Γελάει ο κόσμος!

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το ματς – παρωδία Ν. Κηφισιά – ΟΦΗ για την Α2 μπάσκετ που τελικά κακώς έγινε, όπως έγινε, την Κυριακή γιατί κάποιοι έτσι ήθελαν να γίνει.

Τελικά τι κατάλαβαν η Ν. Κηφισιά αλλά και η Ε.Ο.Κ; Τους αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια για την διακωμώδηση του αθλήματος που πέτυχαν με τις αποφάσεις τους σχετικά με το ματς της 15ης αγωνιστικής της Α2 μπάσκετ της Αθηναϊκής ομάδας με τον ΟΦΗ.

Το τελικό 130-68 θα μείνει ως τελικά αποτέλεσμα σε ένα ματς – παρωδία που δυστυχώς έγινε γιατί κάποιοι έτσι ήθελαν να γίνει.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Αρχικά το ματς πήρε μετάθεση μίας μέρας, από Σάββατο σε Κυριακή λόγω της  48ωρης απεργία που είχε αποφασίσει  η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Την Παρασκευή και μετά την απόφαση για παράταση της απεργίας της ΠΝΟ το ματς όδευε προς αναβολή.

Οποίου θαύματος όμως η Ν. Κηφισιά, και ενώ η ΕΟΚ δεν είχε πρόβλημα να μεταθέσει το παιχνίδι για κάποια άλλη μέρα, απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΟΦΗ υποχρεώνοντας τον να ταξιδέψει με αεροπλάνο αντί για πλοίο κάτι που θα εκτόξευε τα έξοδα μεταφοράς της Κρητικής ομάδας από το Ηράκλειο στην Αθήνα. Άλλος τρόπος μετάβασης στην Αθήνα δεν υπήρχε καθώς τα πλοία έμειναν αγκυροβολημένα στα Λιμάνια.

Η ΕΟΚ δεν πήρε την.. «καυτή πατάτα» στα χέρια της και έκανε το χατίρι της Αθηναϊκής ομάδας που ήταν αμετάπειστη και προτίμησε την διακωμώδηση του αθλήματος από το να γίνει ένα ματς με ίσους όρους.

Έτσι αποφάσισε να γίνει το ματς την Κυριακή και ας… έκοβε το κεφάλι του ΟΦΗ να βρει τρόπο να φτάσει την Αθήνα αδιαφορώντας για τα έξοδα μετακίνησης του.

Τελικά ο ΟΦΗ ως μορφή διαμαρτυρίας, και επειδή έτσι τον ανάγκασαν,  αποφάσισε να κατέβει στο ματς με τρείς παίκτες από την εφηβική ομάδα και τους Σιώπη και Πετράκη από την πρώτη ενώ χρέη τεχνικού εκτέλεσε ο Γιώργος Γωνιωτάκης, βοηθός του Φώτη Τακιανού.

Έτσι το 130-68 ήρθε φυσιολογικά και αναπόφευκτα πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά από όλα αυτά τα κωμικοτραγικά συνέβησαν.

Μία άσχημη εικόνα που σίγουρα αφήνει μία πικρή «γεύση» στους φίλους του μπάσκετ γενικότερα και όχι μόνο στους φιλάθλους του ΟΦΗ…

Εμείς τι να προσθέσουμε σε όλα αυτά. Μία λέξη τα λέει όλα. Ντροπή.

Και εντάξει η Ν. Κηφισιά είχε μία πέρα ως πέρα un fair συμπεριφορά, η ΕΟΚ γιατί σφύριξε αδιάφορα; Έπρεπε να προστατέψει το πρωτάθλημα της Α2 και να πάρει μία απόφαση δίκαιη και σωστή λόγω των ειδικών συνθηκών που προέκυψαν και δεν φέρει ευθύνη φυσικά ο ΟΦΗ.

Πώς να το κάνει όμως όταν κατ΄επανάληψη έχει υποπέσει σε φάουλ..ορίζοντας τα ματς του ΟΦΗ και του «Ηράκλειο» στην πόλη μας την ίδια ώρα στερώντας από τους φίλους του μπάσκετ την δυνατότητα να δουν από κοντά και τα δύο ματς και αναγκάζοντάς τους να επιλέξουν ποιο από τα δύο θα δουν. Και δεν μιλάμε και για τα ματς που ορίζονται σε ώρα που παίζει και η ποδοσφαιρική ομάδα του ΟΦΗ.

Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στην περίπτωση του Εργοτέλη στην Γ΄Εθνική, στον 2ο όμιλο του Νότου. Όπως την Κυριακή όπου έπαιζε ένα σημαντικό ματς στο Λίντο με τον Ιωνικό Ν. την ίδια ώρα που στο διπλανό «Παγκρήτιο» Στάδιο η ποδοσφαιρική ομάδα του Εργοτέλη υποδεχόταν την Παναχαϊκή. Αλλά τι να λέμε τώρα..

Ούτε που την ενδιαφέρει φαίνεται το πρωτάθλημα που διοργανώνει η Ομοσπονδία μπάσκετ και το απαξιώνει η ίδια συνεχώς…

Αστεία πράγματα…

Αυτά που έγιναν το Σ/Κ ήταν λάθος προσεγγίσεις σε θέματα που θα έπρεπε να λύνονταν εν τη γενέσει τους…

Κακοί χειρισμοί και πάλι. Επαναλαμβανόμενα λάθη παύουν να είναι λάθη. Αυτό δείχνει ανικανότητα. Κρίμα πάντως. Και ντροπή.

Όπως θα έλεγαν και οι Αρχαίοι Έλληνες… Αιδώς Αργείοι!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook