Άλλο Καραϊσκάκη, άλλο Γεντί Κουλέ…

Του Γιώργου Κορτσιδάκη Τελικά είχαν δίκιο αυτοί που είχαν πει ότι το παιχνίδι του Γεντί Κουλέ, ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό, δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο του Καραϊσκάκη. Ο ΟΦΗ δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Δεν είχε τα τρεξίματα, την καλή τακτική, αλλά και την απειλή […]


Του Γιώργου Κορτσιδάκη

Τελικά είχαν δίκιο αυτοί που είχαν πει ότι το παιχνίδι του Γεντί Κουλέ, ανάμεσα στον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό, δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνο του Καραϊσκάκη.

Ο ΟΦΗ δεν ήταν το ίδιο καλός όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Δεν είχε τα τρεξίματα, την καλή τακτική, αλλά και την απειλή στην επίθεση που είχε στο πρώτο ματς, όταν έστειλε δυο φορές την μπάλα στα δίχτυα του Κοστάνζο.

Στο παιχνίδι δεν υπήρχε όμως και η… χαλαρότητα που είχε δείξει ο Ολυμπιακός στο πρώτο ματς. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν ο… ίδιος με την ομάδα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ήταν καλύτερος. Πιο προσεκτικός, πιο σοβαρός, πιο πειθαρχημένος. Στο παιχνίδι που ίσως κρίνει και τον φετινό τίτλο, ο Ολυμπιακός, έκανε αυτό που δεν έκανε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ήταν αυτός που έπρεπε να είναι για να πάρει τους τρεις βαθμούς και να ξεπεράσει το εμπόδιο ενός αντιπάλου, που είχε «στοχευθεί» από τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο του Ολυμπιακού ως «επικίνδυνος».

Ο Βαλβέρδε που αυτή τη φορά πήρε τη «ρεβάνς» από τον Αναστόπουλο για το «κάζο» του πρώτου γύρου, ευνοήθηκε στη ροή του αγώνα με το γκολ-μαχαιριά για τον ΟΦΗ από τον Χολέβας στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ένα γκολ με σουτ από τριάντα μέτρα, από ένα παίκτη που 100 χρόνια να προσπαθεί να το ξανακάνει αμφιβάλλω αν το πετύχει! Ωραίο γκολ, αλλά και με μπόλικη δόση τύχης, από τη στιγμή της «έμπνευσης» του Χολέβας να σουτάρει, μέχρι να αναπαυτεί η μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη, που αιφνιδιάστηκε…

Η καλή κυκλοφορία του Ολυμπιακού με την καλή εμφάνιση του «κομπιούτερ» Ιμπαγάσα και του «αφιονισμένου» Αμπντούν, του χάρισε και το δεύτερο γκολ στο 54’. Ωστόσο για τον ΟΦΗ όλα κρίθηκαν στο δοκάρι του Ζόρντι Λόπεθ στο 65’. Φάση που αν κατέληγε σε γκολ, πιθανόν να αναβίωναν στιγμές από το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Ο ΟΦΗ έχασε γιατί δεν είχε σαν ομάδα τα στοιχεία αυτά που θα του έδιναν κάτι περισσότερο από αυτό που πήρε, είχε σημαντικές για την ποιότητα που απαιτεί ένας τέτοιος αγώνας απουσίες (Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Ταυλαρίδης), ενώ εκτός από τη δεδομένα καλή εμφάνιση του Ολυμπιακού, βρήκε απέναντί του και ένα διαιτητή, που έδειξε ότι θα δώσει στον ισχυρό το κάτι παραπάνω όταν χρειαστεί στο παιχνίδι.

Πράγματι, το παιχνίδι στο Γεντί Κουλέ, δεν έμοιασε σε τίποτε με εκείνο στο Καραϊσκάκη…

*To άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην Athleticpress (5/3).

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook