“Σε λίγες μέρες η καρδιά μας θα «χτυπάει» μπασκετικά στην Βενεζουέλα”

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, το οποίο αναντίρρητα κεντρίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων στην χώρα μας, με την συμμετοχή για τρίτη σερί φορά της εθνικής μας ομάδας. Βέβαια τα φώτα σε λίγες μέρες θα στραφούν, και δικαίως, στην επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων, την Εθνική μας […]

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, το οποίο αναντίρρητα κεντρίζει το ενδιαφέρον των φιλάθλων στην χώρα μας, με την συμμετοχή για τρίτη σερί φορά της εθνικής μας ομάδας.

Βέβαια τα φώτα σε λίγες μέρες θα στραφούν, και δικαίως, στην επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων φιλάθλων, την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ η οποία ξεκίνησε με φιλοδοξίες την μεγάλη προσπάθεια της για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου που θα ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Προολυμπιακό τουρνουά στην μακρινή Βενεζουέλα και συγκεκριμένα στο Καράκας στις 2 Ιουλίου και ευελπιστεί στις 8 του μήνα να πανηγυρίσει την πρόκρισή της στο μεγάλο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού.

Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός ανακοίνωσε τους “εκλεκτούς” του για τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποφάσισε να στηριχτεί στον περσινό κορμό αφού κλήθηκαν οι 10 παίκτες από την περσινή 12άδα.

Αντώνης Φώτσης, Γιάννης Μπουρούσης (Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο), Νίκος Ζήσης (Σιένα), Βασίλης Σπανούλης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης (Ολυμπιακός), Νικ Καλάθης, Κώστας Καϊμακόγλου, Ίαν Βουγιούκας (Παναθηναϊκός), Κώστας Βασιλειάδης, Δημήτρης Μαυροειδής (Μπιλμπάο), Μάικ Μπράμος (Γκραν Κανάρια) είναι αυτοί που θα προσπαθήσουν να στείλουν την “γαλανόλευκη” στα παρκέ του Λονδίνου.

Ο “Big Sofo”, Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι Τελ Αβίβ) και ο Κώστας Κουφός (Ντένβερ Νάγκετς) δεν θα συμμετέχουν στην προετοιμασία καθώς βρίσκονται στο στάδιο αποθεραπείας μετά από τραυματισμό. Απόντας βέβαια είναι και ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έχει αποσυρθεί από την Εθνική και πρόκειται για μία μέγιστη απώλεια. Εκτός και ο Στράτος Περπέρογλου όπως έκρινε ο Ηλίας Ζούρος.

Εν συγκρίσει με την περυσινή ομάδα δεν επιλέχτηκε (εκτός από τον τραυματία Κουφό) κι ο Βασίλης Ξανθόπουλος. Τα νέα πρόσωπα, σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης, ο Βαγγέλης Μάντζαρης κι ο Ίαν Βουγιούκας,

Να θυμίσουμε ότι η Εθνική μας ομάδα κατέλαβε την έκτη θέση του περυσινού Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας (2011) ενώ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου το 2008 είχε πάρει την πέμπτη θέση.

Στον προκριματικό γύρο οι 12 ομάδες χωρίζονται σε τέσσερις όμιλους των τριών, ενώ την πρόκριση για τα προημιτελικά (νοκ-άουτ) θα πάρουν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Οι νικητές των δύο ημιτελικών προκρίνονται αυτομάτως στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ του Λονδίνου (28/7-12/8), ενώ το τελευταίο “εισιτήριο” θα πάρει η ομάδα που θα βγει “ζωντανή” από τον “μικρό τελικό”.

 Απευθείας έχουν προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι: Μεγάλη Βρετανία (“οικοδέσποινα” Ολυμπιακών), ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια 2010), Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Γαλλία, Ισπανία και Τυνησία (προκρίθηκαν μέσα από τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα της FIBA).

 

  • Οι τέσσερις όμιλοι του Προολυμπιακού:

 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ, Πουέρτο Ρίκο, Ιορδανία

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ: Λιθουανία, Βενεζουέλα, Νιγηρία

 

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ: Ρωσία, Δομινικανή Δημοκρατία, Κορέα

 

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ: ΠΓΔΜ, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα

 

  •  Το πρόγραμμα του Προολυμπιακού:

 

2-4 Ιουλίου: Προκριματικός Γύρος

 

5 Ιουλίου: ΡΕΠΟ

 

6 Ιουλίου: Προημιτελική Φάση

 

7 Ιουλίου: Ημιτελική Φάση

8 Ιουλίου: Τελική Φάση

Η πρώτη συγκέντρωση των διεθνών  πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου.

Η καρδιά των Ελλήνων φιλάθλων μπορεί να χτυπάει τώρα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας όμως σε λίγες μέρες θα χτυπήσει μπασκετικά στα παρκέ της Βενεζουέλας και ελπίζουμε μετά και σε αυτά του Λονδίνου…Έχουμε όλα τα φόντα για διάκριση αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο..

Αρκεί να προκριθούμε και μετά ας απολαύσουμε την συμμετοχή μας στον μεγάλο αθλητικό γεγονός της χρονιάς και ότι έρθει καλώς να έρθει….

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook