Χωρίς να ξέρουν τους κανόνες του παιχνιδιού…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τις επικείμενες αλλαγές σε όλες τις κατηγορίες του ποδοσφαίρου την νέα σεζόν και τις φήμες που κυκλοφορούν για τον όμιλο της Κρήτης στο Περιφερειακό πρωτάθλημα…

Μπήκαμε και στον Φλεβάρη λοιπόν. Και τα  πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά.

Πριν από λίγες μέρες μάθαμε για την απορριπτική απόφαση για την ένσταση του Παναθηναϊκού για την αναδιάρθρωση περί αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ (από την επόμενη σεζόν) από 16 σε 18. Το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ λοιπόν απέρριψε με απόφαση του την προσφυγή της ΠΑΕ Παναθηναϊκός περί της αναδιάρθρωσης ως εκπρόθεσμη και αβάσιμη.

Έτσι από την Σούπερ Λιγκ φέτος θα πέσουν εκτός απροόπτου δύο ομάδες και από την Φούτμπολ Λιγκ θα ανέβουν τέσσερις για να έχει 18 ομάδες του χρόνου η Σούπερ Λιγκ. Μεγαλεία.. Αν δεν αλλάξει κάτι. Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε…

Εντωμεταξύ, εντελώς διαφορετική θα είναι η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Β’ και Γ’ εθνικής από την επόμενη σεζόν μετά την ψήφιση από τη Βουλή σχετικού νομοσχεδίου που αλλάζει το χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εφόσον δεν προκύψουν αλλαγές της τελευταίας στιγμής και εδώ, από την επόμενη κιόλας σεζόν το 2013-14 δηλαδή, θα ισχύουν τα παρακάτω:

Η Γ’ και Δ’ εθνική ενοποιούνται και στη νέα κατηγορία θα συμμετάσχουν 96 ομάδες (66 από τη Δ’, 14 από ΕΠΣ, 2 που θα υποβιβαστούν από τη Β’ και 14 από τη Γ’).

Η Football League θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους (από 14 ομάδες ο καθένας).

Την περίοδο 2014-15 στην τρίτη κατηγορία θα υπάρχουν 64 ομάδες που θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 16, ενώ στη δεύτερη θα παραμείνει το μοντέλο των 2 ομίλων με 14 ομάδες στον καθένα.

Έτσι είναι τα δεδομένα αυτήν την στιγμή. Βέβαια τα πράγματα δεν είναι και τόσο ξεκάθαρα όσο δείχνουν.

Κανείς δεν βάζει το χέρι του στην φωτιά ότι όλα θα γίνουν τελικά έτσι.

Και ειδικά με το τι  ακριβώς θα γίνει με τις πιο κάτω κατηγορίες έχει ο Θεός.

Οι ομάδες του 10ου ομίλου του Περιφερειακού πρωταθλήματος για παράδειγμα ξέρουν ότι θα πέσουν φέτος οι τέσσερις και ότι η έκτη θέση σώζει.

Κυκλοφορούν όμως φήμες που λένε ότι τελικά και η έβδομη θέση θα σώσει.

Πως και γιατί προέκυψαν αυτά ουδείς γνωρίζει. Και κανείς δεν έχει και ξεκάθαρη απάντηση.

Το πρωτάθλημα φέτος είναι παρωδία με μόλις 10 ομάδες. Σε έξι αγωνιστικές τελειώνει και ακόμα δεν υπάρχει κάτι το απόλυτα σίγουρο.

Άλλωστε και πέρυσι θυμόμαστε τι δύσκολο και αβέβαιο καλοκαίρι πέρασαν όλες οι ομάδες.

Είναι πάντως απαράδεκτο να παίζεις σε ένα παιχνίδι χωρίς να ξέρεις τους κανόνες του.

Ή να αλλάζουν στην πορεία. Είναι εκνευριστικό. Σε ξενερώνει βρε αδερφέ…

Αλλά στην Ελλάδα όλα γίνονται στο.. πόδι εκεί θα κολλήσουμε…

Όλα ισχύουν μέχρι να αλλάξουν…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook