Όταν ο Αναστόπουλος… θυμήθηκε τον Μαχλά!

Του Γιώργου Κορτσιδάκη  Παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μια φράση του Νίκου Αναστόπουλου, μέσα στις πολλές συνεντεύξεις που δίνει αυτήν την εποχή, μου έδωσε αφορμές για μερικές από τις αναφορές που θα διαβάσετε παρακάτω. Ο Αναστόπουλος μέσα στο ντελίριο που ζει και ο ίδιος για την ξέφρενη πορεία του ΟΦΗ (μια ήττα από τον […]

Του Γιώργου Κορτσιδάκη

 Παραμονές του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, μια φράση του Νίκου Αναστόπουλου, μέσα στις πολλές συνεντεύξεις που δίνει αυτήν την εποχή, μου έδωσε αφορμές για μερικές από τις αναφορές που θα διαβάσετε παρακάτω.

Ο Αναστόπουλος μέσα στο ντελίριο που ζει και ο ίδιος για την ξέφρενη πορεία του ΟΦΗ (μια ήττα από τον ΠΑΟΚ δεν αλλάζει αυτό που έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα ο ΟΦΗ), για την αγωνιστική δυναμική της ομάδας, τα αποτελέσματα και το ποδόσφαιρο που παίζει, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα και τις «μετοχές» του προπονητή, ο οποίος δείχνει -και δίκαια- να το απολαμβάνει, δεν ξέχασε να… θυμηθεί το Μαχλά!

Το θεώρησα ενδιαφέρον, γιατί μέσα στα δίκαια και άδικα που καταλογίζονται αυτήν την εποχή στον Μαχλά, βρέθηκε κάποιος να του αναγνωρίσει και κάτι πετυχημένο! Ότι δηλαδή ήταν εκείνος που μαζί με τον προπονητή σχεδίασε αγωνιστικά αυτήν την ομάδα, έκανε το καλοκαίρι τις επιλογές των παικτών που σήμερα όλοι αποθεώνουμε και έβαλε το πρόσωπό του μπροστά για να τους πείσει να έρθουν σε μια ομάδα με «γκαραντί» προβληματικό ταμείο.

Ο Νίκος Αναστόπουλος που τελευταία δίνει στις συνεντεύξεις του ένα ρεσιτάλ ανάλυσης της τακτικής του ΟΦΗ, σε μια προσπάθεια να καταρρίψει την «ταμπέλα» του «κατενάτσιο» την οποία του χρεώνουν συνάδελφοί του, τους οποίους ο ΟΦΗ (και ο προπονητής του) «πλήγωσε» βαθμολογικά και αγωνιστικά, είχε το σθένος και το περί δικαίου αίσθημα, να αποδώσει και ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το φετινό «θαύμα» του ΟΦΗ, στον άνθρωπο με τον οποίο «έχτισαν» αυτό που σήμερα όλοι εμείς παρακολουθούμε εκστασιασμένοι.

Ο άνθρωπος που «λιθοβολείται» -επαναλαμβάνω δίκαια και άδικα- αλλά που κανείς δεν μπορεί να μην παραδεχθεί ότι αν δεν ήταν αυτός, ίσως αυτό που σήμερα αποκαλούμε «θαύμα» του ΟΦΗ αγωνιστικά να μην υπήρχε. Ή τουλάχιστον θα ήταν κάτι άλλο, με σίγουρα διαφορετικά πρόσωπα και πρωταγωνιστές.

Ο Μαχλάς εξακολουθεί να ζει και περιφέρεται στην πόλη μας, αλλά ο Αναστόπουλος, ήρθε να (μας) θυμίσει ότι ο πρώην πρόεδρος δεν είναι μόνο ο άνθρωπος που έκανε τα λάθη που του καταλογίζουν, τους φουσκωμένους προϋπολογισμούς και τα συμβόλαια, τους λανθασμένους χειρισμούς στις προσφυγές. Είναι και ο άνθρωπος με τον οποίο ο προπονητής του ΟΦΗ, έστησε την ομάδα που σήμερα χειροκροτούμε.

Αυτό μας το θύμισε ο Αναστόπουλος, που από ό,τι φαίνεται δεν ξεχνάει. Και προφανώς θα έχει τους λόγους του…

 

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook