«Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ»…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον Πλατανιά που λίγες μέρες μετά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, έχασε με κάτω τα χέρια από τον Αστέρα Τρίπολης και μπήκε σε περιπέτειες στο πρωτάθλημα.

Τελικά ποιος είναι φέτος ο πραγματικός Πλατανιάς; Η Χανιώτικη ομάδα πριν από λίγες μέρες πανηγύρισε την νίκη επί του Παναθηναϊκού με 1-0 που σήμανε και την πρόκρισή της για πρώτη φορά στην οκτάδα του Κυπέλλου Ελλάδος.

Την Κυριακή όμως γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 3-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στα Περβόλια και πλέον τον ζώνουν τα φίδια επικίνδυνα.

Eντάξει, ο Παναθηναϊκός φέτος δεν είναι και κάνα μεγαθήριο και ο Αστέρας Τρίπολης είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα όμως μην τα ισοπεδώνουμε και όλα και την μία μέρα ακούμε για το «Θαύμα του Πλατανιά» και την άλλη για το έκτρωμα – Πλατανιάς.

Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη έχει να κερδίσει στο πρωτάθλημα από το ντεμπούτο του στο  ματς με τον Παναθηναϊκό, όταν και διαδέχθηκε τον Γιάννη Χατζηνικολάου, στις 25 Νοεμβρίου, όταν είχε επικρατήσει με 2-1 στα Περβόλια. .

Έκτοτε μετράει ένα σερί επτά αγωνιστικών χωρίς νίκη με απολογισμό 4 ήττες και 3 ισοπαλίες, χωρίς να έχει κερδίσει ακόμα στον 2013 και τον δεύτερο γύρο.

Και να σκεφτείτε ότι ο Πλατανιάς έκανε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα αλλά στην συνέχεια κατέρρευσε και αν συνεχίσει έτσι δύσκολα θα σώσει την κατηγορία.

Φαντάζομαι ότι οι αιτίες της αγωνιστικής του κατρακύλας θα έχουν αναζητηθεί από τους διοικούντες την Χανιώτικη ΠΑΕ.

Δεν είναι δυνατόν ο Πλατανιάς να δείχνει ένα τόσο εντυπωσιακό πρόσωπο στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και στο Κύπελλο να είναι στους «8» και στο πρωτάθλημα τους τελευταίους μήνες να έχει… κλατάρει.

Τα δύο πρόσωπα του Πλατανιά σίγουρα χρήζουν περισσότερης διερεύνησης.  Γιατί είναι κρίμα κάτι που ξεκίνησε τόσο καλά να τελειώσει με πόνο.

Σίγουρα το κλίμα δεν είναι καλό. Η ομάδα τον Γενάρη άλλαξε πολλά πρόσωπα στο ρόστερ της κάτι που δείχνει πανικό και είναι δύσκολο μία ομάδα, όπως έχουμε καταγράψει, να χτιστεί τον Γενάρη από την αρχή.

Και τα πειθαρχικά παραπτώματα πάνε και έρχονται από την αρχή της σεζόν, όμως ο Αγγελος Αναστασιάδης δεν καταλαβαίνει τίποτα και είναι αμείλικτος σε θέματα πειθαρχίας και ας είναι και εις βάρος της ομάδας όπως στην περίπτωση του Ουντότζι.

Τα ματς από δω και πέρα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για τον Πλατανιά που είδε την  βαθμολογική του.. καβάτζα να εξανεμίζεται και πλέον βρίσκεται σε περιπέτειες αφού το φετινό πρωτάθλημα είναι ειδικών συνθηκών.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι νεοφώτιστος, συνεπώς άπειρος σε καταστάσεις Σούπερ Λιγκ με ότι αυτό συνεπάγεται για τους.. μπαρουτοκαπνισμένους αντιπάλους του στην μάχη της παραμονής.

Αναντίρρητα οι δυνατότητες της ομάδας δεν είναι ούτε αυτές που φάνηκαν στην αρχή, όταν έκανε πορεία πλεϊ οφ αλλά ούτε κα αυτές που δείχνει τώρα που πάει για.. φούντο και είναι σε ελεύθερη πτώση.

Έχει μία καλή και σοβαρή ομάδα με έμπειρους παίκτες και καλούς ξένους και εν συγκρίσει με άλλες στην κατηγορία δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί που είναι τώρα, στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας δηλαδή.

Τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα όμως έχουν ρίξει την ψυχολογία του στα.. τάρταρα και τώρα.. τρεχάτε ποδαράκια μου.

Και την ίδια ώρα είναι στα προημιτελικά του Κυπέλλου αν και κανείς δεν θα ήθελε η διάκριση εκεί να συνοδευτεί με υποβιβασμό στην παρθενική του χρονιά στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Διπρόσωπος Πλατανιάς λοιπόν ή αλλιώς «Δόκτωρ Τζέκιλ και κύριος Χάιντ…»… Με ενδιαφέρον περιμένουμε την συνέχεια και το αν το φινάλε θα είναι θετικό ή αρνητικό…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook