Φινάλε θρίλερ για την άνοδο

O Mανώλης Θέμελης γράφει στο blog του στο athleticradio.gr για το «Ή ταν ή επί τας» του Εργοτέλη στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές του τρελού και απρόβλεπτου φετινού πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ.

Το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, εκτός από μακρύ όπως έχουμε επισημάνει κατά κόρον, είναι και τρελό. Και ειδικά στην κορυφή η μάχη είναι αδυσώπητη.

Ειλικρινά δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει τόσος μεγάλος συνωστισμός και ανταγωνισμός στις κορυφαίες θέσεις για τόσο πολύ καιρό και να φτάνει μέχρι το τέλος.

Τα πάντα θα κριθούν στο νήμα και το πιο σημαντικό είναι να έχεις το πάνω χέρι εσύ και όχι να περιμένεις άλλα αποτελέσματα για να πετύχεις τον στόχο σου.

Ο Εργοτέλης έχει αυτήν την δυνατότητα αφού είναι στην τρίτη θέση και αν τελείωνε τώρα το πρωτάθλημα θα ανέβαινε απ΄ευθείας χωρίς να μπει στην ψυχοφθόρο διαδικασία των αγώνων μπαράζ.

Είναι τόσο κοντά αλλά και μακριά στην άνοδο. Γιατί είναι τόσο απρόβλεπτο το πρωτάθλημα και τόσες πολλές οι ομάδες που ερίζουν για την πρώτη τριάδα όπου οι προβλέψεις όχι μόνο παρακινδυνευμένες θα ήταν αλλά και πολύ άστοχες.

Ο Απόλλων Σμ. με τους 70 βαθμούς που έχει είναι μία ανάσα από την άνοδο, ενώ από κει και πέρα ο Ηρακλής με τους 65, ο Εργοτέλης με τους 64 και οι Παναιτωλικός, Ολυμπιακός Βόλου, Καλλονή, Νίκη Βόλου με 63 είναι στο γκρουπ των ομάδων όπου θα δώσουν μάχη μέχρις εσχάτων στα.. χαρακώματα.

Τώρα στο τέλος μιλάει η ψυχή, η καρδιά, το πάθος, η θέληση, η φρεσκάδα, η ψυχική και σωματική αντοχή και γενικά όλα αυτά τα χαρακτηριστικά όπου διέπουν κάποια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και θέλει να πετύχει τον στόχο της.

Ο Εργοτέλης αν πετύχει τις νίκες που χρειάζεται θα ανέβει αλλιώς θα.. τρέχει καλοκαιριάτικα να πάρει την άνοδο γνωρίζοντας ότι δεν θα είναι μία εύκολη διαδικασία.

«Ή ταν ή επί τας» έλεγαν οι Σπαρτιάτες στην αρχαιότητα και αυτό το έχουν κάνει «κτήμα» τους και οι παίκτες των Λαμπράκη – Πλεσίτη.

Οι «κιτρινόμαυροι» είναι κοντά στην πηγή αλλά θα πιούνε νερό μόνο αν είναι σοβαροί, πειθαρχημένοι και αποφασισμένοι. Αλλιώς θα ρίξουν με μίας την.. καρδάρα με το γάλα που μάζευαν τόσους μήνες και αγωνιστικές…

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook