Νίκες μαγκιάς…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τις Κρητικές ομάδες που με κατάθεση ψυχής πήραν σημαντικές νίκες το Σαββατοκύριακο.

Υπάρχουν νίκες και ΝΙΚΕΣ. Νίκες που δίνουν τρεις μόνο βαθμούς στο ποδόσφαιρο και δύο στο μπάσκετ, όμως σημαίνουν πολύ περισσότερα για τις ομάδες που τις πετυχαίνουν.

Τέτοιες νίκες που είναι κάτι παραπάνω από μία νίκη πέτυχαν πέντε Κρητικές ομάδες το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Κατ΄ αρχήν ο ΟΦΗ επικράτησε με 2-0 του Αστέρα Τρίπολης για την 15η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Έκλεισε έτσι ιδανικά τον πρώτο γύρο και θα κάνει Γιορτές χωρίς γκρίνια και εσωστρέφεια. Νίκη που την είχε ανάγκη και την πήρε κόντρα σε μία από τις καλύτερες ομάδας του πρωταθλήματος. Με απουσίες, χωρίς τον Σίσιτς, κόντρα στα προβλήματα και στα έξω αγωνιστικά θέματα που προέκυψαν τις τελευταίες μέρες, με λίγο κόσμο στο πλευρό του ο ΟΦΗ πήρε αυτό που ήθελε την κατάλληλη χρονική περίοδο. Νίκη οξυγόνο και στο φουλ η αυτοπεποίθηση για την δύσκολη συνέχεια…

Εν, συνεχεία ο Εργοτέλης στην Φούτμπολ Λιγκ. Νίκησε με ανατροπή με 1-2 την Αναγέννηση Επανωμής και έπιασε κορυφή. Έδειξε το μέταλλο της ομάδας που είναι φτιαγμένη για άνοδο κόντρα σε μία ομάδα που ναι μεν είναι χαμηλά στην βαθμολογία όμως καίγονταν για την νίκη. Μολονότι ο παλιός φίλος Ογκουνσότο στο φινάλε παραλίγο να κάνει την ζημιά, ο Εργοτέλης επέστρεψε στις νίκες και πήρε ένα διπλό ανόδου μετά το στραπάτσο των Σερρών. Και χωρίς τον Ζαχόρα που είχε σκοράρει το 50% των φετινών του γκολ….

Νίκη με μαγκιά και πάθος πήρε και ο Α.Ο.Χανιά στην Φούτμπολ Λιγκ 2. Επικράτησε με 1-0 του Αχαρναϊκού με γκολ στο τέλος στο… ανεπιθύμητο γι΄αυτόν Εθνικό Στάδιο Χανιών και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα για την δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Στο Περιφερειακό πρωτάθλημα και τον 10ο όμιλο, μέγας μάγκας αποδείχθηκε ο ΠΟΑ που στις καθυστερήσεις «άλωσε» τα Χανιά πετυχαίνοντας μία νίκη ανόδου με 1-2 κόντρα στον φιλόδοξο Κισσαμικό. Έτσι αύξησε την διαφορά του από τους διώκτες του και… ρέφαρε την ήττα – σοκ της περασμένης αγωνιστικής από τον Ερμή Ζωνιανών δείχνοντας ότι παραμένει το αφεντικό του ομίλου.

Τέλος, στην Α1 μπάσκετ ο ΑΓΟΡεθύμνου πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη με 61-66 επί του μέχρι πρότινος ισόβαθμού του Ικαρου Καλλιθέας. Διπλό που τον διατηρεί ψηλά στην βαθμολογία. Η Κρητική ομάδα έφτασε τις 6 νίκες σε 10 ματς και πήρε το… σκαλπ μίας ομάδας που στην έδρα της νίκησε κοτζάμ Παναθηναϊκό…

Νίκες μαγκιάς λοιπόν για ΟΦΗ. Εργοτέλη. Α.Ο.Χ, ΠΟΑ και ΑΓΟΡ . Νίκες που σημαίνουν κάτι παραπάνω από μία απλή νίκη δίνοντας ώθηση και αυτοπεποίθηση για την συνέχεια που σίγουρα δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα …

Απάντηση

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook