Το δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή, αλλά το αξίζει

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για την σταθερή πορεία του Εργοτέλη στον φετινό μαραθώνιο της Φούτμπολ Λιγκ που έχει κερδίσει τον σεβασμό ΟΛΩΝ και αξίζει την άνοδο.

Τώρα θέλει προσοχή για τον Εργοτέλη. Η συνέχεια του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ δεν είναι στρωμένη με.. ροδοπέταλα για την ομάδα του Σίνισα Γκόγκιτς και αυτό το ξέρουν άπαντες στο στρατόπεδο της “κιτρινόμαυρης” ομάδας.

Άλλωστε όπου σταθεί και όπου βρεθεί το αναφέρει ο τεχνικός του. “Το δύσκολο δεν είναι να ανέβεις στην κορυφή αλλά να παραμείνεις σε αυτή”.

Έτσι είναι. Ο Εργοτέλης μετά την σημαντική νίκη επί του Ηρακλή Ψαχνών, που πάει και αυτός για άνοδο, έστω και με γκολ στο 90΄και ενώ τα νεύρα όλων είχαν σπάσει από τις συνεχόμενες καθυστερήσεις του αντιπάλου, πήρε αυτό που ήθελε και του έλειπε δύο αγωνιστικές. Νίκη με σημασία από κάθε άποψη.

Και ας διαμαρτύρεται για την φάση που δεν του δόθηκε πέναλτι αμέσως μετά ο Ηρακλής Ψαχνών. Το θέμα είναι να προσπαθείς να παίξεις ποδόσφαιρο και όχι αντί – ποδόσφαιρο.

Και ο Εργοτέλης φέτος έχει βάλει κάτω την μπάλα και αυτό του δίνει την δυνατότητα να βρίσκεται στο +5 από Λάρισα και Ηρακλή Ψαχνών που ακολουθούν.

Βέβαια ακόμα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο. Το καλό πάντως είναι να σε κυνηγάνε και όχι να κυνηγάς. Να έχει εσύ τον πρώτο λόγο και όχι να εξαρτιέσαι από άλλους.

Αυτό είναι σημαντικό σε ένα πρωτάθλημα τόσο υψηλών απαιτήσεων και ιδιαιτεροτήτων.

Χρειάζεται ακόμα πάντως πολύς κόπος για να έρθει η άνοδος. Δεν ξέρω αν θα είναι.. πανάκεια για τον Εργοτέλη αλλά σίγουρα άλλα τα έσοδα στην Σούπερ Λιγκ και άλλα στην Φούτμπολ Λιγκ. Και άλλο το πρεστίζ.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Μία ακόμα μεγάλη αλήθεια από τον Σίνισα Γκόγκιτς αναφέρει οτι:

“Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρωτοπόρο και μεταμορφώνονται όταν μας αντιμετωπίζουν”.

Αυτό σημαίνει οτι σε σέβονται. Και τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν έρχεται μόνος του.

Και ο ο φετινός Εργοτέλης έχει κερδίσει τον σεβασμό ΟΛΩΝ. Και θα παλέψει με νύχια και με δόντια να πετύχει αυτό που αξίζει. Την άνοδο.

Ξέροντας οτι το δύσκολο είναι να παραμείνεις στην κορυφή και όχι να φτάσεις σε αυτή.

Η διάρκεια πάντως δείχνει οτι ο Εργοτέλης είναι από την αρχή σταθερά στην κορυφή.

Και αυτό λέει πολλά….

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook