Ο «άσφαιρος» ΟΦΗ και το αμερικάνικο φούτμπολ της Δόξας…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Ο διαιτητής Αρετόπουλος μπορεί να έσπρωξε με πείσμα τον ΟΦΗ στην ήττα στο Περιστέρι, ωστόσο η αδυναμία της ομάδας του Αναστόπουλου να σκοράρει στις τελευταίες αναμετρήσεις, είναι ο κύριος λόγος της πενιχρής βαθμολογικής της συγκομιδής. Ο ΟΦΗ μετράει πέντε παιχνίδια χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και αυτό το […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Ο διαιτητής Αρετόπουλος μπορεί να έσπρωξε με πείσμα τον ΟΦΗ στην ήττα στο Περιστέρι, ωστόσο η αδυναμία της ομάδας του Αναστόπουλου να σκοράρει στις τελευταίες αναμετρήσεις, είναι ο κύριος λόγος της πενιχρής βαθμολογικής της συγκομιδής.
Ο ΟΦΗ μετράει πέντε παιχνίδια χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και αυτό το στοιχείο τού έχει στερήσει τη δυνατότητα, να πάρει τους βαθμούς που είχε πάρει στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος.
Η ομάδα που έβαλε τρία γκολ στην ΑΕΚ, τρία στον Πανιώνιο, δυο στον Ολυμπιακό, αγκομαχεί να πετύχει γκολ, ακόμα και σε πιο αδύναμους αντιπάλους από τον τελευταίο, τον Ατρόμητο.
Η επιθετική δυστοκία της ομάδας βγάζει πλέον μάτι και είναι εδώ που τα λέμε και ο κύριος λόγος που ο ΟΦΗ παραμένει βαθμολογικά εγκλωβισμένος στα τελευταία παιχνίδια και δεν έχει καταφέρει να αναρριχηθεί σε υψηλότερες θέσεις, παρότι σε κάποια ματς άξιζε να έχει πάρει κάτι παραπάνω, από αυτό που τελικά πήρε.
Στα Γιάννενα του έλειψε μόνο το γκολ, με τον Λεβαδειακό δεν άξιζε την ήττα στο Γεντί Κουλέ και στο Περιστέρι με τις δυο ομάδες να έχουν από ένα ημίχρονο το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία.
Ο ΟΦΗ ακόμη έμεινε άκαπνος στο Αγρίνιο, όπου και εκεί όπως και στο Περιστέρι είχε μοιραίο τον Μάντζιο, δεν σκόραρε απέναντι στην Κέρκυρα και τη Λιβαδειά, ούτε στα Γιάννενα. Δεν τα κατάφερε ούτε και στο Περιστέρι παρότι δημιούργησε τις προϋποθέσεις.
Όταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι έχεις τέτοιες ευκαιρίες και δεν σκοράρεις, τότε το πιθανότερο είναι ότι θα χάσεις. Και αυτό συνέβη κόντρα στην ομάδα του Δώνη, η οποία ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίχρονο, είχε γκολ και δοκάρι, έπεσε σε ένα φοβερό Κάρολ και θα μπορούσε να έχει τελειώσει το παιχνίδι από το πρώτο 45λεπτο. Δεν το έκανε όμως και στο δεύτερο χρειάστηκε τη… βοήθεια του διαιτητή, αλλά και την αστοχία του ΟΦΗ για να τα καταφέρει.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα εκνευρισμού, έλλειψη συγκέντρωσης ή κάτι άλλο. Ομάδα που δεν σκοράρει πάντως, δεν κερδίζει και αυτό πρέπει να αλλάξει, αν θέλει ο ΟΦΗ να μείνει σε μια κατάσταση βαθμολογικής ασφάλειας.
Το Σάββατο τον περιμένει ένα παιχνίδι που θα χρειαστεί ενέργεια, πάθος και… ευστοχία, από το ξεκίνημα για να το κερδίσει. Όπως είδαμε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, αλλά και αυτό με την ΑΕΚ, η Δόξα του Κατσαβάκη, παίζοντας κάτι σαν αμερικάνικο φούτμπολ, με κλειστή άμυνα και 11 παίκτες μέσα στη μεγάλη της περιοχή, δεν είναι η ομάδα που πρέπει να υποτιμηθεί.
Οι γκέλες που έκανε ο ΟΦΗ με Λεβαδειακό και Κέρκυρα, θα μετατραπούν σε κραυγές πανικού και απόγνωσης, αν οι επιθετικοί του ΟΦΗ το Σάββατο στο Γεντί Κουλέ δεν… σημαδέψουν σωστά.
Οι σοβαρές απουσίες λόγω καρτών (Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Γεωργίου, Σίσιτς) με τις οποίες θα αγωνιστεί ο ΟΦΗ και η ανάγκη της νίκης, που κρίνεται επιτακτική για πολλούς και διάφορους λόγους, αναδεικνύουν το παιχνίδι αυτό ως από τα πλέον σημαντικά για το μέλλον της ομάδας…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύεται στην Athleticpress (9/1).

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook