Νικητής το μπάσκετ

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την ματσάρα Ηράκλειο – ΟΦΗ που είχε την τύχη να παρακολουθήσει στο Λίντο το περασμένο Σάββατο.

Τι ματσάρα Θεέ μου! Το περασμένο Σάββατο στο Λίντο δεν κέρδισε το «Ηράκλειο». Ούτε θα κέρδιζε ο ΟΦΗ. Κέρδισε το μπάσκετ. Νικητές είμαστε ΟΛΟΙ όσοι βρεθήκαμε εκεί και απολαύσαμε ένα ματς που έσπασε καρδιές.

Συναρπαστική εξέλιξη,  ανατροπές, μεγάλες προσωπικές εμφανίσεις, συγκινήσεις, πάθος, εκπληκτική ατμόσφαιρα και ότι ζητάει η μπασκετική όρεξη του καθενός περιελάμβανε το μενού.

Ένα πρώτο ημίχρονο που δύσκολα θα ξεχαστεί αφού οι δύο ομάδες έβλεπαν το καλάθι σαν… βαρέλι με το 45-48 να είναι και λίγο. Στην επανάληψη έπεσε λίγο ο ρυθμός όμως και πάλι το φινάλε ήταν βγαλμένο από τα πιο ευφάνταστα σενάρια του Χίτσκοκ.

Το ματς πήγε στην παράταση με τρίποντο με την κόρνα του Τσερκιτζόγλου και εκεί το Ηράκλειο πήρε την νίκη.

Αλλά είπαμε νικητής αναδείχθηκε το μπάσκετ. Μακάρι ο κόσμος που βρέθηκε στο Λίντο να εξακολουθήσει να πηγαίνει στα ματς. Άλλωστε δεν υπήρχε περίπτωση να μην πέρασε καλά ακόμα και ο πιο δύσκολος φίλαθλος.

Το Ηράκλειο έδειξε ότι έχει δύο ομάδες που αν μη τι άλλο παλεύουν μέχρις εσχάτων για το τελικό αποτέλεσμα. Μέχρι της τελευταίας ρανίδας που λέμε…

Στο τέλος του αγώνα ο προβληματισμός στο στρατόπεδο του ΟΦΗ ήταν έντονος. Και πώς να μην είναι με 1 νίκη στα 9 ματς; Ο κόσμος του είχε συγκλονιστική παρουσία και ευχή όλων είναι να δημιουργεί τέτοια ατμόσφαιρα και στο ΒΑΚ.

Στον αντίποδα το «Ηράκλειο» πήρε το τρίτο ροζ φύλλο αγώνα στο πρωτάθλημα της Α2 και αναπνέει καλύτερα. Και πώς να χάσει άλλωστε με τέτοιον Πέλκιτς; 36 πόντους έγραψε το κοντέρ και όλοι έτριβαν τα μάτια τους!

Τώρα χρειάζεται προσοχή και στις δύο ομάδες για το πώς θα διαχειριστούν το αποτέλεσμα του ματς. Δεν έχει κριθεί ακόμα αν και αυτό το παιχνίδι ήταν σημαντικό για αμφότερες τις ομάδες.

Σημασία έχει ότι το μπάσκετ της πόλης μας διαφημίστηκε και όσοι είδαν το ματς δεν θα το ξεχάσουν ΠΟΤΕ.

Εμείς σας τα λέγαμε και πριν από λίγες μέρες. Βλέπετε και μπάσκετ και δεν θα χάσετε…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook