Ο ΟΦΗ που αγαπήσαμε, επέστρεψε…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Ο ΟΦΗ  του Αναστόπουλου, η ομάδα-θαύμα όπως (σωστά) την χαρακτηρίζει ο πρωτομάστορας της, είναι και πάλι εδώ. Η (νέα) μεγάλη εμφάνιση στη Λειβαδιά, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η ομάδα αυτή, αφήνει οριστικά πίσω της, την αγωνιστική κοιλιά, μερικών εβδομάδων,  που πήγε να πλήξει την φετινή εκπληκτική της πορεία, αλλά στην κρίσιμη ώρα, […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη
Ο ΟΦΗ  του Αναστόπουλου, η ομάδα-θαύμα όπως (σωστά) την χαρακτηρίζει ο πρωτομάστορας της, είναι και πάλι εδώ. Η (νέα) μεγάλη εμφάνιση στη Λειβαδιά, ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η ομάδα αυτή, αφήνει οριστικά πίσω της, την αγωνιστική κοιλιά, μερικών εβδομάδων,  που πήγε να πλήξει την φετινή εκπληκτική της πορεία, αλλά στην κρίσιμη ώρα, απομακρύνεται.
Οι πρώτες ενδείξεις παρουσιάστηκαν στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας, όμως οι θριαμβολογίες κρίθηκαν (και σωστά)  υπερβολικές  λόγω της χαμηλής δυναμικότητας του αντιπάλου.
Ένα ασφαλές δείγμα ήταν η μεγάλη εμφάνιση του ΟΦΗ στο Αγρίνιο, η «καθαρή» νίκη επί του Παναιτωλικού και η πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.
Η επικύρωση όμως  ήρθε στην Λειβαδιά.  Σε ένα ακόμη παιχνίδι με  υψηλό βαθμό δυσκολίας, η ομάδα όχι μόνο ανταποκρίθηκε, αλλά πέτυχε μια ακόμη νίκη-θρίαμβο. Και με απόδοση και αγωνιστική συμπεριφορά  ιδανική!
Μέσα σε μια εβδομάδα, ο ΟΦΗ έκανε τρία πολύ καλά παιχνίδια, με υψηλά στάνταρ απόδοσης,  τακτικής και φυσικής κατάστασης, αλλά και σκοραρίσματος. Επτά γκόλ και παθητικό μόλις ένα.
Αυτός είναι ο ΟΦΗ του Αναστόπουλου. Η ομάδα που αγαπήσαμε. Η ομάδα που μπήκε στις καρδιές μας από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα που έφερε τα μεγάλα αποτελέσματα με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο και τώρα μπαίνει και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών.
Με 26 βαθμούς στην έβδομη θέση ο ΟΦΗ  δείχνει να έχει πλέον βάλει τις βάσεις αγωνιστικά, για να αφήσει πίσω του τα άγχη και τις αγωνίες του «γκρούπ» των ομάδων που παλεύουν για την σωτηρία και να «κοιτάξει» ψηλότερα. Το που θα το δείξει η πορεία.
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα αυτή,  λίγο παραπάνω από τα μέσα της σεζόν παραμένει  στα ψηλά σκαλοπάτια του πρωταθλήματος και έχει εξασφαλίσει και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου. Αποτέλεσμα της καλής δουλειάς που έχει γίνει από όλο το τεχνικο επιτελειο, αλλά και τις «διαχείρισης» του έμψυχου δυναμικού που έχει κάνει ο Αναστόπουλος, ο οποίος ειδικά στα τελευταία τρία παιχνίδια, έδωσε ρέστα…

*Το άρθρο αυτό δημοσιεύεται στην εφημερίδα Athleticpress (23/1).

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook