Αν περιμένεις τον Γενάρη για το χτίσιμο τότε..”Το χάσαμε το κορμί πατριώτη”

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που και φέτος παρά την κρίση πολλά θα γραφτούν όμως λίγα θα γίνουν.

Στην Ελλάδα είμαστε μονίμως σε προεκλογική αλλά και μεταγραφική περίοδο. Το έχει το DNA μας. Με το που τελειώσει η εκλογική διαδικασία αρχίζουμε τα σενάρια για τις άλλες εκλογές.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις μεταγραφές. Μόλις ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος αμέσως πάμε στην επόμενη. Ή μάλλον πηγαίναμε αφού τα τελευταία χρόνια με την οικονομική κρίση και τις μη αδειοδοτήσεις αρκετών ομάδων ακόμα και αυτή η σταθερά τείνει στο να αλλάξει.

Τώρα δεν υπάρχει χρήμα για ξόδεμα και η περίοδος των παχιών αγελάδων έχει περάσει ανεπιστρεπτί.  Τώρα μόνο τα βασικά, χωρίς σπατάλες, υπερβολές και εντυπωσιασμό.

Μόνο ουσία και… κελεπούρια. Ειδικά η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου είναι η κατ΄ εξοχήν περίοδος για να βρεις τα κατάλληλα.. λαβράκια.

Ότι πάντως και να γίνεται ή να γίνονταν ένα είναι το σίγουρο: Tον Γενάρη δεν χτίζεις ομάδες και δεν διαμορφώνεις ρόστερ απλά κάνεις τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις για να διαμορφώσεις κατάλληλα την ομάδα.

Βλέπεις τα κενά σου και τα καλύπτεις. Κάνεις τις λεγόμενες διορθωτικές κινήσεις. Με λίγα λόγια μπαλώνεις τρύπες. Βλέπεις τι σου κάνει και το παίρνεις. Βλέπεις τι δεν σου κάνει και το διώχνεις. Φύγε συ, έλα συ…

Αν περιμένεις τον Γενάρη για να αρχίσεις από την αρχή το χτίσιμο τότε.. «Το χάσαμε το κορμί πατριώτη».

Με αυτήν την λογική θα πρέπει να κινούνται όλες οι ομάδες παγκοσμίως και να πορεύονται. Όποιος πάει να αλλάξει την πεπατημένη… την πάτησε…

Για να δούμε και φέτος πόσα ονόματα θα γραφτούν και πόσα θα γίνουν πραγματικότητα.

Συνήθως το «Ράδιο Αρβύλα» πάει σύννεφο…Τώρα που δεν υπάρχει και χρήμα στην συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων…Άστα, να πάνε!

Ήδη έχει ξεκινήσει η παρέλαση των ονομάτων και ότι κάτσει. Στο τέλος όμως ξυρίζουν τον γαμπρό και ο νοών.. νοείτο!

Το λέμε και το ξανά λέμε αν δεν πέσει η τζίφρα δεν υπάρχει μεταγραφή. Μεταγραφές στο.. μιλητό έχουν γίνει άπειρες. Είναι το μόνο εύκολο.

Και στην χώρα μας από… «μπλα μπλα» άλλο τίποτα. Φέτος όμως ακόμα και αυτό έχει περιοριστεί αισθητά.

Όταν δεν έχεις μαντίλι να κλάψεις.. αλήθεια τι τα ψάχνεις τα ραπανάκια για την όρεξη;

Ώρα για μεταγραφές και βάλτε τώρα που γυρίζει…Ώρα για να καλύψεις τα κενά σου και όχι για χτίσιμο!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook