Ξανά ψηλά οι γοργόνες μας – Λονδίνο ερχόμαστε

Μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης το περασμένο καλοκαίρι, η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών πήρε ένα ακόμα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Οι πολίστριες του Γιώργου Μολφέση κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο του Αϊντχόφεν. Τα κορίτσια της Εθνικής πόλο θα είναι για πάντα «τα χρυσά κορίτσια του ελληνικού αθλητισμού» και […]

Μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης το περασμένο καλοκαίρι, η εθνική ομάδα πόλο των γυναικών πήρε ένα ακόμα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Οι πολίστριες του Γιώργου Μολφέση κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο του Αϊντχόφεν.

Τα κορίτσια της Εθνικής πόλο θα είναι για πάντα «τα χρυσά κορίτσια του ελληνικού αθλητισμού» και μέσα στην καρδιά μας.

Η ήττα στον τελικό του ευρωπαϊκού από την Ιταλία με 13-10 πίκρανε τον κόσμο που περίμενε κάτι παραπάνω. Πόσο όμως παραπάνω μπορείς να περιμένεις από αυτά τα κορίτσια που πριν από λίγους μήνες ήταν στην κορυφή της Γης; Ε, μην είμαστε και αχάριστοι.

Τελικά, όπως και να ’χει, η Εθνική πόλο των γυναικών κατέκτησε τελικά το ασημένιο μετάλλιο, εξασφαλίζοντας την συμμετοχή της στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Παράλληλα προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει του χρόνου στη Βαρκελώνη, και στο επόμενο Ευρωπαϊκό (Βουδαπέστη 2014).

Η Εθνική για δεύτερο συνεχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά από αυτό στο Ζάγκρεμπ, πήρε το ασημένιο μετάλλιο.

Αυτά τα δεκατρία κορίτσια μαζί με τον Γιώργο Μορφέση τίμησαν για ακόμη μία φορά την Ελλάδα δείχνοντας πως παρά τις αντιξοότητες που περνάει η χώρα μας μπορεί να καταφέρει ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Η εκπληκτική ομάδα μας διεκδίκησε το νταμπλ: Χρυσό σε Παγκόσμιο και Χρυσό σε Ευρωπαϊκό, κάτι που μόνο η Εθνική ομάδα μπάσκετ έχει κυνηγήσει (σ.σ. χρυσό στο Ευρωμπάσκετ το 2005, αργυρό στο Μουντομπάσκετ το 2006) στο παρελθόν. Δεν τα κατάφερε αλλά πέτυχε και πάλι έναν άθλο.

«Η νέα μας προσπάθεια ξεκίνησε εδώ στο Αϊντχόφεν. Πρώτος στόχος μας ήταν η είσοδος στους «4» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η συμμετοχή μας έτσι στο Προολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης. Τον πετύχαμε.

Δεύτερος να παίξουμε στα μετάλλια. Τον πετύχαμε.

Τρίτος να φτάσουμε στον τελικό. Τον πετύχαμε κι αυτόν.

Τον χάσαμε βέβαια, είμαστε στενοχωρημένοι, αλλά αν πριν 3 χρόνια λέγαμε ότι συμβαίνει αυτό  γιατί πήραμε αντί για το χρυσό το αργυρό μετάλλιο, σίγουρα θα μας περνούσαν για τρελούς. Συνεχίζουμε, είμαστε η κορυφαίοι της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης. Επόμενος στόχος μας είναι το Προολυμπιακό και η πρόκριση μας στο Λονδίνο“, ήταν τα λόγια του κ. Μορφέση.

Η κορυφαία παίκτρια στον κόσμο το 2011, Αλεξάνδρα Ασημάκη τόνισε από την πλευρά της :

Δεν υπάρχει στενοχώρια με την έννοια ότι χάσαμε και χάθηκε ο κόσμος. Ήταν ένας ακόμη τελικός, ο τρίτος συνεχόμενος για εμάς. Θέλουμε να πάμε στο Λονδίνο. Θα μάθουμε από τα λάθη μας και θα γίνουμε καλύτερες“.

Aναμφισβήτητα η ομάδα με τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην Ελλάδα σε όλα τα αθλήματα είναι αυτή του γυναικείου πόλο. Η ελληνική ομάδα στο πόλο γυναικών έχει λάβει μέρος σε 5 τελικούς μεγάλων διοργανώσεων, με πρώτο αυτόν στην Αθήνα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004.

Και η εθνική όμως ομάδα πόλο των ανδρών πήρε σε αυτήν την διοργάνωση αυτό που ήθελε. Στόχος της ήταν το προ-ολυμπιακό τουρνουά του Εντμοντον, το Παγκόσμιο του 2013 και το Πανευρωπαϊκό του 2014.

Ο τελευταίος αγώνας των διεθνών μας για την πέμπτη θέση στο ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν δεν συνοδεύτηκε με νίκη.

Η ήττα που γνώρισε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από την Γερμανία με 9-6 μας έδωσε τελικά την έκτη θέση αλλά ο στόχος επετεύχθη. Τώρα θα τα δώσουν όλα οι διεθνείς μας για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η τελική κατάταξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο του Αϊντχόφεν:

Ανδρες: Σερβία, Μαυροβούνιο (οι Σέρβοι νίκησαν 9-8 στον τελικό), Ουγγαρία, Ιταλία, Γερμανία, Ελλάς, Ισπανία, Ρουμανία, Κροατία, Ολλανδία, ΠΓΔ Μακεδονίας, Τουρκία.

Γυναίκες: Ιταλία, Ελλάς, Ουγγαρία, Ρωσία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Γερμανία.

Για τα προολυμπιακά τουρνουά προκρίθηκαν οι Μαυροβούνιο, Γερμανία, Ελλάς, Ισπανία, Ρουμανία στους άνδρες (Εντμοντον, Καναδάς, 1-8 Απριλίου) και οι Ιταλία, Ελλάς, Ουγγαρία, Ρωσία, Ισπανία (Τεργέστη, Ιταλία, 15-22 Απριλίου).

Τώρα «τα κεφάλια μέσα», για να πάμε στο Λονδίνο με δύο ομάδες πόλο. Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στις εθνικές ανδρών και γυναικών, οι οποίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αϊντχόφεν πέτυχαν τον βασικό στόχο τους: την πρόκριση στα προολυμπιακά τουρνουά.

Το άθλημα της υδατοσφαίρισης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όπως και οι συμμετοχές των εθνικών μας ομάδων. Μην ξεχνάμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετράει τις περισσότερες συμμετοχές από οποιοδήποτε άλλο ομαδικό άθλημα, την στιγμή που η ομάδα του γυναικείου πόλο είναι η μοναδική που έχει φέρει μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα στην ιστορία της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Λονδίνο, ερχόμαστε!!

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook