Μάλλον δεν την.. παλεύουν!

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την απόφαση – ιεροσυλία της ΔΟΕ να αφαιρέσει το άθλημα της πάλης από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων από το 2020 και μετά.

Εντάξει το είδαμε και αυτό! Μετά την παραίτηση του… Πάπα, κάτι που είχε να γίνει πάνω από 600 χρόνια, ήρθε άλλη μία είδηση – σοκ αυτήν την φορά από τον χώρο του αθλητισμού.

 Παρελθόν από ότι φαίνεται θα αποτελέσει από το Ολυμπιακό πρόγραμμα, και από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και έπειτα, ένα από τα αρχαιότερα ολυμπιακά αθλήματα, η πάλη.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να… φρεσκάρει, όπως αναφέρει, τη λίστα των αγωνισμάτων της.

Ως αιτία της απόφασης αναφέρεται η πρόθεση της Επιτροπής να ανοίξει ο δρόμος για την είσοδο ενός νέου αθλήματος στους Αγώνες.

Σίγουρα μία απόφαση που προκαλεί αλγεινή επίθεση στον χώρο του αθλητισμού και ειδικά στους φίλους της πάλης. Που μπορεί να μην είναι πολλοί αλλά είναι πιστοί.

Και φυσικά πρόκειται για μία απόφαση που κόβει τα φτερά των αθλητών της και πιο πολύ βέβαια των νεαρών που ξεκίνησαν με όνειρα και φιλοδοξίες.

Η εκτελεστική επιτροπή πήρε την απόφαση, όπως ανέφερε, αφού μελέτησε μια έκθεση της ΔΟΕ, όπου αξιολογούνταν κάθε ένα από τα αγωνίσματα που διεξήχθησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι.

Η επιτροπή έλαβε υπόψη της περισσότερα από τριάντα κριτήρια, ανάμεσα στα οποία η τηλεθέαση, οι πωλήσεις εισιτηρίων, η δημοφιλία αλλά και τα κρούσματα ντόπιγνκ.

Δεν έλαβε όμως φαίνεται κάτι πιο σημαντικό. Ότι η ελεύθερη πάλη είναι ολυμπιακό άθλημα από το 1904!

Για πάνω από έναν αιώνα έχει προσφέρει τεράστιες συγκινήσεις. Και πολλές διακρίσεις στην χώρα μας. Και Ολυμπιακά Μετάλλια με αθλητές – σύμβολα όπως οι Γαλακτόπουλος, Μηγιάκης, Χολίδης, Θάνος αλλά και πληθώρα άλλων σε ελληνορωμαϊκή και ελευθέρα.

Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τον καλύτερο παλαιστή όλων των εποχών. Τον Θρυλικό Καρέλιν. Τυχεροί όσοι τον ζήσαμε να μην χάνει σχεδόν ποτέ…

Δυστυχώς όλα αυτά θα μείνουν στην ιστορία. Όπως και οι ιστορικοί του μέλλοντος θα στείλουν στα μαύρα κατάστοιχά τους αυτούς που σκέφτηκαν και είναι κοντά στο να υλοποιήσουν αυτήν την απόφαση – βεβήλωση της ιστορίας. Θα είναι ιεροσυλία και ήδη οι αντιδράσεις είναι έντονες.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν περιορισμό για 26 αθλήματα. Η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε να μη συμπεριλάβει αρχικά την πάλη στο πρόγραμμα των 25 βασικών αθλημάτων.

Ίσως, ωστόσο, βρεθεί χώρος για την πάλη που θα διεκδικήσει μία θέση από μία λίστα με άλλα… επιλαχόντα αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, το σόφτμπολ, το καράτε και η αναρρίχηση.

Το Σεπτέμβριο η ΔΟΕ, εκτός από το ποιο θα είναι το νέο ολυμπιακό άθλημα, θα αποφασίσει επίσης αν θα είναι τελικά η Κωνσταντινούπολη, η Μαδρίτη ή το Τόκιο που θα φιλοξενήσουν τους Αγώνες το 2020.

Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και να μην αποβάλλουν τη πάλη τελικά γιατί είναι μία απόφαση – ντροπή από κάποιους που μάλλον δεν την.. παλεύουν!

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook