Αριθμοί που έχουν ενδιαφέρον για τον Εργοτέλη…

 Του Γιώργου Κορτσιδάκη Οι αριθμοί δεν  λένε πάντα όλη την …αλήθεια, όμως στην περίπτωση του Εργοτέλη, έχουν ενδιαφέρον και σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας! Εχουμε και λέμε λοιπόν: Σε ένα ρόστερ 27 παικτών, οι 11 ποδοσφαιριστές στον Εργοτέλη,  είναι κάτω των 22 χρόνων. Ακόμη, οι 9 από αυτούς τους 11, οι οποίοι  είναι το… αύριο […]


 Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Οι αριθμοί δεν  λένε πάντα όλη την …αλήθεια, όμως στην περίπτωση του Εργοτέλη, έχουν ενδιαφέρον και σίγουρα αξίζουν την προσοχή μας!
Εχουμε και λέμε λοιπόν: Σε ένα ρόστερ 27 παικτών, οι 11 ποδοσφαιριστές στον Εργοτέλη,  είναι κάτω των 22 χρόνων.
Ακόμη, οι 9 από αυτούς τους 11, οι οποίοι  είναι το… αύριο της ομάδας (κάποιοι εξ’αυτών είναι ήδη και το σήμερα αυτής!) προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου και την παραγωγική δουλειά που γίνεται στο Μαρτινέγκο τα τελευταία χρόνια.
Παράλληλα, εκεί που τα πρώτα χρόνια  του συλλόγουστην μεγάλη κατηγορία, βλέπαμε με το… κυάλι Ελληνες παίκτες στην ενδεκάδα του Εργοτέλη, φέτος στο παιχνίδι με την Δόξα, υπήρχαν 7 στην ενδεκάδα που ξεκίνησε το παιχνίδι, ενώ στο τελευταίο με την Λειβαδιά, έξι!
Ακόμη, παρά την σχετικά «αθόρυβη» παρουσία της ομάδας φέτος στην Σούπερ Λίγκ, έχουν κάνει ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία οι νεαροί Καβουσάκης,Τζανακάκης, Μπουχαλάκης,Ρέντζας,οι οποίοι είναι «φρέσκιοι» επαγγελματίες.
 Ενώ αναδεικνύονται ο Σαρρής, ο Καβουσάκης, αλλά και ο Κατσικοκέρης, ο οποίος αποκτήθηκετο καλοκαίρι  από τον Πλατανιά της Γ’ Εθνικής, είναι 23 ετών και αποτελεί τον πιο ισχυρό «κράχτη» του Εργοτέλη, για το γεγονός ότι η ομάδα εμπιστεύεται παίκτες, που ακόμα και αν δεν είναι από την Κρήτη, μπορούν να βρούν μια ασφαλή στέγη στο Ηράκλειο, που θα τους παρέχει την εμπιστοσύνη  να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους.
Το ποδόσφαιρο που παίζει φέτος ο Εργοτέλης, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Δεν εντυπωσιάζει, δεν παίζει φαντεζί ποδόσφαιρο, δεν έχει την ποιότητα που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Ούτε και τα υψηλά συμβόλαια όμως!
Μια σχετικά «φτηνή» ομάδα με πολλούς νέους γηγενείς παίκτες, πολύ πάθος και «εμπιστοσύνη» από την διοίκηση και τον προπονητή στους «μικρούς», στέλνει μηνύματα ότι στην δύσκολη οικονομικά εποχή που ζούμε, δεν είναι  πάντα ανάγκη, οι παράγοντες να εξοντώνονται οικονομικά για να γεμίσουν τις ομάδες τους με ξένους κάθε λογής.
Μπορούν να χαράξουν μια σωστή πολιτική, δουλεύοντας σωστά στις μικρές ηλικίες, να ξεκινήσουν έγκαιρα  την παραγωγή παικτών και να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους, ότι ακόμα και αν έρθει η κακιά ώρα, δεν είναι ανάγκη να επιδοθούν σε κινήσεις πανικού. Θα έχουν μια ομάδα με μέλλον, που σύντομα θα τους βγάλει και πάλι στα ανοιχτά.
Ο σημερινός Εργοτέλης, είναι μια ομάδα που δείχνει ότι χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλους προυπολογισμούς, βαδίζει με ασφάλεια στον στόχο της παραμονής και ταυτόχρονα χτίζει και μια ομάδα για το μέλλον…
*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Athleticpress.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook