Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την ξεχωριστή προετοιμασία του Μάριο Ματαλόν για τα ματς του ΟΦΗ μέσω e- mail και τηλεφώνου και το αποτέλεσμα που δικαιώνει τον ίδιο και την ομάδα του.

Η ρομαντική κομεντί αμερικανικής παραγωγής 1998 με τους Τομ Χανκς και Μεγκ Ραϊαν: “Yοu ‘ve got mail” ή ελληνιστί “Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας”, μας ήρθε στο μυαλό κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο ΒΑΚ μετά τον αγώνα ΟΦΗ – Ερμής Λαγκαδά.

Η Κρητική ομάδα πήρε μία νίκη – ανάσα με 86-82 στην προσπάθεια που κάνει να φύγει από την διακεκαυμένη ζώνη του πρωταθλήματος της Α2 και να σώσει την κατηγορία.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την λήξη του αγώνα των δύο τεχνικών λοιπόν, ο προπονητής του ΟΦΗ, Φώτης Τακιανός,  και αφού είχε κάνει μία δραματική έκκληση για βοήθεια στο σωματείο από όλους τους φορείς του Ηρακλείου, αναφερόμενος στην απόδοση του νεοφερμένου στην Κρητική ομάδα Μάριου Ματαλόν είπε το εξής φοβερό:

«Ο Ματαλόν κάνει μισή προπόνηση την βδομάδα μαζί μας και προπονείται στην Θεσσαλονίκη μέσω e- mail και τηλεφώνου πριν αγωνιστεί για να μάθει τα συστήματά μας»!!

Προπόνηση αλά… Linguaphone και τηλεφωνικώς. Το μάθαμε και αυτό λοιπόν.

Ως γνωστόν, ο Μάριος Ματαλόν ζει στην Θεσσαλονίκη και για επαγγελματικούς αλλά κυρίως ανθρώπινους λόγους, μετά την ασθένεια του πατέρα του, δεν μπορεί να βρίσκεται κάθε μέρα στην πόλη μας όπως θα συνέβαινε φυσιολογικά.

Έτσι προπονείται στην Θεσσαλονίκη και μαθαίνει δια.. αλληλογραφίας το τι και πώς πρέπει να κάνει για να νοιώθει μέλος της ομάδας.

Άλλωστε έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Φώτη Τακιανό και ξέρει την πλειοψηφία των παικτών της Κρητικής ομάδας και αυτός ήταν και ο λόγος που το.. ψηστήρι τους έπιασε τόπο και φοράει την φανέλα του ΟΦΗ.

Ο Ματαλόν είχε καθοριστική συμμετοχή στο ματς με τον Ερμή Λαγκαδά, αφού από το δεύτερο δεκάλεπτο που μπήκε άλλαξε τον ρου της αναμέτρησης.

12 πόντοι με καλά ποσοστά και λίγες ενέργειες, 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 5 κερδισμένα φάουλ σε 27’ πρόλαβε να γράψει αλλά δεν είναι μόνο οι αριθμοί.

Είναι αυτός που αλλάζει την φυσιογνωμία της ομάδας, δίνει ρυθμό, παίζει άμυνα και οδηγεί τον ΟΦΗ σε νίκες που θα τον βοηθήσουν στην δύσκολη συνέχεια.

Φαίνεται να είναι αυτός που έλειπε από τον ΟΦΗ, των χιλίων προβλημάτων, και δεν έχει καμία σχέση με τον.. περαστικό Βουκαντίνοφ.

Θα επαναλάβω αυτό που είπα κατά την διάρκεια της μετάδοσης του αγώνα στον Athletic Radio 104,2: «Aν ο ΟΦΗ είχε τον Ματαλόν από την αρχή δεν θα είχε μόνο 3 νίκες σε 13 ματς».

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, όμως ένας καλός Ματαλόν έλειπε από τον ΟΦΗ και αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

Αυτό που δεν φαίνεται, είναι ότι δεν ακολουθεί την καθημερινότητα των συμπαικτών του στην ομάδα και προπονείται μέσω της.. τεχνολογίας.

Πάντως, ας γίνεται η προπόνηση μέσω e- mail και ας κερδίζει ο ΟΦΗ. Η παραμονή είναι δύσκολη υπόθεση και θα πρέπει να τσεκάρει συνεχώς τα ηλεκτρονικά του μηνύματα ο Ματαλόν από την Θεσσαλονίκη για να συμβάλει σε αυτήν…

Ανεξάρτητα από τον τρόπο μετράει το αποτέλεσμα. Και αυτό δικαιώνει και τον ίδιο αλλά και αυτούς που τον επέλεξαν μέχρι στιγμής…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook