Τragic

Έχουμε μπει στον Μαϊο και ενώ θα έπρεπε να βγάζουμε σιγά σιγά τα συμπεράσματά μας για την χρονιά, που για τις περισσότερες ομάδες έχει φτάσει στο τέλος της, είμαστε γεμάτοι αναπάντητα ερωτήματα. Βασανιστικά ερωτήματα που είναι άγνωστο αν θα απαντηθούν άμεσα ή θα μας οδηγήσουν σε ένα ακόμα «καυτό» καλοκαίρι αβεβαιότητας. Από πού να ξεκινήσουμε […]

Έχουμε μπει στον Μαϊο και ενώ θα έπρεπε να βγάζουμε σιγά σιγά τα συμπεράσματά μας για την χρονιά, που για τις περισσότερες ομάδες έχει φτάσει στο τέλος της, είμαστε γεμάτοι αναπάντητα ερωτήματα. Βασανιστικά ερωτήματα που είναι άγνωστο αν θα απαντηθούν άμεσα ή θα μας οδηγήσουν σε ένα ακόμα «καυτό» καλοκαίρι αβεβαιότητας.

Από πού να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε…. Το εξω – αγωνιστικό κομμάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα κυριαρχήσει ξεκάθαρα από δω και πέρα, όχι πως και όταν είχαμε δράση επισκιαζόταν από το αγωνιστικό.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε, όσον αφορά την κανονική του διάρκεια, και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει του χρόνου. Ο χάρτης του νέου πρωταθλήματος ενδεχομένως να μην αλλάξει όπως όλοι περιμένουν. Όπως δηλαδή διαμορφώθηκε στο γήπεδο. Παρά το γεγονός ότι έπεσαν στο Δόξα Δράμας, Παναιτωλικός και Εργοτέλης δεν σημαίνει ότι θα ισχύσει αυτό. Το είπε άλλωστε και ο Απόστολος Παπουτσάκης. «Μην βιάζεστε να καταδικάσετε τον Εργοτέλη, θα κυνηγήσουμε το θέμα». Τα όσα ανέφερε αφορούν τις ελπίδες της κρητικής ομάδας να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ λόγω των προβλημάτων που έχουν ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ με φορολογικές ενημερότητες, μίας ακόμα «γάγγραινας» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη 15 Μαΐου θα εκδικαστεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή της ΠΑΕ Παναιτωλικός κατά της απόφασης της Σούπερ Λίγκας να καταργήσει τον υποβιβασμό ομάδων που δεν θα εξασφαλίσουν αδειοδότηση για το νέο πρωτάθλημα. Δεν ξέρω αν θα κερδίσει τίποτα αλλά σίγουρα δείχνει ότι θα έχουμε και συνέχεια….

Μην ξεχνάμε ότι η Σούπερ Λιγκ διατηρώντας την παράδοση επικύρωσε τη βαθμολογία που αφορά τον πρωταθλητή και τις ομάδες που θα παίξουν πλέι οφ και όχι τις υπόλοιπες θέσεις. Όλα στον αέρα. Ανοικτά.

Η αδειοδότηση είναι η «καυτή» πατάτα που καλείται να διαχειριστεί η ΕΠΟ. Η διαδικασία αδειοδότησης από την ΕΠΟ θα αρχίσει φέτος πιο αργά από τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που έχει ληφθεί από την Ομοσπονδία είναι οι συνεδριάσεις του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης να αρχίσουν μετά τα πλέι οφ, δηλαδή μετά τις 20 Μαΐου.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν για δύο λόγους:

Πρώτον, επειδή σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος οι ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ δεν θα πρέπει από πριν να έχουν εξασφαλίσει την αδειοδότησή τους.

Δεύτερον και κυριότερον, επειδή οι δύο από τις τέσσερις ομάδες που παίρνουν μέρος στο μίνι πρωτάθλημα, και συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, φέρονται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τους φακέλους που έχουν ήδη καταθέσει.

Κατά συνέπεια, αν υπήρχε απόφαση μη αδειοδότησής τους πριν την έναρξη των πλέι οφ ή κατά την διάρκειά τους, ίσως επηρέαζε το αγωνιστικό κίνητρό τους αφού δεν θα μπορούσαν να πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου και αλλοίωνε την διαδικασία των πλέι οφ ως προς τον ανταγωνισμό.

Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή. Η Ελλάδα θα αναστενάξει στις δικαστικές αίθουσες και πάλι.

Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τα πλεϊ οφ. Που κανείς δεν έχει καταλάβει, πλην την NOVA, γιατί εξακολουθούν να γίνονται και ποιος ασχολείται με αυτά. Και ειδικά φέτος που ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με 4 βαθμούς έναντι κανενός Ατρομήτου, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχοντας σαφές προβάδισμα για την πρώτη θέση. Άγνωστο βέβαια αυτός που θα τερματίσει πρώτος αν βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ τελικά. Είπαμε ότι η ΟΥΕΦΑ δεν αστειεύεται σε θέματα αδειοδότησης. Συνεπώς, και εδώ όλα ανοικτά.

Και θα τελειώσουν και τα πλεϊ οφ της Σούπερ Λιγκ 20 Μαϊου, μία μέρα μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ παρακαλώ, κάτι που κάνει έξαλλο τον Φερνάντο Σάντος που θα ήθελε να έχει τους διεθνείς μας φρέσκους και αφοσιωμένους στο μεγάλο ραντεβού της εθνικής μας στο ΕΥΡΟ 2012 που ξεκινάει στις αρχές Ιουνίου. Η προετοιμασία της εθνικής μας δεν μπορεί να καθυστερεί για τίποτα και κανένα.

Αλλά αυτό ποσώς απασχολεί τους τα «φαιά φορούντες» του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εδώ ακόμα περιμένουμε τι γίνεται με τα «στημένα» της περασμένης περιόδου. Τι να λέμε τώρα….Και το χρήμα είναι άγνωστη λέξη για τις ομάδες που η πλειοψηφία τους χρωστάει παντού.

Μία λέξη μου έρχεται αβίαστα στο μυαλό με όλα αυτά. «Τragic». Που λέει και η γνωστή διαφήμιση.

Ευτυχώς πάντως αποφασίστηκε ότι το επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ θα αρχίσει στις 25 και 26 Αυγούστου. Τώρα νοιώθουμε κομπλέ. Θα έχει τελειώσει όμως μέχρι τότε το τωρινό;

 

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook