Θα χρειαστούν γερό στομάχι αν δεν κάνουν μεταγραφές στον Εργοτέλη…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Η «είδηση» στις δηλώσεις του Νίκου Καραγεωργίου, μετά το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, δεν ήταν η ανακούφιση του προπονητή, για το τρίποντο, το οποίο πάντως επιτεύχθηκε τελικά με μεγαλύτερη δυσκολία από ό,τι αναμενόταν, απέναντι στην κατά τεκμήριο πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος. Το πιο ενδιαφέρον σημείο στις αναφορές του Μακεδόνα τεχνικού, […]


Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Η «είδηση» στις δηλώσεις του Νίκου Καραγεωργίου, μετά το παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας, δεν ήταν η ανακούφιση του προπονητή, για το τρίποντο, το οποίο πάντως επιτεύχθηκε τελικά με μεγαλύτερη δυσκολία από ό,τι αναμενόταν, απέναντι στην κατά τεκμήριο πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος.

Το πιο ενδιαφέρον σημείο στις αναφορές του Μακεδόνα τεχνικού, ήταν η τοποθέτησή του, για τις μεταγραφές. Είπε ότι είναι πολύ πιθανό, ο Εργοτέλης, να μην κάνει τελικά κάποια προσθήκη, καθώς τα οικονομικά δεδομένα για το σύλλογο είναι δύσκολα και ο Απόστολος Παπουτσάκης, δεν θέλει να κάνει κινήσεις πάνω από τις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου.

Σε μια εποχή που οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί, οι «απατεώνες» και οι καταχρεωμένες ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχουν γίνει κανόνας και εκείνες που είναι τίμιες και διέπονται από υγεία, αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, δεν μπορούμε παρά να επιδοκιμάζουμε αυτήν την επιλογή.

Γιατί ο Εργοτέλης, επί των ημερών του σημερινού του ιδιοκτήτη, έχει χτίσει με κόπο και ιδρώτα, ένα «καθαρό πρόσωπο» στην άρρωστη οικονομικά ποδοσφαιρική μας κοινωνία. Δεν χρωστάει, είναι συνεπής και μνημονεύεται για αυτήν του την επιλογή, από όλους τους συνεργαζόμενους.

Και θέλει να το διατηρήσει ο Εργοτέλης αυτό το «καθαρό προφίλ», παρότι βλέπει ότι καταχρεωμένοι ανταγωνιστές του, όχι μόνο σφυρίζουν αδιάφορα, όχι μόνο χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά, αλλά θα επιχειρήσουν να κάνουν και μεταγραφές τον Ιανουάριο, για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο! Και ασφαλώς να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τον προϋπολογισμό της ομάδας.

Θέλει τόλμη και γερό στομάχι αυτή η απόφαση του Παπουτσάκη, αν τελικά θα είναι και τελεσίδικη, αλλά είναι και ένα υγιές μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, για τις ελληνικές ομάδες και την κατάστασή τους.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι ο Εργοτέλης , χρειάζεται μεταγραφές, για να παραμείνει ανταγωνιστικός και μέσα στον στόχο, για μια σεζόν με ασφάλεια, μακριά από τις ομάδες που θα έχουν τον πονοκέφαλο της επιβίωσης στις τελευταίες αγωνιστικές.

Δεν έχει την ποιότητα άλλων σεζόν και το ευχάριστο είναι ότι αναδεικνύει φέτος νέα παιδιά, αλλά η έλλειψη ποιότητας είναι εμφανής στο ρόστερ της ομάδας…

Φαίνεται όμως ότι η οικονομική κατάσταση της ομάδας, τα συν και τα πλην, δεν επιτρέπουν σε τούτη τη φάση, μεγάλες δαπάνες. Για να μην γίνει και ο Εργοτέλης σαν όλους εκείνους που δεν ξέρουν πού χρωστούν και προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκ στην εφημερίδα Athleticpress στις 12/12/2011.

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook