΟΦΗ στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο. Το παιχνίδι ΟΦΗ-ΑΕΚ, για το πρωτάθλημα της Α2 ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι όπως αναμενόταν. Απαγορευτικό για καρδιακούς! Πιο τυχερή η ΑΕΚ πήρε […]


 Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Εκείνοι που θεωρούν ότι το μπάσκετ είναι το άθλημα με τις μεγαλύτερες εναλλαγές συναισθημάτων, επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμη φορά το περασμένο Σάββατο στο κλειστό του ΟΦΗ στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο. Το παιχνίδι ΟΦΗ-ΑΕΚ, για το πρωτάθλημα της Α2 ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι όπως αναμενόταν. Απαγορευτικό για καρδιακούς!

Πιο τυχερή η ΑΕΚ πήρε το (μεγάλο) φύλλο αγώνα, στην παράταση, απέναντι σε έναν ΟΦΗ που έδειξε μεγάλη καρδιά και ψυχή στο φινάλε, αλλά προδόθηκε από τα δικά του λάθη, λίγο πριν την εκπνοή της κανονικής διάρκειας του αγώνα και της παράτασης.

Η ήττα είναι πολύ «πικρή» για τον ΟΦΗ, γιατί «γύρισε» ένα ματς στο οποίο ήταν πίσω με 18 πόντους. Για 30 λεπτά ήταν εκτός αγώνα, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο της κανονικής διάρκειας αλλά και σε αυτό της παράτασης, τα έδωσε όλα.

Είχε «αγκαλιά» τη νίκη και μάλιστα με μια μεγάλη ανατροπή στην οποία ο κόσμος έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όταν ο ΟΦΗ του έδωσε την αφορμή στους φιλάθλους να σηκωθούν από τις καρέκλες τους και να χειροκροτήσουν, αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του.

Οι προπονητές λένε ότι παιχνίδια που κρίνονται έτσι, καλύτερα να τα χάνεις άνετα, παρά να τα χάνεις με αυτόν τον τρόπο. Και οι άνθρωποι του ΟΦΗ που έχουν φέτος χάσει τέσσερα παιχνίδια στο φινάλε (Σέρρες, Πέραμα, Πιερικό, ΑΕΚ), βάζουν τα χέρια στο πρόσωπο, για το πού θα μπορούσαν να είναι σήμερα, αν η ομάδα στις «ειδικές συνθήκες» του φινάλε, ανταποκρινόταν καλύτερα.

Το «αν» δεν υπάρχει όμως στον αθλητισμό. Μόνο η πραγματικότητα. Τουλάχιστον παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι που έπεσαν «κορμιά» στο παρκέ και οι φίλαθλοι που τους ενδιαφέρει το αθλητικό κομμάτι και όχι κάτι άλλο, παρακολούθησαν ένα εκπληκτικό παιχνίδι, μια διαφήμιση του μπάσκετ!

Εκείνοι που για μια ακόμη φορά προβληματίζει, είναι το… μυαλό ορισμένων στην πόλη. Ο πρόσφατος θάνατος του φιλάθλου στην πόλη μας στις συμπλοκές των χούλιγκαν, δεν έχει προβληματίσει κανένα. Ενώ η αστυνομία παρακολουθεί και σε αυτήν την περίπτωση με απάθεια.

Πριν το παιχνίδι 50 φίλαθλοι της ΑΕΚ έκαναν επίθεση στη «φωλιά» του αντιπάλου (ΟΦΗ), με πέτρες, ξύλα, ρόπαλα και ότι περνάει από το μυαλό του καθ’ ενός!

Φίλαθλοι χτυπήθηκαν σώμα με σώμα, άνοιξαν κεφάλια και πήγαν άνθρωποι στο νοσοκομείο. Αλήθεια ως πότε θα συμβαίνουν αυτά; Ήδη ένας είναι στο χώμα. Περιμένουμε τον επόμενο;

Τα γεγονότα αυτά θα πρέπει να απασχολήσουν σοβαρά πλέον το σύνολο των Αρχών του τόπου. Είναι ντροπή μας να παρακολουθούμε απαθείς, ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Athleticpress στις 21 Νοεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook