Εργο- Τέλειος!!

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για τον πρωταθλητή – χειμώνα Εργοτέλη και την νίκη μείζονος σημασίας που πήρε επί του Θρασύβουλου με ..«Αίμα, δάκρυα και ιδρώτα».

Άλμα… ανόδου έκανε με το περήφανο διπλό του στην Φυλή ο Εργοτέλης επικρατώντας με 0-1 του Θρασύβουλου.

Μετά από 20 στροφές στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ είναι σταθερά στην πρώτη θέση με την διαφορά κάθε αγωνιστική να βαίνει.. αυξανόμενη.

Πλέον είναι στο στο +5 από τον δεύτερο Ηρακλή Ψαχνών και στο +8 από την τρίτη Νίκη Βόλου ενώ έχει αποσπαστεί εννέα βαθμούς από την τέταρτη θέση και τους Ολυμπιακό Βόλου και Απόλλωνα Σμύρνης.

Στου δρόμου τα μισά σχεδόν, και ο Εργοτέλης κάνει μία πορεία πρωταθλητισμού, σταθερά από την αρχή του πρωταθλήματος και έχει βάλει τις βάσεις για την επάνοδό του στην πρώτη Εθνική.

Και μην ξεχνάμε ότι φέτος μετά την επικείμενη αναδιάρθρωση ανεβαίνουν στην Σούπερ Λιγκ τέσσερις ομάδες.

Πάντως το διπλό κόντρα στον Θρασύβουλο ήρθε με.. «αίμα, δάκρυα και ιδρώτα» λόγω του ότι η Κρητική ομάδα ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες αφού αποβλήθηκαν οι Πίτσος και Γεωργίου.

Τι και αν δεν έπαιζαν οι τιμωρημένοι Σαρρής και Τζανακάκης, τι και αν έλειπαν οι τραυματίες Γκαντιάγκα και Πλουσής αλλά και ο Βερπακόφσκις, ο Εργοτέλης βρήκε τις λύσεις και πήρε ένα τρίποντο που του εξασφάλισε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου.

Και με σκόρερ με το κεφάλι παρακαλώ του μικρού αλλά θαυματουργού Ντιέγκο Ρομάνο!

Τέταρτη σερί νίκη στο πρωτάθλημα και πέμπτη συνολικά εκτός έδρας για τον Εργοτέλη που άνετα παίρνει τον χαρακτηρισμό… Εργο- Τέλειος!

Παρά τα προβλήματα και όλα όσα έγιναν τον περασμένο μήνα, οι «κιτρινόμαυροι» βρήκαν το σθένος και την μαγκιά να ανταπεξέλθουν και να είναι στην θέση του οδηγού σε ένα πολύ δύσκολο και μακρύ πρωτάθλημα.

Βέβαια ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και το δύσκολο είναι όχι να φτάσεις αλλά να παραμείνεις στην κορυφή όμως καλύτερα είναι να σε κυνηγάνε παρά να κυνηγάς.

Και ο Εργοτέλης καλπάζει προς την άνοδο αν και τώρα αρχίζουν τα πραγματικά δύσκολα για το νεανικό σύνολο με ψήγματα εμπειρίας του Σίνισα Γκόγκιτς.

Με 12 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 19 ματς έχει βάλει πλώρη για την Σούπερ Λιγκ αρκεί να δείξει την ίδια σοβαρότητα και προσοχή σε όλα τα ματς και να αντέξει τις δυσκολίες παντός τύπου που θα προκύψουν στην πορεία σε ένα πρωτάθλημα – μαμούθ υψηλών απαιτήσεων.

Μπράβο λοιπόν σε όλους όσοι έχουν συντελέσει φέτος σε αυτήν την πορεία ανόδου του Εργοτέλη σε ένα δρόμο που δεν είναι στρωμένος.. με ροδοπέταλα αλλά οδηγεί στην «Γη της Επαγγελίας»…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook