«Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και…. κουκούλωμα»

Στις 23 Μαϊου, και πάνω που νομίζαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει οριστικά μετά τον … ορυμαγδό των περυσινών σκανδάλων των στημένων αγώνων έσκασε εκ νέου η βόμβα….. «Αναφορά σχετικά με το παιχνίδι Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών υπέβαλε προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Γ.Γ.Α, Πάνος Μπιτσαξής. Σύμφωνα με επιστολή που φέρει την υπογραφή του συντονιστή ερευνών της UEFA, […]

Στις 23 Μαϊου, και πάνω που νομίζαμε ότι είχαμε ξεμπερδέψει οριστικά μετά τον … ορυμαγδό των περυσινών σκανδάλων των στημένων αγώνων έσκασε εκ νέου η βόμβα…..

«Αναφορά σχετικά με το παιχνίδι Καλλιθέα-Ηρακλής Ψαχνών υπέβαλε προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ο Γ.Γ.Α, Πάνος Μπιτσαξής.

Σύμφωνα με επιστολή που φέρει την υπογραφή του συντονιστή ερευνών της UEFA, Graham Peaker, ο εν λόγω αγώνας θεωρείται έντονα ύποπτος χειραγώγησης, καθώς φαίνεται πως παίχτηκαν σημαντικά ποσά στο over. Ο αγώνας διεξήχθη στις 20/4/12 και έληξε 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Παράλληλα, ο κ. Μπιτσαξής ζητεί την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς από την έκβασή της εξαρτώνται και τα πλέι οφ της Football League. Αξίζει να σημειωθεί πως ο νέος φάκελος από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία έρχεται τη στιγμή που ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, επανειλημμένως σε συνεντεύξεις του δήλωσε την ικανοποίησή του πως στα φετινά επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν είχε υπάρξει ούτε καν νύξη για ύποπτο ματς…».

Επίσης σε απολογία κλήθηκαν τόσο ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Ψαχνών Τόλιος όσο και ο αμυντικός της ίδιας ομάδας Γιώτας, οι οποίοι θεωρείται ότι προέβησαν σε εσκεμμένες ενέργειες, προκειμένου η ομάδα τους να δεχθεί δύο γκολ.

Λίγες ημέρες μετά και ενώ έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Φούτμπολ, δεν έχει επικυρωθεί όμως η βαθμολογία αλλά και ούτε έχει γίνει ακόμα κλήρωση για τα πλεϊ οφ ανόδου από την Φούτμπολ Λιγκ στην Σούπερ Λιγκ, τα πάντα ήταν σε άμεση συνάρτηση από την απόφαση για την τύχη του συγκεκριμένου αγώνα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή κ. Κούγιας λέει ότι θα το φτάσει το θέμα μέχρι το τέλος αφού η ομάδα του έχει έννομο συμφέρον ούσα στα μπαράζ ανόδου, ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής κ. Σφακιανάκης  εκτιμάει ότι τα πλέϊ οφ θα αρχίσουν, αν αυτό γίνει, ντάλα Καλοκαίρι, στα μέσα του Ιούλη, όταν λυθεί το θέμα ενώ ο κ. Πιλάβιος, στον κόσμο του ως συνήθως, πανηγυρίζει γιατί…” Από τα 40 παιχνίδια πήγαμε στο 1. Από αυτό είμαι ικανοποιημένος. Δεν μου επιτρέπεται να κρίνω την δικαιοσύνη”…ενώ συμπλήρωσε για το Ηρακλής Ψαχνών – Καλλιθέα: “ Όταν ήρθε στο γραφείο μου, κάλεσα τον υπεύθυνο (σ.σ. Interior officer).  Διαβάσαμε μαζί το φάκελο. Έλεγε κάτι που δεν είχα ξαναδεί στις προηγούμενες υποθέσεις. Ότι πιθανότατα αυτό δεν έχει χειραγωγηθεί για στοιχηματικούς λόγους, αλλά για βαθμολογικούς. Ζήτησα να γίνει αλληλογραφία με την UEFA κι έγινε. Ανταλλάξαμε πέντε επιστολές και μετά από 10 μέρες το έβγαλα από το γραφείο μου. Η UEFA απαντά, πράγματι ο αγώνας αυτός είναι διαφορετικός από τους αγώνες που είχαν χειραγωγηθεί».

Και μετά από όλα αυτά…Ως δια μαγείας…Η αλήθεια έλαμψε και μάλιστα σε ανύποπτο χρόνο και σε χρόνο dt….

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ- FOOTBALL LEAGUE 2 ΟΠΑΠ απήλλαξε την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, την ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και τους Α. ΤΟΛΙΟ (τερματόφυλακα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ), & Κ. ΓΙΩΤΑ (Αμυντικός της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ) από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 20-4-2012 μεταξύ των ομάδων  ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ)».

Η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ έκρινε ότι οι για τις δύο ομάδες δεν υπάρχει κανένα κατηγορητήριο, συνεπώς αμφότερα τα σωματεία κρίνονται αθώα.

Πω, πω τι λες τώρα; Και τότε γιατί τόσος χαμός σχεδόν για 15 μέρες και όλα ήταν στον αέρα; Για κάτι που δεν έγινε ποτέ;

Δεν με ενδιαφέρει ειλικρινά αν ήταν ή όχι χειραγωγημένος, ύποπτος, πολύ ύποπτος, στο κόκκινο, άκρως χειραγωγημένος ή όπως αλλιώς πείτε το, ο συγκεκριμένος αγώνας άλλωστε έχουμε τοοοοοοοοοόσα πολλά πιο ενδιαφέροντα πράγματα να ασχοληθούμε ακόμα και αν το θέμα είναι σοβαρό. Άλλωστε ούτε το έχω δει , ούτε έχω εικόνα και ούτε είναι και δική μου δουλειά να αποφασίσω κάτι . Προσωπικά πιστεύω ότι ή κάτι είναι στημένο ή όχι. Ούτε μερικώς, ούτε πολύ ύποπτος ούτε λίγο…Ή είναι ή δε είναι…Όπου υπάρχει καπνός λένε ότι υπάρχει και φωτιά.. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο όμως και αυτό είναι σχετικό…Δεν μένουμε εκεί…

Αλλά για κάτι που έχουν βγει και μιλήσει ο Γ.Γ Αθλητισμού και η ΟΥΕΦΑ , επώνυμα και μετά κλείνει σαν να μην άνοιξε ποτέ και μάλιστα χωρίς κατηγορητήριο ε, τότε λες…  «Αγαπούλα , την κουκούλα» …Σκέπασέ το, να ξεμπερδεύουμε και Ο.Χ (Ολοι Χαρούμενοι).

Τουλάχιστον ψάξε το για τα μάτια του κόσμου ή μην βγεις να πεις τίποτα να μην μείνει και η στάμπα…Η ρετσινιά..

Πολύ κακό για το τίποτα αλλά τι να λέμε τώρα, εδώ υπάρχουν ακόμα χιλιάδες σελίδες δικογραφίας από την περυσινή λαίλαπα των στημένων και τρελό υλικό που δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί ακόμα από τα περίφημα στημένα εδώ θα κολλήσουμε; Εκτός και αν πιστεύει ακόμα κανείς ότι επειδή ο Μπέος, ο Τσακογιάννης και ο Ψωμιάδης είναι στην φυλακή όλα λύθηκαν δια μαγείας και καθάρισαν τα πάντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο…Δεν ξέρω αλλά ποιος βάζει το χέρι του στην φωτιά…Το ίδιο έλεγαν και στην Ιταλία και είδατε τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες…

Οκ, βγήκε η απόφαση γρήγορα και χωρίς να… βραχεί κανείς, οκ διευκολύνονται οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα πλεϊ οφ και μέρες τώρα ζούσαν με την αγωνία και την αβεβαιότητα, οκ θα γίνει η κλήρωση και θα ξεκινήσουν επιτέλους οι αγώνες, οκ θα πάρουν οι ομάδες τα λεφτά του ΟΠΑΠ που είχαν «κλειδώσει» εν αναμονή της απόφασης, αλλά  έτσι και μπαμ μπαμ δεν θα τα κανόνιζε ούτε ο…  Τσάκ Νόρις.

Και είναι μετά να μην στείλεις μακροσκελή επιστολή στην UEFA όπως έκανε ο πρόεδρος της Καλλιθέας, Νίκος Σαλευρής, ζητώντας να βρεθούν οι συκοφάντες που χαρακτήρισαν ως στημένο το Ηρακλής Ψαχνών-Καλλιθέας.

Ότι και να πεις θα είναι λίγο… Θα το βρουν οι ιστορικοί του μέλλοντος… Αν ασχολείται κανείς μέχρι τότε με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο που για ακόμα μία φορά ξεπέρασε τον εαυτό του…

Σας έχω πει ότι αν ασχολείσαι με αυτό, είτε από επαγγελματικό ενδιαφέρον είτε από διαστροφή, δεν πλήττεις ποτέ…

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook