H βλακεία είναι αήττητη

Ο Μανώλης Θέμελης γράφει στο Βlog του στο athleticradio.gr για τον αγώνα ΟΦΗ – Παναθηναϊκός και την στιγμή που μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.

Η αλήθεια είναι ότι μία κακή στιγμή και ένας μπορεί να τα τινάξει όλα στον αέρα. Ο ΟΦΗ φέτος δεν είχε μπλεξίματα με την πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ. Οι εκκλήσεις των ανθρώπων του είχαν πιάσει τόπο αφού δεν υπάρχει ούτε ευρώ για ξόδεμα.

Στα μέχρι τώρα εντός έδρας ματς δεν είχε γίνει το παραμικρό. Όμως στο ματς με τον Παναθηναϊκό  δεν έγινε το ίδιο.

Το έχουμε ξαναπεί ότι το «καπνογόνο δεν είναι έγκλημα» αλλά αφού η διοργανώτρια αρχή το απαγορεύει, τότε θα πρέπει κάποιοι να συμμορφωθούνε. Δεν λέω και μένα μου αρέσει να βλέπω την εντυπωσιακή εικόνα στην Θύρα των φανατικών του ΟΦΗ και όχι μόνο, όταν μπαίνουν οι ομάδες αλλά αυτό δεν αναιρεί τα όσα προανέφερα. Αφού απαγορεύεται και επισύρει τιμωρία τότε ας μείνουν μακριά. Άλλωστε οι φίλαθλοι είναι τόσο ευρηματικοί που θα μπορούσαν να βρουν και άλλο τρόπο να κάνουν ποιο εντυπωσιακή την είσοδο των ομάδων. Αν έβλεπαν το Ρίβερ Πλεϊτ – Μπόκα την περασμένη Κυριακή στην NOVA ίσως καταλάβαιναν τι εννοώ.

Για τα χαρτάκια που έπεσαν οκ δεν υπάρχει θέμα, πάντα έπεφταν και θα πέφτουν χαρτάκια στους αγώνες, οι τηλεφωνικοί κατάλογοι να ναι καλά. Όμως ο «στρατηγός άνεμος», που έλεγε και μία ψυχή, ευθύνεται που δεν μπορούσαν να απομακρυνθούν από τον αγωνιστικό χώρο και άργησε το ματς κατά 10 λεπτά.

Από κει και πέρα, δεν λέω ωραία η ατμόσφαιρα και δεν μου αρέσει να γλύφω οπαδούς, να χαϊδεύω αυτιά και να ωραιοποιώ καταστάσεις.

Όμως ήρθε ο ΕΝΑΣ και τα αμαύρωσε όλα. Στο ζωντανό πλάνο δύσκολα το διέκρινες. Τα ριπλέϊ της ΝΟΒΑ είναι τέτοια που προστατεύουν το «προϊόν» και το «ποδοσφαιρικό υπερθέαμα» και δεν φάνηκε στην μετάδοση ξεκάθαρα.

Όμως μετά το ματς οι καταγγελίες του Μαυρία για .. φάπα που δέχθηκε από έναν οπαδό στα αμπονέ, επαληθεύτηκαν από τα ριπλέϊ που αναζητήθηκαν για να φανεί του λόγου το αληθές. Απαράδεκτη ενέργεια. Δεν γενικεύω ότι φταίνε όλοι οι φίλαθλοι του ΟΦΗ γι΄αυτό.

Όμως θα την πληρώσει ο ΟΦΗ. Γιατί ένας ξέφυγε. Το έχουμε ξαναδεί το έργο και με χειρότερο τρόπο, βλέπε Βεζυρίδης στα Γιάννενα ή το ματς με τον Αγροτικό Αστέρα στο Ηράκλειο και άλλα πολλά στα ελληνικά γήπεδα που είναι «μπάτε σκύλοι αλέστε» .

Όμως κάποια στιγμή αυτά θα πρέπει να εξαφανιστούν από τα γήπεδα. Θα μου πείτε είδατε τι έγινε και στην Αγγλία σε ματς της Λιντς πρόσφατα. Εκεί όμως τηρούνται οι νόμοι και αυτός , σας διαβεβαιώνω δεν θα ξαναπατήσει στο γήπεδο.

Ενώ ο μάγκας, την άλλη Κυριακή ενδεχομένως να είναι και πάλι μέσα. Κρίμα για την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του ΟΦΗ. ΟΚ, η βλακεία είναι αήττητη αλλά θα πρέπει και η αστυνομία να κάνει κάτι κάποια στιγμή. Δεν μπορεί να μην τον είδε κανείς.

Υπάρχει και το βίντεο. Αλλά τι λέμε τώρα, εδώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τι θα γίνει με αυτούς που έδειραν τον Μπάγεβιτς πριν από λίγα χρόνια σε ματς της ΑΕΚ, με τον έναν θα ασχολιόμαστε;

Άλλωστε η αστυνομία έχει πιο σοβαρά πράγματα να κάνει. Όπως ανέβαλλε το ματς που ήταν να γίνει στις 28 Οκτωβρίου για να μπορέσει να το αστυνομεύσει την επόμενη.

Ελλάς το Μεγαλείο σου. Είναι κρίμα πάντως ο ΕΝΑΣ, όπως και να τον χαρακτηρίσει κάποιος, πάντως όχι φίλαθλος, να προσπαθεί να χαλάσει την ωραία εικόνα που τόσες χιλιάδες δημιούργησαν. Η τιμωρία είναι αναπόφευκτη αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Και δεν αξίζει σε μία ομάδα που δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα φέτος.

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook