“Φύγε συ, έλα συ”..

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την… “προπονητοφαγία” που είναι το αγαπημένο σπορ των ομάδων της Σούπερ Λιγκ και φέτος.

Αλήθεια τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Ή μάλλον τι έχουν οι έρμοι και δεν μπορούν να στεριώσουν σε μία ομάδα για πολύ καιρό;

Στου δρόμου τα μισά είμαστε στην Σούπερ Λιγκ ( συν μία αγωνιστική) και ήδη παραπάνω από τις μισές ομάδες έχουν αλλάξει τουλάχιστον ένα προπονητή από τον περασμένο Αύγουστο που ξεκίνησε το πρωτάθλημα. Και έχουμε και πολλές αγωνιστικές ακόμα…

Θα μου πείτε πρωτότυπο, ε; Κάθε χρόνο και ένα νέο ρεκόρ. Οι προπονητές αλλάζουν όχι σαν τα πουκάμισα.. αλλά σαν τα εσώρουχα πλέον…

Και που να δείτε τι πανικός γίνεται στις πιο κάτω κατηγορίες. Και ειδικά στην Φούτμπολ Λιγκ όπου είναι και 21 ομάδες…

Και φέτος ελάχιστες ομάδες, η μειοψηφία είναι αλήθεια, που δεν έχει προβεί σε αλλαγή προπονητή.

Από τις 16 ομάδες της Σούπερ Λιγκ, μόνο ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Λεβαδειακός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πανιώνιος και η Κέρκυρα έχουν μείνει με τον ίδιο καπετάνιο από την αρχή του πρωταθλήματος.

Και οι περισσότερες από αυτές πήραν προπονητή το καλοκαίρι ενώ για κάποιους η καρέκλα τρίζει.. επικίνδυνα. Φαγώματος συνέχεια… Κeep.. Eating…

Άλλωστε σε αυτό το επάγγελμα βρίσκει καθημερινά εφαρμογή το ουδείς αναντικατάστατος. Το μοναστήρι να είναι καλά που λένε.

Μπορεί στο Δημόσιο να ακούμε για άρση της μονιμότητας, όμως στο επάγγελμα του προπονητή αν ξεπεράσεις τον ένα χρόνο σε πάγκο Ελληνικής ομάδας τότε είσαι..προνομιούχος.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μία ομάδα αλλάζει προπονητή. Κάποιες το έχουν κάνει σύστημα. Άλλες από συνήθεια. Παίζει ρόλο η περίφημη.. χημεία που έχει ο εκάστοτε κόουτς με τους παίκτες και την ομάδα.

Πολλά και διάφορα που οδηγούν στο να φαίνεται το παράδειγμα του… Γκι Ρου όνειρο απατηλό. Μόνο ο Νίκος Δεδελετάκης αντέχει ακόμα, 34 χρόνια στον πάγκο της Αναγέννησης Ιεράπετρας και συνεχίζει και να είναι πάντα καλά.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν μυστικά ή μαγικά ραβδάκια όμως σίγουρα αν κάτι δεν πάει καλά ο πρώτος που πληρώνει… το μάρμαρο είναι ο προπονητής. Κάποιοι ( βλέπε Αναστόπουλος από ΟΦΗ)  φεύγουν και μόνοι τους…

Στην Ελλάδα όμως ξεφεύγουμε. Και λέμε συνεχώς ότι τα έχουμε δει όλα, όμως κάθε φορά διαψευδόμαστε.

Εδώ η Ξάνθη ξανά πήρε τον Ουζουνίδη που είχε διώξει για να πάρει τον Κωστένογλου. Άβυσσος…

Πως το έλεγε ο αείμνηστος Μπονάτσος στο γνωστό τηλεπαιγνίδι… «Φύγε εσύ..έλα εσύ».

Εννέα ομάδες από τις 16 της Σούπερ Λιγκ έχουν αλλάξει προπονητές. Ο αριθμός αυτός μάλιστα φέρνει το ελληνικό πρωτάθλημα στην πρώτη θέση σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές λίγκες ξεπερνώντας στο νήμα την Τουρκία και το Βέλγιο.

Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στους προπονητές τους δείχνουν σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία,  Γαλλία και Πορτογαλία. Φλώροι… Μόνο στο “Ελλάντα”  άλλωστε ξέρουν από μπάλα..

Αλλά τι συγκρίνουμε, τώρα. Απλά αφιερώνουμε το τραγούδι του Πάριου στην Σούπερ Λιγκ.. «Ποιος να συγκριθεί μαζί σου…»…

Και η.. προπονητοφαγία συνεχίζεται… «To Be Continued» που λένε και στο σινεμά…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook