3D… απόλαυση αθλιότητας

Το πώς μας πλασάρει η συνδρομητική τηλεόραση το τηλεοπτικό προϊόν της  ελληνικής Σούπερ Λιγκ έχει αποτελέσει και στο παρελθόν αντικείμενο σχολιασμού μας. Ειδικά όμως αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι της ντροπής Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού ξεπερνάει κάθε όριο και κάποια πράγματα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και να μείνουν ασχολίαστα. Συνεχίζοντας να πρωτοπορεί […]

Το πώς μας πλασάρει η συνδρομητική τηλεόραση το τηλεοπτικό προϊόν της  ελληνικής Σούπερ Λιγκ έχει αποτελέσει και στο παρελθόν αντικείμενο σχολιασμού μας.

Ειδικά όμως αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή στο ντέρμπι της ντροπής Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού ξεπερνάει κάθε όριο και κάποια πράγματα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και να μείνουν ασχολίαστα.

Συνεχίζοντας να πρωτοπορεί η Nova μας προσέφερε και διαφήμιζε το ντέρμπι, εισάγοντας μια μοναδική στα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα καινοτομία:

Την πρώτη πλήρως ελληνική 3D παραγωγή και μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα! Και βρήκε την ώρα και αυτή. Να την εφαρμόσει στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός . Κρίμα τα έξοδα και την πραγματικά εκπληκτική της προσπάθεια.

Το timing ήταν ιδανικό. Ντέρμπι – τίτλου.

Επέλεξε να καινοτομήσει όμως…

Στο «καμίνι» της αθλιότητας.

Στο ματς που διακόπηκε στο 83΄, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε το προβάδισμα με 0-1, αλλά δεν είχε καμία σημασία το σκορ.

Στο ματς που σημαδεύτηκε από ρίψεις μολότοφ, καπνογόνων και στιγματίστηκε από θλιβερά επεισόδια.

Στον αγώνα που η αστυνομία προχώρησε σε χρήση χημικών, ενώ συνέλαβε 12 άτομα και προσήχθησαν, επίσης, 57 άτομα.

Στον αγώνα που υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί πολιτών και αστυνομικών.

Στο ματς που ευτυχώς δεν είχαμε νεκρούς.

Στο ντέρμπι που έγινε και πάλι η χώρα μας ρεζίλι διεθνώς.

Στον αγώνα που ο καθένας ανευθυνό – υπεύθυνος ρίχνει τις ευθύνες του στον άλλο αλλά κανένας δεν είπε ότι «ΕΓΩ ΦΤΑΙΩ».

Τι να πω. Τέτοια γκαντεμιά ούτε ο … Επίτιμος.

«Μια πολυπληθής ομάδα παραγωγής θα μεταφέρει την απόλυτη αίσθηση της δράσης του ντέρμπι της χρονιάς κατευθείαν στο σαλόνι των συνδρομητών Nova, σε μια 3D παραγωγή και μετάδοση που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα μας. Για τις ανάγκες της 3D μετάδοσης θα επιστρατευτεί όλη η τεχνογνωσία και η εμπειρία του επιτελείου της Nova από διεθνείς συμπαραγωγές επιπέδου UEFA, προκειμένου να δώσει και στο ελληνικό κοινό την απόλυτη 3D εμπειρία θέασης», ανέφερε πριν από το ματς η φιλόδοξη NOVA προφανώς νομίζοντας ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κάτι μεταξύ Πριμέρα Ντιβιζιόν και Πρέμιερ Λιγκ.

Όντως πάντως μας μετέφερε την απόλυτη αίσθηση δράσης αν και τα επεισόδια δεν τα έδειξε για να μην… χαλάσει το προϊόν της.  

«Η Nova τήρησε και σήμερα την πάγια τακτική της για την αποφυγή της προβολής επεισοδίων και σκηνών βίας και την μετάδοση με επίκεντρο την αγωνιστική δράση.

Προς αυτή την κατεύθυνση, θα συνεχίσουμε να απομονώνουμε τις σκηνές βίας και κάθε άσχετο με το ποδόσφαιρο μήνυμα, δεν προβάλουμε πανό με πολιτικά ή προσβλητικά – ρατσιστικά μηνύματα, δεν επικεντρωνόμαστε σε πλάνα που εμπεριέχουν πόνο – π.χ. σοβαρός τραυματισμός ποδοσφαιριστή, δεν μεταφέρουμε υβριστικά ή άλλου είδους μηνύματα και οποιαδήποτε σκηνή βίας», ανέφερε με ανακοίνωσή της.  Στην χώρα μας οι εξαιρέσεις όμως είναι κανόνας και το έξω αγωνιστικό κομμάτι κυριαρχεί.

Ο κόσμος καιγόταν και όμως λόγω πάγιας τακτικής δεν έδειξε τίποτα. Όλος ο διεθνής Τύπος ασχολήθηκε με τα αίσχη όμως η συνδρομητική τηλεόραση δεν ήθελε να τσαλακώσει την εικόνα του.. σάπιου ελληνικού προϊόντος.

Το να προβάλλεις μία σακαράκα ως φεράρι είναι δικαίωμά σου. Άλλωστε ο κόσμος και οι συνδρομητές κρίνουν και αποφασίζουν.Δικαίωμά της βέβαια να έχει όποια θέση θέλει. Αυτή έχει το χρήμα και αυτή αποφασίζει. Από το τηλεοπτικό της συμβόλαιο άλλωστε ζουν πολλές ομάδες.

Όμως όταν κάτι πάει στραβά ας μην κάνει και η ίδια τα… στραβά μάτια. Τι φοβάται δηλαδή; Να υποβιβάσει στα μάτια μας δηλαδή κάτι που είναι ήδη υποβιβασμένο; Η ενημέρωση είναι υποχρέωση πέρα από τα γκολ και τις φάσεις. Και εκείνη την ώρα όπως και να το κάνουμε το αγωνιστικό είχε περάσει σε δεύτερο, τρίτο και … ν πλάνο. Και η τακτική είναι φορές που ΠΡΕΠΕΙ όμως να μπει στην άκρη.

Εντάξει δεν προέβαλλε τα επεισόδια. Το έσωσε το προϊόν της. Μπράβο. Τώρα όλοι μπορούμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε σε 3D θέαση το υψηλού επιπέδου αυτό ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΥΠΕΡΘΕΜΑ.

Πέρα από κάθε όριο και κάθε διάσταση. Σε εικόνα full HD. Γιατί είμαστε για υψηλή ευκρίνεια και κρυστάλλινο ήχο. Για να ακούμε τις μολότοφ καλύτερα και ας μην τις βλέπουμε αφού είναι πάγια τακτική της συνδρομητικής  να μην μας δείχνει τίποτα έξω αγωνιστικό. Έχουμε ποδόσφαιρο high definition άλλωστε. Χάλι definition καλύτερα. Εμπειρία μοναδική.

Πολλά ακούσαμε αλλά ο μοναδικός που μπορεί να μας πει την αλήθεια είναι ο τηλεοπτικός φακός και η κάμερα του ESPN της Βραζιλίας που βρέθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο δημοσιογράφος Ζοάο Καστέλο-Μπράνκο που κατέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έμπαινε ο κόσμος στις εξέδρες χωρίς εισιτήρια, τον ανύπαρκτο έλεγχο από τις Αστυνομικές Αρχές και την είσοδο διαφόρων αντικειμένων μέσα στο γήπεδο.

 Το video κάνει το γύρο του κόσμου.  Εμείς ας μείνουμε στα παγωμένα πλάνα και μέσα στην δική μας άθλια … γυάλα.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook