Η πιο μεγάλη νίκη μέχρι την επόμενη

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την σπουδαιότητα της νίκης του Εργοτέλη κόντρα στον Παναιτωλικό και την στήριξη που χρειάζεται από ΟΛΟΥΣ για να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ

Ο Εργοτέλης πήρε την πιο σημαντική νίκη του, μέχρι τώρα, στον φετινό μαραθώνιο της Φούτμπολ Λιγκ, , επικρατώντας με 2-1 του Παναιτωλικό στο Παγκρήτιο, και παραμένει ζωντανός στο κυνήγι της ανόδου. 

Η νίκη ήταν σπουδαίας σημασίας για πολλούς και διάφορους λόγους…

Κατ΄αρχήν επέστρεψε στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις, και άφησε ως μία κακή ανάμνηση το ματς στον Βόλο με τον Ολυμπιακό.

Η νίκη του αυτή τον ξανά έφερε στην κορυφή, έστω και με συγκατοίκους τον Απόλλωνα Σμ. και την Νίκη Β. και πλέον το πρωτάθλημα πήρε φωτιά.

Ο αντίπαλος χθες ναι μεν ήταν ο Παναιτωλικός, όμως η παρουσία του πρώην τεχνικού των Κρητικών Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των περισσότερων και η νίκη αυτή ήταν μία απάντηση και ρεβάνς κάποιων σε αυτόν. Γι΄αυτό και κάποιοι την πανηγύρισαν περισσότερο. Το γεγονός οτι η ήττα αυτή ίσως οδηγήσει στην.. πόρτα της εξόδου τον Καβαλιώτη τεχνικό, κάνει την.. χαρά μετά την ρεβάνς ακόμα πιο έντονη.

Μένουν τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος και η Κρητική ομάδα παραμένει σε τροχιά ανόδου κόντρα σε όλους και σε όλα τα προβλήματα.

Η ηγετική εμφάνιση των Ρομάνο και Γκαντιάγκα αλλά και η άνοδος του Λαμπίν σε συνδυασμό με την σταθερή απόδοση κάποιων παικτών, κυρίως νεαρών, δίνουν στον Εργοτέλη τα εχέγγυα για ανάλογη πορεία και στην συνέχεια.

Βρίσκει λύσεις στο σκοράρισμα και εκτός από τον Ζαχόρα και παίρνει γκολ ακόμα και από το.. κεφάλι του Ρομάνο.

Ο Σίνισα Γκόγκιτς έχει φτιάξει μία ομάδα που πιστεύει και μπορεί την άνοδο αρκεί να αντέξει από το βάρος των προβλημάτων της και να μην λυγίσει από το ρόστερ που ναι μεν είναι καλό, όμως με τους πολλούς τραυματισμούς ενδεχομένως να ήθελε περισσότερο βάθος σε ένα τόσο μακρύ πρωτάθλημα.

Ο Εργοτέλης θέλει την στήριξη ΟΛΩΝ οικονομική και μη. Το έχει ανάγκη και κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν. Δεν πρέπει να μείνουν στα λόγια αλλά στις πράξεις. Άλλωστε οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται.

Η έδρα του μπορεί να είναι.. παγωμένη στο αχανές Παγκρήτιο όμως με 6 νίκες και μία ισοπαλία σε 8 ματς εντός έδρας ματς δείχνει οτι είναι η δύναμή του.

Νίκη ουσίας και σημασίας λοιπόν. Ο Εργοτέλης είναι εδώ και με τέτοιες εμφανίσεις και νίκες η άνοδος θα του κλείσει το μάτι.

Άνοδος που θα κάνει τον αείμνηστο Απόστολο Παπουτσάκη να χαμογελάει από κει ψηλά…

Τίποτα όμως δεν κρίθηκε και πλέον αναζητάει ακόμα μεγαλύτερες και σημαντικότερες νίκες.

Γιατί όπως είχε πει και ο μεγάλος Νίκος Γκάλης στον Ευρωμπάσκετ του 1987 μετά την νίκη επί της Ιταλίας στον προημιτελικό: “H νίκη αυτή είναι η πιο σημαντική μέχρι την επόμενη”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook