Ο Πλατανιάς αποδείχθηκε.. “Ο τελευταίος των.. μη ικανών”

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το.. Πογκρόμ που έγινε στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στις αλλαγές της ΕΠΟ και τα διπλά ματς.

Πριν από λίγες  ημέρες από αυτό εδώ το βήμα αναρωτιόμασταν: Μονοί ή οι διπλοί οι αγώνες Κυπέλλου; 

Ο προβληματισμός μας αναφερόταν στην ξαφνική αλλαγή του συστήματος  διεξαγωγής του θεσμού αφού από την τρίτη φάση, που μπήκαν οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ, θα αντιμετώπιζαν τις ομάδες των πιο κάτω εθνικών κατηγοριών σε διπλά ματς. Μάλιστα είχαμε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της μη αλλαγής και ότι αυτό θα αφαιρούσε κάτι από τον χαρακτήρα και το απρόβλεπτο της διοργάνωσης.

Φυσικά παραμένουμε σταθεροί στην άποψή μας μόνο που αποδείχθηκε στην πράξη ότι όσες αλλαγές και να γίνουν ένα είναι το συμπέρασμα. Η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων της Σούπερ Λιγκ και των ομάδων των πιο κάτω κατηγοριών έχει μειωθεί σημαντικά, για να μην πούμε εξαλειφθεί.

Προς επίρρωση αυτού και όπως…  λένε και τα χαρτιά μου που έλεγε και ο Δημήτρης Τσοβόλας πριν από χρόνια φαίνεται και από τα αποτελέσματα της 3ης φάσης του Κυπέλλου, που επαναλαμβάνουμε ήταν σε διπλά μας. Φαντάσου δηλαδή να ήταν σε μονά…

Την αρχή έκανε ο Πανιώνιος που αποκλείστηκε από τον «Φονέα των Γιγάντων» Φωστήρα, ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ 2 παρακαλώ. Ακολούθησε η χιλιοταλαιπωρημένη ΑΕΚ που έμεινε εκτός συνέχειας από την Καβάλα. Τώρα θα μου πείτε το Κύπελλο της έλειπε; Και όμως είναι ένας αποκλεισμός που είναι μία ακόμη μαχαιριά στο σχεδόν πεθαμένο κορμί της.

Ακολούθησε η ομάδα της πόλης μας, ο ΟΦΗ που τέθηκε νοκ άουτ από τον Απόλλωνα Σμύρνης στην παράταση. ΟΚ ο Απόλλων είναι πρωτοπόρος στην Φούτμπολ Λιγκ όμως δεν παύει να είναι ένας ταπεινωτικός αποκλεισμός που δεν τιμάει κανένα.  Τα λέγαμε όλη την βδομάδα από το μικρόφωνο του Athletic Radio 104,2 για το πόσο επικίνδυνο είναι το ματς όμως μάλλον μόνο εμείς τα ακούγαμε και ο ΟΦΗ βρέθηκε τελικά στο… καναβάτσο.

Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνει και ο Ατρόμητος που δέχθηκε γκολ στο φινάλε του αγώνα από τον Ολυμπιακό Βόλου και έμεινε και αυτός εκτός αν και τα δύο προηγούμενα χρόνια έπαιξε στον Τελικό. Και παραιτήθηκε και ο Μπάγεβιτς….

Και ο  πέμπτος της παρέας ήταν ο Αρης που την πάτησε από την Καλλιθέα.

Στο… τσακ και στα πέναλτι την γλίτωσε η Ξάνθη κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου.

Όμως ακόμα και έτσι σχεδόν το 1/3 των ομάδων της Σούπερ Λιγκ έμεινε εκτός συνέχειας από την τρίτη κιόλας φάση και σε διπλά ματς.

Τελικά κόντρα στις αλλαγές της ΕΠΟ έγινε.. πογκρόμ φέτος. Μακελειό πραγματικό με θύματα της ομάδες της μεγαλύτερης εθνικής κατηγορίας.  

Συνοπτικά στην 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκαν 11 ομάδες από την Super League (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός, Κέρκυρα, Πλατανιάς, Βέροια, Skoda Ξάνθη, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρας Τρίπολης).

Τέσσερις από την Football League (Καλλιθέα, Καβάλα, Απόλλων Σμύρνης, Ολυμπιακός Βόλου) και μια από την Football League 2 (Φωστήρας).

Η 4η φάση θα ξεκινήσει στις 9 Ιανουαρίου 2013 (διπλοί αγώνες) και τα ζευγάρια είναι:

Καλλιθέα-ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός-Κέρκυρα, Ολυμπιακός-Καβάλα, Παναθηναϊκός-Πλατανιάς, Βέροια-Skoda Ξάνθη, Απόλλων Σμύρνης-Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα-Φωστήρας και Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Τρίπολης.

Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Αυτό είναι κλισέ από τα λίγα και επιβεβαιώνεται στην πράξη.

Το ερώτημα πλέον αλλάζει.  Ήταν εκπλήξεις ή όχι. Ο μικρός γιγαντώθηκε ή ο μεγάλος μίκρυνε; Μάλλον η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση αν και γενικά το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην χώρα μας έχει πέσει αισθητά.

Και φαίνεται και από τα άδεια γήπεδα. ΟΚ είναι Χριστούγεννα, είναι Κύπελλο, κάνει κρύο, δεν έχει λεφτά ο κόσμος… όμως το ενδιαφέρον όλο ένα και πέφτει.

Όσον αφορά την Κρήτη, μόνο ο Πλατανιάς απέμεινε. Αποδείχθηκε…«Ο Τελευταίος των μη ικανών». Αποκλείσθηκαν ο ΟΦΗ, ο Εργοτέλης, που είχε έναν οδυνηρό αποκλεισμό από τον Αιγινιακό αλλά και οι Ρούβας , Επισκοπή και Α.Ο.Χανιά.

Για να δούμε θα κρατήσει ψηλά την σημαία.. της Κρήτης και στην συνέχεια της διοργάνωσης ή ο Παναθηναϊκός της εσωστρέφειας και των προβλημάτων θα πάρει ρεβάνς για την ήττα του στο πρωτάθλημα;

Ίδωμεν. Μέχρι τότε…. Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook