Μία νέα δύναμη έρχεται στο Κρητικό ποδόσφαιρο από την Επισκοπή…

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την ομάδα της Επισκοπής που εντυπωσιάζει με την πορεία της στην Φούτμπολ Λιγκ 2 και με αργά και σταθερά βήματα στοχεύει όλο και πιο ψηλά.

Και ναι. Το Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο δηλώνει παρών μετά από χρόνια. Από τις ένδοξες μέρες της Ε.Α.Ρ ο νομός του Ρεθύμνου είχε να δει ομάδα στις Εθνικές κατηγορίες. Και ήρθε η Επισκοπή να μπει από την αρχή δυναμικά και στα.. ρουθούνια παραδοσιακών δυνάμεων του ποδοσφαίρου μας.

Η Επισκοπή καίτοι νεοφώτιστη στην Φούτμπολ Λιγκ 2 και για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Εθνική κατηγορία, ήρθε για να μείνει και αν μας απασχολήσει ευχάριστα για πολλά χρόνια κοιτάζοντας όλο και ψηλότερα.

Εντυπωσιακός ο απολογισμός στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Δεύτερη θέση με 24 βαθμούς και απολογισμό 7 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Δυνατή εντός έδρας με 5 νίκες και μία ήττα από τον Φωστήρα, καλή εκτός έδρας με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα από τον Αστέρα Μαγούλας. Έχει από τις καλύτερες επιθέσεις στην κατηγορία με 18 γκολ ενώ έχει δεχθεί μόλις 10. Την περασμένη Κυριακή κέρδισε και την μέχρι πρότινος αήττητη ομάδα της κατηγορίας, τον Παναιγιάλειο και δείχνει ότι είναι φτιαγμένη για να μείνει ψηλά και να ανέβει κατηγορία. Αν και δεν έχει εμπειρία.

Ιδανικός ο πρώτος γύρος αφού απέχει μόλις ένα βαθμό από την κορυφή και τρέχει και ένα αήττητο σερί 7 αγωνιστικών με 4 νίκες και τρείς ισοπαλίες.

Η Επισκοπή από πέρυσι έδειξε ότι είχε ένα πλάνο και ένα όραμα. Καλή διοίκηση, καλούς παίκτες και καλούς προπονητές (Ξηράκης, Κολιτσιδάκης, Σταματόπουλος) αλλά και την πολύτιμη αγωγή της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Καλές εγκαταστάσεις. Έφτιαξε και το γήπεδό της. Διαθέτει αρκετό και πιστό κόσμο. Έχει οικονομική συνέπεια. Και γενικά όλο το πακέτο που οδηγεί με σταθερά βήματα στην επιτυχία.

Όλα βαίνουν καλώς για την ομάδα της Επισκοπής. Και τα καλύτερα έρχονται. Ο στόχος της ανόδου είναι ξεκάθαρος. Ήρθε για να εδραιωθεί στις Εθνικές κατηγορίες.
 
Με σταθερά βήματα και με μεθοδικότητα. Κόντρα στην μιζέρια του Ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας φωτεινός Φάρος αισιοδοξίας.

Μακάρι να πάνε όλα καλά. Με ενδιαφέρον θα παρακολουθήσουμε την πορεία της ομάδας και στο μέλλον γιατί το αξίζει. Όπως και ο ΑΓΟΡ στο μπάσκετ. Αργά και σταθερά.

Και γιατί όχι να μην βρεθεί και στην μεγαλύτερη Εθνική κατηγορία. Έχει όλα τα εχέγγυα και χτίζει το όνομα της.

Αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες. Όταν κάνεις τα αυτονόητα όλα τα άλλα έρχονται φυσιολογικά.
 
Μία νέα δύναμη για το Κρητικό ποδόσφαιρο ανατέλλει. Ή μήπως έχει ήδη έρθει και δεν το έχουμε ακόμα πάρει χαμπάρι…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook